»

Sony-jev UDM scrakan

Slo-Tech - Sony, ki je 24. marca izdal PSP (PlayStation Portable), je vse do nedavnega trdil, da se ne da kopirati podatkov iz UDM (Universal Media Disc) na druge nosilce in jih tam tudi igrati. Vendar pa je hekerjem podatke že uspelo prekopirati, medtem ko imajo z igranjem še težave. Obstajaja možnost, da se bo tudi to kmalu "uredilo". Pri Sony-ju dogodka še niso komentirali.

20 komentarjev

Sophos: za 70% virusov kriv 1 človek!

Slashdot - Sodeč po poročilu Sophosa, izdelovalca programske opreme za zaščito pred virusi, je za skoraj tri četrtine vsega dogajanja, ki so ga povzročili virusi in ostala golazen v prvi polovici letošnjega leta, odgovoren Sven Jaschan, 18-letni Nemec, ki je avtor virusov Sasser in Netsky. Različice slednjega so se v skupnem seštevku najbolj razširile, posamično pa je največ okužb dosegel Sasser. O statistiki poroča tudi The Register.

8 komentarjev

Internet Explorer spet služi širjenju zlobne kode

News.com - Pozorno preberite: uporabniki sistema Windows in brskalnika Internet Explorer ste spet v nevarnosti. Po spletu se je namreč razširil nov način razpečevanja virusov. Tokrat se lahko, verjeli ali ne, okužite že samo z obiskom spletne strani, ki vsebuje del kode, ki s pomočjo lukenj v Internet Explorerju na vaš računalnik naloži virus.

Kako se lahko zaščitite? Uradnih popravkov še ni na voljo. Če želite še naprej uporabljati Internet Explorer, je ena izmed možnosti izogibanje okuženim strežnikom, a varnostni strokovnjaki prizadetim podjetjem, ki uporabljajo IIS, nočejo povzročiti škode, zato seznam le-teh -- med katerimi so tudi npr. banke -- ni javno objavljen. Da bi vam lahko spletna stran podtaknila zlobno kodo, mora strežnik poganjati Microsoftov IIS. To pa pomeni, da bi se morali podati na nemogočo nalogo izogibati se vsem strežnikom z IIS.
Druga možna rešitev, ki je mnogo bolj enostavna in praktična, je zamenjava brskalnika. Napredni uporabniki bi verjetno izbrali Opero,...

71 komentarjev

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja

Slashdot - Po tem ko je Microsoft prišel do zaključka, da je Internet Explorer 6 SP1 najboljši internetni brskalnik pod soncem in da nadaljnji razvoj, razen za nove opreracijske sisteme, ni potreben, so sedaj ugotovili, da to le ni tako.

Kot piše Dave Massy, (nekanji) razvijalec IE-ja, v svojem blogu, se je ponovno vrnil k ekipi, zadolženi za razvoj Internet Explorerja. Na Microsoftovem razvijalskem forumu tudi krožijo pogovori, kaj lahko pričakujemo novega. Med drugim bi naj ugledali lističe (tabe), izboljšano podporo za stadarde W3C, download manager ter še nekaj bonbončkov, ki jih Internet Explorer potrebuje za pomladitev. Zaradi očitkov, da Microsoft ne upošteva zahtev svojih uporabnikov, so razvijalci postavili tudi Internet Explorer Wiki, v katerega bi naj uporabniki zapisovali želje ter javljali napake.

64 komentarjev

Mozilla FireFox 0.9

Mozillazine - Divjanje virusov je vedno hujše, njih pisci pa vedno iznajdljivejši. V zadnjem času so začeli čakati na odkrite varnostne luknje in šele nato pisati viruse, ki jih izkoriščajo (zakaj bi analiziral vse, če lahko počakaš, da ti povedo, kaj se da uporabiti).

Zato so vedno bolj popularne alternative. In čisto sveži Mozilla Firefox 0.9 bo še zelo zanimiv. Najnovejša izdaja ima namreč možnost prenosa gesel, piškotkov, nastavitev, priljubljenih ... iz luknjastega neodprtega bratranca IE.

Med novostmi so še:
  • Prenovljen upravitelj razširitev
  • Prenovljen upravitelj preoblek
  • Spremenjena privzeta preobleka
  • Izboljšano upravljanje z zaznamki
  • Izboljšan iskalnik
  • Manjša velikost celotnega FireFoxa
  • Spletna pomoč
Na novico sta nas opozorila še lordgreg in OceanMan.

Če do zdaj niste presedlali, ker niste hoteli izgubiti "svoje identitete", si sedaj to lahko privoščite.

66 komentarjev

Izšla Opera 7.5

Slo-Tech - Izšla je različica 7.5 spetnega brskalnika Opera, ki ima vgrajeno podporo tudi za elektronsko pošto in klepetanje. Zanimive so tudi možnosti kot je ukazovanje z miško in vgrajena podpora za brskalnik Google. Kakor vedno je tudi tokrat na voljo za celo množico operacijskih sistemov.

Če pri brskanju ne želite gledati še dodatne reklame pa vam je še vedno na voljo bolj prijazna različica za $39.

In naj se vojne brskalnikov ponovno začno...

21 komentarjev