»

Video oglasi v revijah

Slo-Tech - Kot kaže se nam obeta oglaševalska revolucija, vsaj v tiskanih medijih. Zanje po novem očitno ni več omejitve, ki bi dovoljevala le nepremične slikovne vsebine. Oglas v gibljivi sliki bodo bralci v tiskanem mediju prvič ugledali 18. septembra v izdaji Entertainment Weekly, ameriški reviji, ki poroča o dogodkih, povezanih s televizijo, filmom, gledališčem, glasbo in knjigami. Živi bodo oglasi za oddaje na televizijski postaji CBS ter za dobro znano pijačo Pepsi.

zaslone, na katerih se bodo oglasi predvajali, bo dobavila družba Americhip, ki ima bazo v Los Angelesu. Zasloni bodo debeli le 2,7 mm in bodo imeli že vgrajeno baterijo, ki bo zadostovala za 40 minut predvajanja oglasa. Da oglasi ne bodo za zgolj enkratno uporabo bo poskrbela USB povezava, prek katere se bo baterija ponovno napolnila. Obenem se bo predvajanje oglasa začelo šele, ko bo bralec odprl stran, na kateri se bo oglas nahajal. Ker takšne novotarije seveda niso poceni, jih bodo žal deležni le bralci v Los Angelesu...

42 komentarjev

Varnostne luknje tudi v ICQ

Core Security Tech - Mnogi obiskovalci Slo-Techa gotovo poznate program ICQ, ki je namenjen vsestranski komunikaciji med njegovimi uporabniki. Podjetje Core Security Tech. je v omenjenem orodju našlo celo vrsto varnostnih lukenj, ki napadalcu omogočajo izvedbo zlobnih dejanj: od izvedbe DDoS napada do nepooblaščene namestitve programske opreme.

Zabavni postanejo tudi oglasi, ki jih v ICQju opazite v spodnjem delu pogovornega okna: z njimi lahko nepridiprav prevzame kontrolo našega procesorja in nam tako poskuša onesposobiti računalnik. O popravkih zaenkrat še ni slišati. Okužene so različice ICQ Pro 2003a in starejše.

2 komentarja

Otečene noge 3. dne

Tom's Hardware - Takšen naslov se je pojavil na priljubljeni spletni strani Tom's Hardware. Tokrat so spisali članek o tretjem dnevu CeBIT-a. Svoje novosti so predstavila podjetja, kot sta Corsair in Western Digital, ki je na ogled postavil njihov najnovejši trdi disk -- Raptor, ki se vrti pri 10.000 obratih in deluje v SATA načinu. Poleg teh dveh so se oglasili tudi na stojnicah podjetij Promise Technologies, Samsung, Fujitsu in Hightec.

0 komentarjev

Kako narediti svojo domačo stran z uporabo HTML kode?

Slo-Tech - Zagotovo je marsikdo med vami z željo naučiti se izdelave spletnih strani ne le z enostavnimi programi, katerih končni izdelek je razmeroma grda stran, ampak tako, malce drugače, malo bolj zahtevno - z uporabo HTML kode. Obstajajo tudi zelo kvalitetni programi, katerih končnih izdelek ni tako grda stran, je pa znanje html jezika v njih tako ali tako že kar nujno.

Med brskanjem po spletu pa sem naletel na stran, kjer se je avtor potrudil in temo, kako izdelati svojo spletno stran z uporabo HTMLja, lepo razložil po korakih. Kar je še lepše pa je to, da je stran v slovenščini, zato vsi ki ste željni znanja, brž sem!

4 komentarji

ICQ sprašuje za mnenje uporabnikov glede oglasov

Jaz - Pred nekaj časa smo že objavili, da se je ICQ odločil za oglaševanje v svojem priljubljenem programu. No če smo že natančni, se je AOL, lastnik ICQ-ja, odločil za to. In res je, saj je bilo za pričakovat. Vseeno pa je kar precej uporabnikov presenetilo to, da ICQ te poteze ni nič objavil, temveč so se oglasi kar sami od sebe pojavili.
Zato so na njihovi spletni strani objavili link na njihov forum, kjer sprašujejo uporabnike za mnenje. In če imate svojega, kar na dan z njim v ta forum...
Glede odstranjevanja oglasov v ICQ programu pa si lahko ogledate tudi diskusijo na našem forumu.

0 komentarjev

Oglasi na ICQ?

CNet - Uporabniki ICQ programa ste morda opazili, da so se v zadnjem času v programu pojavili oglasi. Kar tako, nenapovedano. Ti oglasi se pojavljajo zaenkrat samo, če imate verzijo programa 2000b, in samo pri nekaterih uporabnikih.
Zaenkrat so ti oglasi še informativni, in so povezave do ICQ-jeve domače strani, raznih strani s pomočjo na njihovi uradni strani in podobno. Vendar pa je to odlična podlaga za morebitne bodoče prave oglase.
Vendar pa se je na internetu že pojavila tudi spletna stran, ki ima napotke za odstranitev oglasov.
Tisti, ki ste željni podrobnosti o tem, pa kliknite tukaj.

11 komentarjev