»

Novi Detonatorji

Tweaker's Asylum - Seveda tudi brez tega ne gre vsak teden, tako da okoli te teme ni več dosti besedičiti. Za vse, ki še vedno niste zadovoljni s številom sličic v sekundi vaše Rive TNT ali pa Geforcea4 Ti4600, lahko na tej strani vunpotegnete 29.17 inačico gonilnikov, ki naj bi bili datumsko novejši od verzije 29.40. Kakorkoli - združljivi so z Win2000 in WinXP, zajetni skorajšnjih osem megabajtov, za dolvleko pa kliknite sem.

1 komentar

Sanjsko

Tom's Hardware - Jasno je, da je trenutno najboljše DDR čipovje AMD 760. Samo na sceni je trenutno kar nekaj matičnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. To je sicer dobro (zaradi konkurence), ampak neprijetno, če ne vemo kateri izbrati.
Striček Tom se tega zelo dobro zaveda, zato je tu pripravil test kar desetih SocketA matičnih plošč na AMD 760 čipovju. Tom (oziroma njegovi sodelavci) so se v stvar zares poglobili. Na test so vzeli: Abit KG7, Asus A7M266, Biostar M7MIA, DFI AK76-SN , Epox EP-8K7A+, FIC AD11, Gigabyte GA-7DX, Gigabyte GA-7DXR in MSI MS-6341 "K7 Master". Opisali so vse od dodatnih funkcij do obilice testov. V SySmark-u zmaga Epox, v Quake3 pa Gigabyte GA-7DXR. Razočara samo zaključek, ki ga ni! Pravi pač, da si test oglejte še enkrat in se odločite. Ogled toplo priporočam.

1 komentar

Še par fotografij

FiringSquad - Da ne boste rekli, da nikoli nič zabavnega ne najdem! Tukaj si boste lahko ogledali, kako GeForce3 obvlada FSAA. Članek je predvsem estetske narave, ker je malo napisano in veliko poslikano. Fantje so primerjali, kako GeForce3-jev FSAA deluje v Quake3 brez, z 2x, z 3x in 4x-nim FSAA. Ker pa so fantje pridni , so enak test zagnali še v Counter Strike-u. Pa še ATI Radeon-ov FSAA so stestirali!

5 komentarjev

Film s Quake3 pogonom

Comingsoon - Fountainhead Entertainment s Anno Kang na čelu pripravlja pionirski filmski projekt z imenom Sidiral. Šlo bo za na prvi pogled klasično znanstveno fantastično produkcijo, v kateri se prej vojskujoči rasi združita proti na prvi pogled nepremagljivemu nasprotniku iz vesolja. Tisto, kar bo ta film naredilo poseben je to, da bo narejen s pomočjo igričarskega, točneje Quake3 pogona. Se sliši neverjetno? Jah, tudi sam tako mislim... Kakorkoli, v Sidrialu bo Quake3 pogon uporabljen za renderiranje scen in efektov in tako bo film precej cenejši in hitreje izdelan, kot konkurenca (vprašanje je samo, kako bo izgledal ). Zakaj ravno Q3 pogon? No, prvi razlog je verjetno v tem, da je Anna poročena s samim Carmackom, drugi pa v tem, da je Q3 pogon trenutno eden izmed najbolj izpopolnjenih. Filmarji lahko menda iz njega iztisnejo precej, precej več, kot programerji igric, saj niso omejeni s prepustnostjo sistemov in številom sličic na sekundo. Ob nekaterih dodatnih filmskih efektih pa menda...

0 komentarjev

Avtomatizirano testiranje s Quake3

G256 - Fantje na G256so res pljunili v roke in naredili prav neverjetno uporabno aplikacijo z imenom Q3Bench. Zadeva v bistvu po ustreznih nastavitvah zažene Quake3 Areno, opravi serijo benchmarkov, ter potem poda povprečne rezultate testiranja. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da je tako testiranje s Quake3 Areno precej lažje in bolj prijetno opravilo. Zadevo bom še bolj podrobno pregledal in če bo res tako v redu, ko se trenutno zdi, bo brinzsko prišla v operativno uporabo na Slo-Techu.

0 komentarjev

Primerjava Nvidiinih referenčnih gonilnikov

Overclockers Cafe - V popolni zmešnjavi, ki vlada na področju gonilnikov za Nvidiine kartice se je res težko znajti, tako da taki in podobni testi pridejo še kako prav. Na Overclocker Cafe so tako opravili primerjalni test med vsemi referenčnimi Nvidiinimi Detonatorji. Gonilnike so testirali v Quake3 Areni in 3D Marku 2000 in ugotovili, da so najhitrejši Q3 gonilniki Detonatorji 7.16, najhitrejši 3D Mark 2000 in stem Direct 3D pa Detonatorji 6.50. Za več informacij poglejte sem.

0 komentarjev

Creativovi novi zvočniki

Jaz - Sergio si je v novem testu (in prvem take vrste na Slo-Techu) ogledal dva Creativova kompleta zvočnikov, DTT 2200 in DTT 3500 Digital. Gre za naslednike pri nas zelo popularnih zvočniških kompletov in ne dvomim, da bodo našli pot v marsikateri dom. Nad uboge stvarce se je spravil s Quakom3, Armageddonom in posebnimi audiofilskimi prijemi, tako ste lahko prepričani, da jih je temeljito premučul. Njegove izsledke si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev