»

SiS naborna vezja za prihajajoči AM2

SIS - Silicon Integrated Systems (SiS) je naznanil izdelavo novih veznih naborov na prihajajoče AMD-jevo podnožje AM2. Za namizne računalnike bosta na voljo vezna nabora SiS756 in SiS761GX, medtem ko bo za prenosne računalnike SiS izdelal kar štiri vezne nabore, in sicer SiS756, SiSM760, SiSM761GX in SiSM760GX. Vsi novi vezni nabori bodo podpirali prihajajoče AMD-jeve procesorje.

SiS761GX, SiSM761GX, SiSM760 in SiSM760GX bodo poleg tega imeli še vgrajeno grafično jedro Mirage, ki podpira DirectX 9. Prva dva bosta vsebovala različico Mirage 1, druga dva pa Mirage 2.

Več o tem v SiS-ovem sporočilu za javnost.

1 komentar

PCI Express kmalu masovno

X-Bit Labs - PCI Express kot tehnologija nove generacije in znanilec večjih sprememb na področju osebnih računalnikov je pripravljena za masovno preplavitev trga. Začne se z velikimi proizvajalci, ki v svoje umotvore zmečejo najnovejšo tehnologijo in jo pošljejo po svetu, sledijo pa jim manjša podjetja in tako se v kratkem času zgodi obrat.

Kaže, da bo Dell sprožil PCI Express, vodilo prihodnosti, če malce pretiravam. Dell je namreč pri svojemu dobavitelju grafičnih kartic MSI-ju že naročil kartice s tem vodilom. Junija letos Dell namreč namerava te računalnike poslati na trg, ne ve pa se še s čim bo MSI začel proizvodnjo - nVidio ali ATIjem. Pripravljena sta baje oba. X-bit labs.

1 komentar

SiS prvi s podporo PCI Express?

X-Bit Labs -

Pri Silicon Integrated Systems (SiS) so dejali, da nameravajo biti prvi, ki bodo dejansko izdali plošče s podporo PCI Express. Njihovi poslovni partnerji naj bi tako že prihodnji mesec pričeli proizvajati plošče na njihovem naboru s podporo PCI Express. Zazdaj PCI Express x1 podpirata SiS965 in SiS965L.

Slednji ima poleg tega še šest klasičnih PCI-rež, osem priključkov USB 2.0, 8-kanalni zvok, 100-megabitno mrežno kartico, dva priključka SATA-150 s podporo za RAID in HotSwap ter dva klasična priključka ATA133, medtem ko ima naprednejši SiS965 poleg tega še dva dodatna SATA-150 in gigabitno mrežno kartico. Več o tem.

0 komentarjev

Nova čipovja prihodnji mesec

DigiTimes - Svetovna izdelovalca čipovji za procesorje, tajvansko podjetje VIA ter SiS nameravata v svoji tržni borbi že prihodnji mesec izdati nova čipovja.

Za Penitume4 ima VIA pripravljene P4X600, P4M266A ter P4M400, ki bodo tako prva čipovja s podporo dvokanalnemu DDR pomnilniku. SiSov odgovor na omenjene nabore bo SiS655, ki bo prav tako podpiral dvokanalni DDR. Tudi na trgu AMDjevih K7 procesorjev se nam obetajo nova čipovja, zlasti po AMDjevem odlogu izdaje naslednje generacije procesorjev - K8. VIA nam bo ponudila KT400A čipovje, SiS pa nas bo razveselil s SiS746FX naborom.

O datumih in dobavljivosti še ni podatkov, govori se le, da bodo čipovja na voljo še pred božičem. Klik!

0 komentarjev

SiS gre na 0.13 mikronov

DigiTimes - Pri Silicon Integrated Systems (SiS) so najavili, da se bodo v tretji četrtini tega leta začeli postopoma preusmerjati na proizvodnjo 0.13 mikronskih čipov. Postopoma zato, ker sprva še ne bodo uporabljali bakrenih povezav, ampak bodo le-te v proizvodnjo vključene šele leta 2003. Trenutno pri SiS proizvedejo kar 50 % čipov že z 0.15 mikronsko tehnologijo (novejši nabori, čipi Xabre), medtem ko se nabori SiS645 še vedno proizvajajo s staro 0.18 mikronsko tehnologijo. Pri SiS obenem še dodajajo, da bo tudi Xabre 600, ki ga trenutno še vneto pričakujemo, še vedno 0.15 mikronski, medtem ko bo Xabre II, ki naj bi na tržišče prišel nekje pred koncem tega leta, najverjetneje prvi SiS-ov čip, ki bo proizveden z novo 0.13 mikronsko tehnologijo.

0 komentarjev

Pogumne izjave

X-Bit Labs - Samuel Liu, predsednik SiS-a, je na investitorski konferenci predstavil svojo vizijo razvoja SiS-a. Njegov načrt sestoji iz večih točk. Najpomembnejše bom opisal.
SiS bo začel za akresivno kampanijo oglaševanja svojega SiS635 čipovja za Pentium 3 procesorje in SiS735 čipovja za Athlon procesorje. Predvsem bo povdarjal, da so ta čipovja idealna za low-end sisteme in prodajalce že sestavljenih računalnikov (Compaq, IBM,...).
SiS veliko stavi na svoj SiS315 grafični čip. Stal bo pribljžno toliko kot Nvidia GeForce 2MX200, a njegove performanse bodo (tako vsaj načrtujejo) enake MX400. Torej idealna stvar za integrirano grafiko. (Mimogrede; SiS je očitno pozabil, da bo takrat izšel tudi Nvidiin Nforce).
Nekaj pozornosti gre tudi SiS645 čipovju za Pentium 4 procesorje s podporo DDR pomnilniku. Na (SiS-ovo) žalost pa je tukaj narobe načrtoval proizvodnjo. Sicer je masovno produkcijo čipa prestavil s novembra na september, a vseeno ne bo ujel Intela (Brookdale) in Vie (P4X266).
V tretji...

1 komentar

SiSov prodor na DDR trg

X-Bit Labs - Tajvanski proizvajalec veznih čipovij, SiS, je zadnje čase precej agresiven. Na to kaže tudi novo DDR čipovje z imenom SiS735, ki ga podjetje oglašuje kot najboljšo low-cost SocketA DDR izbiro. Celotno čipovje se nahaja v enem samem čipu, podpira pa do 6 USB priključkov, ATA100 diske, 6 PCI Master naprav ter, najpomembneje, tako DDR kot PC 133 SDR. Posebej slednja postavka je zelo zanimiva, saj čipovje SDRAM podpira na dva načina: skozi posebne TwinMosove 184 pinske SDRAM module, vgrajena pa je tudi podpora za navadne SDRAM reže. SiS prav tako obljublja, da bo čipovje ponujalo boljše performanse kot katerokoli DDR čipovje na trgu, toda te napovedi bomo raje vzeli z rahlim zadržkom.
Edini potencialni problem je še vedno precej omejena proizvodna zmogljivost, težava, ki pesti SiS že kar nekaj let. Proizvajalci matičnih plošč so zaradi tega precej skeptični in izdelke na osnovi SiS735 sta do sedaj najavila samo ASUS in ECS. ASUSova plošča, ki bo nas verjetno bolj zanimala, se bo...

1 komentar

RAID

Storage Review - Zmeraj bol popularen postaja in če se tudi kdo od vas odloča za to čudo, mu bo prav prišel tale članek - primerjava med Promise SuperTrak 100 in 3Ware Escalade 6400 kontrolerjema. Oba tudi omnogočata HotSwap, hitrost diskovja v takem polju pa je...hm, velika? Ja, velika.

0 komentarjev