»

Raziskava AMD AXIA Thunderbird-ov

Blarg Overclocking - Kot vsi vemo, je AMD poslal v prodajo serijo Thunderbird-ov, ki se odlično navijajo. Nosijo oznako AXIA. Ali je AMD to storil zanalašč ali pa sploh ni vedel kako visoko so procesorji zmožni iti, še ni znano. dejstvo je, da se dajo naviti zelo visoko. V testu primerja različne verzije AXII. Eno s frekvenoco 1GHz in drugo s frekvenco 1.2GHz. Škoda, da nima ne testu še 1.33GHz verzije. Tukaj je članek.

6 komentarjev

Novi P4

X-Bit Labs - Intel še kar ne odneha in še kar naprej pošilja na trg nove P4. Zdaj je objavil, da bo najnovejši član P4 družine, 1.7GHz, izšel 23. aprila. Cena procesorja bo okoli $700. Kljub visoki nazivni hitrosti pa novi P4 1.7GHz ne bo prekašal svojega tekmeca, AMD Athlon-a 1.33Ghz, v večini testov. Razen v Quake3, kjer je P4 najboljši.
Sočasno z izidom P4 1.7GHz pa bo Intel naznanil svoj nov procesor za strežnike, Pentium 4 Xeon. Ta procesor bo zgrajen na novem Foster jedru. Procesorji na Foster jedru se bodo od drugih P4 razlikovali po dvoprocesorski (dual-processor) podpori. Potrebovali pa bodo ploščo z novim Socket 603 ležiščem. Novi Foster-ji bodo izšli v 1.4GHz, 1.5GHz in 1.7GHz različicah.

15 komentarjev

AMD znižuje cene

The Register - Tako, kot sem predvideval v prejšnji novici, tudi AMD ne bo počival. Njihovo najmočnejše orožje so še vedno njihove cene (in tehnične strani, ki širijo dober sloves njihovih procesorjev ) in tako nameravajo še naprej agresivno zniževati cene svojih procesorjev. 1.3 in 1.33GHz Athlona, ki sta že na voljo na Japonskem, bost tako do sredine maja dosegla ceno 1.2GHz modela, čemur bo Intel zelo težko konkuriral. Verjamem, da ima AMD še marsikaterega asa v svojem rokavu in kar dvomim, da bo Intelu uspelo tisto, kar namerava (glej prejšnjo novico). Celotno zgodbo najdete tukaj.

1 komentar

AMDjevi načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Glavna prednost Pentium4 procesorjev je v bistvu njihova sposobnost za doseganje zelo visokih frekvenc delovanja. Po najavi tega procesorja so se mnogi zbali za AMD in njegove procesorje, saj je izgledalo, da Athlon ne bo mogel slediti hitremu tempu Pentiuma4. Za mnoge uporabnike je namreč važna le številka, ki se izpiše ob zagonu, manj pa dejanske sposobnosti procesorja ( zato toliko navdušenje nad, recimo, Celeronom 733/766MHz, katerega prehiti še Duron 600! ).Kakorkoli, vse skrbi so zdaj odveč ( Hugo? [:\\]), saj je AMD objavil nekaj načrtov za prihodnost, v katerih se lepo vidi, da so še kako sposobni slediti Intelu:
  • 1. četrt. 2001:med nas bodo prišli novi Athloni na Palomino jedru, ki bodo delovali pri 1.33GHz ( 266MHz FSB )
  • 2. četrt. 2001:Palomino bo dosegel 1.5GHz
  • 2. polovica 2001:izšel bo 1.7GHz Palomino
  • 1. četrt. 2002:0.13 mikronski Thoroughbred procesorji... frekvenca neznana
Sedaj pa si poglejmo še nekaj o Durončkih:
  • 1. četrt. 2001: Duron 850MHz
  • 2. četr. 2001: Duron 900MHz
  • 2....

3 komentarji