»

Malo zgodovine: Googlova prva strojna oprema

Celotno "sistemje"

vir: Google
Slashdot - Google se zadnje čase kar precej omenja v novicah (ampak SCO še vedno drži rekord [:D] ), in morda je prav to (ali pa število strani, po katerih išče - trenutno 4,285,199,774) v vas vzbudilo vprašanje, kakšen je bil Google v svojih otroških letih. No, kakor koli že, na tej strani si lahko ogledate prvo strojno opremo, ki jo je Google dobil od različnih sponzorjev - večinoma Intel in IBM.

Le kakšno opremo Google poseduje danes?

17 komentarjev

Google bo ponudil Gmail

MSNBC - Če se vaš elektronski poštni predal v množici elektronskih sporočil vse prehitro napolni do svoje, po navadi precej nizke, meje, vam bo najnovejša ponudba, ki prihaja od avtorjev najboljšega iskalnika na internetu, Googla, vsekakor precej vabljiva. Slednji bodo namreč javnosti ponudili Gmail, ki bo ponujal poštne naslove za kogar koli. Pa porečete na to: "Ja in, tudi Microsoft, Yahoo in še mnogi drugi imajo to!"

Stvar, po kateri si boste Gmail zapomnili, bo namreč njegova velikost - tako naj bi vsak uporabnik imel kapaciteto poštnega predala kar 1 GB (da, Gigabajt!) in možnost iskanja po vseh sporočilih, ki ste jih prejeli - iščite in ne sortirajte. Seveda bo tu še zaščita proti nezaželjeni pošti in ostale stvari, ki jih dandanes pričakujemo od spodobnega ponudnika elektronskih poštnih storitev. Zaenkrat Gmail še ni na voljo javnosti, saj ga še preizkušajo, kdaj pa bo dostopen vsem, je predvsem odvisno od preizkusa. Klik!

13 komentarjev

Google postane Kul™

Nov Googlov vmesnik

vir: Google
Slashdot - Na našem, vsem ljubem forum-u, se vse prepogosto znajdejo vprašanja, ki so rešljiva v roku minute ali dveh, če le odklikamo na Google. In v teh nekaj letih, od kar je Google z nami, smo se privadili njegovega preprostega, a učinkovitega vmesnika, ki je prikazal rezultate v kar se da pregledni obliki. A tudi Google se mora od časa do časa (če odštejemo praznike - ta praksa je že v veljavi) spremeniti. In tako se je pojavil "nov" Google, s katerim poskušajo avtorji še poenostaviti vmesnik ter dodati tudi preproste tekstovne oglase. Klik!

In ne, ti oglasi vam ne planejo pred oči in vas skoraj oslepijo. [:D]

24 komentarjev

Bo Google obstal?

Slashdot - Google je nesporni vladar internetnih iskalnikov. Razlogov za njegov uspeh je več, vsekakor pa prevlada njegova izjemna preprostost, saj ne ponuja skoraj ničesar drugega kot polja za vnos iskanega niza in gumba za potrditev iskanja. Podjetje iz Mountain Viewa v Kaliforniji pa se lahko pohvali tudi z oglaševalskim sistemom internetne oglaševalske agencije Overture. Po njihovem mehanizmu se ob določenih rezultatih na posebnem in nemotečem mestu prikažejo zadetki pokroviteljev, ki so Googlu lani prinesli 2 milijardi zelencev prihodkov. Seveda je številka dovolj zgovorna, da je vzpodbudila razvoj novih iskalnikov, ki bodo poskušali Googel zriniti s prestola. Jim bo uspelo?

3 komentarji

Googlov iskalni hrošč povzroči ne-prikazanje več strani

The Register - Hrošč, ki se je pojavil v Googlovem iskalnem algoritmu, povzroči pri določenih nedolžnih straneh, da se obravnavajo kot spam. Tako je eden izmed "poklicnih spamerjev", Elwyn Jenks, ustvaril serijo domen, ki so bile med seboj močno povezane, kar je povzročilo, da je Googlov PageRank-er močno dvignil oceno teh strani, kot posledico pa je to povzročilo popolno zmedo in zrušenje algoritma.

Kako bo vse skupaj vplivalo na povezave, ki jih Google deli z nami v prihodnosti, bomo še videli, a verjetno smo lahko prepričani, da bodo fantje in dekleta pri Googlu našli pametno in uporabno rešitev. Klik čaka!

Slo-Tech verjetno ne bo razglašen za spam ...

4 komentarji