»

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

UMG se pridruži spletnoizmenjevalnemu mehanizmu

Australian IT - Kakopak, ne upajte ne zastonjsko glasbo [:'(]. UMG, eden večjih založnikov se je namreč odločil, da svojo glasbo ponudi 'naročnikom' proti mesečnemu pavšalu 10 do 15 Vašingtončkov™. UMG naj bi zaenkrat to prodajno pot zgolj preizkušal, za nadaljne korake pa se bodo odločili na podlagi rezultatov. Kling!

Žal pa pri tem ne gre za top-selling, ampak slabše prodajane naslove. Hmm, a kar iščejo statistične dokaze, da tovrstna prodaja ni rentabilna? No, bolj razveseljivo je drugo dejstvo: kupec pridobi enake lastninske pravice, kot če bi nabavil CD. Torej, zapek (ne neskončno, Janezek) varnostnih kopij legalen [:D].

0 komentarjev

Ekstremno navijanje GeForca 3

X-Bit Labs - Po ekstremnem navijanju Kyra 2, so se pri X-bit labsih odločili, da se preizkusijo tudi pri navijanju GeForca 3. Tudi tokrat so uporabili enake metode kot pri Kyru 2. GeForca 3 so navijali s pomočjo večanja voltaže samega procesorja. Žal je pri GeForcih 3 to malce bolj zapleteno, kot pri Kyrotu, saj je treba priciniti kar nekaj uporčkov, predvsem pa je treba vedeti za kaj se pri vsej stvari gre. Vedeti morate tudi, da se GeForce pri ekstremnem navitju in povečani napetosti samega procesorja kar precej greje, zato je treba poskrbeti za dobro hlajenje. X-biti so pobrusili procesor, ter dali nanj Tehremaltakovega Volcana II. Nekaj so premišljevali celo o peltierju, vendar so se kasneje premislili. Rezultat: GeForce 3 na Visiontekovi kartici je po končanem navijanju deloval pri 270 MHz, njegov ram pa pri 600 MHz (300 MHz DDR) .
Postopek so ponovili še na ASUS V8200 karici, vendar je tukaj GeForce 3 deloval s "samo" 260MHz, pomnilnik pa s 580MHz (290MHz DDR).
X-biti so zopet dokazali,...

4 komentarji

Minuta molka za GF2 Ultra

3D Concept - Na 3D Concept strani se je pojavila zanimiva novička, po kateri sodeč je Nvidia že prenehala z dobavo GF2 Ultra čipov proizvajalcem. Namesto njih sedaj forsira GeForce3. Moram priznati, da gre za popolnoma logično potezo: število renderirnih cevovodov in teksturirnih enot je pri obeh čipih enako, GF2 Ultra pa teče na višji frekvenci, kot GF3. Ker današnje igre še ne znajo dobro izkoriščati naprednih funkcij GeForca3, se je dogajalo, da je Ultra prehitela trojko. To seveda pomeni, da je Ultra pomenila direktno konkurenco GeForcu3 in Nvidia je morala ukrepati.
Tako se je izkazalo, da je GeForce2 Ultra dejansko čip z najkrajšo življenjsko dobo v zgodovini Nvidiinih pogruntavščin: trajal je le 6 mesecev. Sedaj je jasno, da je šlo le za vmesno rešitev, ki jo je Nvidia izdala, ker je morala potrditi, da je trenutno vodilna na trgu.

3 komentarji

GF3 v Sloveniji?

Jaz - Hm, samo kratka novička: dobil sem e-mail, v katerem mi (po njegovi želji) neimenovani vir zatrjuje, da so prvi GeForci3 že skoraj na prodajnih policah, in sicer gre za Leadtekove modele, ki jih bo prodajal JAE. Cena? Sitnica... okoli 130K SIT .

7 komentarjev

ABIT ne bo proizvajal GF3 kartic

Planet GeForce - Na Planet GeForcu so dobili nekaj uradnih informacij glede ABITovega GeForca3. Podjetje se je namreč odločilo, da družine Siluro ne bo (zaenkrat, opa, zaenkrat!) razširilo s kartico, na kateri bi se bohotil GeForce3. Razlog za to je po ABITovih besedah predvsem cena procesorja in problemi, ki bi utegnili nastati z dobavo potem, ko se bo Nvidia morala osredotočiti na proizvodnjo X-Box grafičnih čipov. Tako bomo v bližnji prihodnosti ostali brez ABITove GF3 kartice, kar je po svoje škoda, saj so njihovi GF2 bili med bolj overclockabilnimi!

1 komentar

GeForce3 in Doom3

več strani - Uh, današnji dan je, kar se tiče hardvera, popolnoma v znaku GeForca3, z njim pa prihaja tudi Doom3, nova stvaritev iD Softwarea. Steve Jobs je namreč danes uradno predstavil GeForce3 za Mac računalnike, na predstavitvi pa se je pokazal sam Carmack in zavrtel prvi rolajoči demo novega Dooma3. Kaj naj rečem... temačno, a vseeno več, kot impresivno. Če vas zanima, kako je zadeva izgledala, potem priporočam ogled tega filmčka. 8 minutni filmček prikazuje Jobsovo predstavitev ter celoten Doom3 demo. Še malce uradno: Nvidiina uradna predstavitev GeForca3 za Mace. No, in še malo materiala za slinenje: slikica ELSA Gladiac 920, ene izmed prvih GeForce3 kartic.

6 komentarjev

XBox joypad

Planet GeForce - Škoda, da sem slikico zadeve našel potem, ko sem objavil druge M$jeve novičke. No ja... Kakorkoli, na Planet GeForce so uspeli dobiti tudi precej jasno sliko XBoxovega joypada. Zadevica izgleda precej impresivno, poglejte samo vse krmilne ročke in barvaste (opa!) gumbke. Me prav zanima, če je tista zelena krogla na sredini celo uporabna ali je tam zaradi izvabljanja zavistnih vzdihov kolegov . Luštkana zadevica...

10 komentarjev