»

IR nadzor nad računalnikom

MODTHEBOX - Infrardeči daljinski upravljaljniki so že dodobra udomačeni pred televizijami in radii. A prihaja pa tudi do "križanja med vrstami", saj so se "daljinci" uveljavili tudi kot pri računalnikih. Na ModTheBox so temeljito stestirali iMON, kateri ima poleg same strojne opreme, v paketu vključeno tudi programsko opremo, ki omogoča vse od gledanja filmov, pa do zaganjanja različnih aplikacij. Z izdelkom so bili načeloma zadovoljni, saj je iMON dosegel 9 od desetih točk.

2 komentarja

Wayvet CoolingKing

MODTHEBOX - Voda se v naših računalnikih počuti vedno bolj domače, saj se vedno več navdušencev odloča za ta način hlajenja procesorja. Dandanes je možno kupiti kar komplet, ki ga lahko vgradite v zelo kratkem času.

CoolingKing je izdelek podjetja Wayvet, ki je v naših krajih dokaj nepoznano, saj domuje "čez Lužo". Poleg vodnega bloka, radiatorja z ventilatorjem in rezervarja lastne proizvodnje, dobimo tudi Eheimovo črpalko zmogljivosti 600 litrov/uro, ki zadošča za tak, manj zmogljiv, sistem. Kot "zanimivost" velja omeniti, da je kljub temu, da je izdelava serijska, blok med 12-urnim testiranjem začel puščati na treh različnih mestih. Boljše, in verjetno cenejše, različice si lahko ogledate na...

0 komentarjev

Lizard Tree vzmeti

MODTHEBOX - Gotovo vas zanima kaj bi počele vzmeti na računalniško usmerjeni strani. Lizard Tree Chameleon ATX P4 vzmeti imajo namreč čisto drugačno nalogo kot na primer avtomobilske vzmeti. Njihovo poslanstvo je, da skrbijo za urejenost ohišja, saj z njimi skupaj povežemo napajalne kable. To je zelo preprosta izanjdba, ki je za dober pretok zraka zelo pomembna, poleg tega pa stane "le" 11 dolarjev. Na žalost jih še ni v Sloveniji, lahko pa vzamete tole novico kot dobro idejo in si naredite kaj podobnega sami.

4 komentarji

Infrardeča tipkovnica

Infosync - Se spominjate infrardeče tipkovnice, ki jo je Siemens predstavil na CeBitu? Nekaj podobnega je sedaj začelo proizvajati kalifornijsko podjetje Canesta. Tipkovnico se lahko uporablja na dlančnikih, mobilnih telefonih in drugih prensosnih napravah, kjer primankuje prostora. Sestavljajo jo oddajnik, ki projecira IR svetlobo na površino in sprejemnik, ki zazna, če ste se dotaknili projecirane tipke. Delež napak pa je podoben deležu pri običajni tipkovnici.

Upajmo, da bomo tako tipkovnico kmalu zagledali vgrajeno v kakšen dlančnik. Klik!

9 komentarjev

Daljinec ali kreditna kartica?

Mikhailtech - Ob testu sledečega daljinca bi se verjetno lahko vprašali vprašanje iz naslova. Če seveda ne bi poznali barv in bi razločili samo oblike. K sreči temu ni tako..

Nekaj takšnega mi je prišlo na pamet, ko sem gledal opis PSXAmpa na Mihkail Techu. Zadev(ic)a je velika oziroma majhna samo 90x55 mm in debela malo več kot 7 njih. Sicer je daljinec, kot ste lahko prebrali iz imena, namenjen Playstationu, samo po zagotovilih avtorja članka deluje prav tako dobro na standarnih IR sprejemnikih. Vas zanima, kaj so ugotovili, ko so napravo razstavili? Klik.

0 komentarjev

Palmi tudi namesto daljinca

Infosync - Philips je izdal programček Pronto Lite, ki dlančniku z vmesnikom IR doda zmožnosti daljinca. Na voljo je 15-dnevna demo verzija -- dobite jo tu. Če pa vam bo zadevica všeč, si jo lahko privoščite za $19.95. Vse podrobnejše informacije dobite na tej strani.

Proizvajalec upa, da se bo programčič dobro vnesel in da bo združljiv s skoraj vsemi napravami. Zgleda kar lepo [:)]

9 komentarjev