»

Nakup v Andorid App Marketu kar na naročniški račun

Plačilo z 'Bill my Vodafone account' bo razveselilo predvsem mularijo, ki še nima dostopa do kreditne kartice.

Slo-Tech - Vodafone je za svoje stranke v Veliki Britaniji in Nemčiji napovedal možnost nakupa Android aplikacij kar na svoj naročniški oz. predplačniški (prepaid) račun, se pravi, z "Moneto". To novo plačilno sredstvo je integrirano neposredno v Android App Market (glej sliko) in naj bi po pričakovanjih močno razširilo trg, zlasti na kupce, ki nimajo oz. ne želijo plačevati s kreditno kartico. To zajema...

8 komentarjev

Prihajajo pametnejše kreditne kartice

Kartica za dva bančna računa

vir: Tom's Guide
Tom's Guide - Podjetje Dynamics je nedavno predstavilo novo generacijo kreditne oz. plačilne kartice, ki jo sami imenujejo kar Card 2.0. Z novo generacijo so se osredotočili na funkcionalnost in varnost, sploh v povezavi s kreditnimi karticami, katerih kraja večinoma omogoča nemoteno uporabo pri nakupih. A ne s Card 2.0. Te kartice namreč v plastičnem ohišju popolnoma standardnih velikosti (tudi debeline) skrivajo pravi mali računalniški sistem, ki lahko nadzira več različnih funkcij. Pokazali so 3 možne primere uporabe novih kartic, nedvomno pa je za povprečnega uporabnika najbolj zanimiva implementacija s kreditno kartico.

Del številke kreditne kartice namreč predstavlja zaslon LCD, na katerem pa se številke izpišejo le, ko se vpiše varnostno kodo, jasno poznano le lastniku. V primeru da pride do kraje kartice, tat...

27 komentarjev

Spletno nakupovanje in delo od doma lahko povečujeta emisije

Phil Blythe

Slo-Tech - Raziskovalci na Newcastle University so dognali, da spletno nakupovanje sploh ni tako zeleno, kot smo poslušali dolgo časa. Če ni izpolnjenih nekaj točno določenih pogojev, s tovrstnim nakupovanjem okolje onesnažujemo bolj kakor s klasičnim. Podobno je tudi z delom od doma, ki prav tako obremenjuje naravo.

Phil Blythe, vodja Odbora za politiko transporta pri IET in profesor inteligentnih...

105 komentarjev

Blippyju ušle številke kreditnih kartic

Blippy

Information Week - Blippy je ena izmed v Sloveniji manj znanih strani za druženje, ki omogoča uporabnikom deljenje svojih nakupov s prijatelji. Twitter za osebne finance, kot bi lahko poimenovali stran, se z vpisom številke kreditne kartice poveže z njo, nato pa avtomatično priobčuje transakcije. Včeraj je bil odkrit spodrsljaj, ki se jim je primeril, saj so na svojih strežnikih v tekstovni obliki objavili nekaj številk kreditnih kartic, ki jih je Google takoj opazil.

Kot so pojasnili, se je na spletu znašlo nekaj številk kreditnih kartic, ki se začnejo s 5424 (to so Mastercardi Citibanka). Blippy je pojasnil, da gre za ostanke beta preizkusa izpred mesecev...

6 komentarjev

Uporaba črvov za krajo poslovnih skrivnosti?

The inquirer - Po poročanju revije Forbes so varnostni strokovnjaki povezali vsaj en primer črva, ki iz okuženega računalnika pošilja dokumente, s Kitajsko. Tako je po poročanju črv Myfip mogoče povezati s Kitajsko, od koder tudi izvira. Kitajska bi lahko s pomočjo črva, ki se širi v obliki priponke k elektronski pošti, pridobivala podatke o poslovnih skrivnostih zahodnih podjetij, še posebej tistih iz ZDA. Temu pritrjuje tudi precej izpopolnjena koda črva, ki je spisana za krajo najrazličnejših dokumentov. Ostale podrobnosti si lahko preberete v novici.

7 komentarjev

Skype 1.0

ZDNet - Izšla je prva uradna različica čedalje bolj priljubljenega odjemalca za internetno telefonijo po principu P2P, Skype 1.0. Nova različica prinaša storitev SkypeOut, s katero lahko kličemo na stacionarne in mobilne telefone po celem svetu. Klici znotraj Evrope, ZDA, Avstralije in Nove Zelandije stanejo 0,02 evra na minuto in nekoliko več za ostala območja in mobilne telefone. Plačilo poteka preko kreditne kartice, pri čemer kredit po 180 dneh poteče. Novi so tudi konferenčni klici in izmenjava datotek, nekaterim uporabnikom pa naj bi se ob zaključku pogovora resetiral računalnik. Različici za Linux in Pocket PC sta še vedno v stopnji 0.9x, zato vseh zmogljivosti različice 1.0 za Windows še nimata. Klik!

8 komentarjev

Še bolj nevarni črvi

BBC - Z razcvetom informacijskih tehnologij imamo na računalniku vedno več pomembnih in tudi občutljivih informacij. Poleg ta pa ga uporabljamo tudi za zelo občutljive naloge. Recimo spletno nakupovanje s kreditno kartico, ki ima limit v vrednosti avtomobila.

Tako v tem trenutku razsaja črv Korgo, ki med drugim odpre sistem zunanjemu nepridipravu. Sicer ni prvi črv, ki to počne a očitno se mediji počasi prebujajo in prepoznavajo nevarnost takšnega početja. S spretno nameščenimi programskimi prestrezalniki vnosa znakov iz tipkovnice ter morda še kakšnimi bolj prefinjenimi metodami lahko v izredno kratkem času pridemo do ogromne količine številk kreditnih kartic.

Zato vsekakor velja opozorilo, da uporabljajte antivirusne programe. Postavlja se pa tudi vprašanje, če bodo banke iznašle kakšen način kako preprečiti takšne spletne kraje saj marsikoga odvračajo od tega, da bi še več zapravljal preko spleta.

11 komentarjev