»

Si.Mobil draži pakete, uvaja obvezne dodatne storitve

Si.Mobil je svojim naročnikom ta mesec povedal 'nekaj lepega'. No, konec meseca bo v ljubljanskem Tivoliju zdaj že tradicionalni 'predšolski' in brezplačni žur z Umekom.

Slo-Tech - Naročniki mobilnega ponudnika Si.Mobil so danes s številke 4040 dobili obvestilo, da jim bo oktobra vsako leto zaračunan enkratni dodatni znesek 9.78€, začenši letos. SMS za nadaljnje informacije napotuje na spletno stran z obvestili; operater je potrdil, da bo v teh slabih 10€ vključeno "vodenje uporabnikove številke", kar vključuje "upravljanje s kartico SIM, njeno morebitno zamenjavo v primeru okvare, izklop oz. ponovni vklop v primeru kraje, zamenjavo telefonske številke, prenos naročniškega razmerja in še izdelavo razčlenjenega računa, v kolikor bo uporabnik za to prosil.". Nekaj teh storitev naj bi bil že zdaj plačljivih, je pa zanimivo, da se dokaj podroben račun že pošilja na e-mail, zamenjava SIM-ke pa je v določenih primerih tudi brezplačna.

Ista stran tudi obvešča, da bodo s 5.9. podražili naročnino za...

438 komentarjev

SiOL komunikator na voljo

vir: SiOL
SiOL - Pred kratkim se je tudi SiOL odločil zapluti v vode programov za hipno komuniciranje ( instant messaging). Tako so se odločili prirediti Eyeball messenger, ki je pod SiOL-ovimi barvami ugledal luč dneva kot SiOL Komunikator.



Sporočilnik se zna povezati z omrežji MSN Messenger, AIM, Jabber, Google Talk ter Yahoo Messenger. Prav tako pa lastniki SiOL paketov Duo in Trio dobite brezplačno zunanjo številko, za vsako dodatno pa boste plačali poldrugi evro mesečne naročnine. Naročniki ostalih SiOL-ovih paketov bodo morali plačati mesečno naročnino za vsako njihovo zunanjo številko, medtem ko tisti, ki nimajo s SiOL-om nobene pogodbe, ne bodo mogli...

42 komentarjev

SiOL ponudil ADSL2+

SiOL - Po skoraj dveh letih testiranja tehnologije ADSL2+ je SiOL končno objavil uradno ponudbo, tako sta nam poleg dosedanjih hitrosti na voljo še dva nova paketa - 10 mbps / 768 kbps in 20 mpbs / 768 kbps. Za prvega boste morali k osnovnemu, kateregakoli si boste že izbrali, doplačati dobre štiri tisočake, za drugega pa slabih devet. Vse podrobnosti o kombinacijah paketov in doplačilih za višje hitrosti lahko najdete na SiOLovem ceniku, velja pa omeniti tudi, da nove cene veljajo tako pri popolno kot tudi pri delno razvezanem dostopu (ISDN ali PSTN). Nove in stare naročnike nas bo morebitni prehod na sveže pakete priklenil na SiOLove storitve za 2 leti, več podatkov je na voljo tukaj.

76 komentarjev

SiOL?

Slo-Tech - SiOL (povezava nekaj časa verjetno ne bo delovala vsem obiskovalcem slo-techa) je danes nenadoma izgubil eno najpomembnejših reči: ime.

Domena siol.net se od približno devete ure zjutraj več ne nahaja v vrhnjem DNSu. Domeno tako vidijo kot delujočo le še uporabniki SiOLovih DNS strežnikov, ki pa so, resnici na ljubo, dovolj nedelujoči, da to ne bo zmanjšalo resnosti problema. Brez domene ne deluje e-mail, ne delujejo spletne strani, ne deluje preslikava med IP številkami in imeni v obe smeri, vse zelo pomembne reči za normalno delovanje ponudnika internetnih storitev. Je to začetek konca SiOLa?

Naročite raje moje storitve!

Dodatek: 080 1000 -- linija je zasedena (na nivoju omrežja, ne na nivoju zasedenih operaterjev), zato niti ne poskušajte.

113 komentarjev

ADSL brez ISDN že prihodnje leto?

RTV Slovenija - Čeprav so nekateri dvomljivci trdili, da v Sloveniji pod Telekomovim monopolom nikoli ne bomo imeli možnosti ADSL brez ISDN, se, kot kaže, kani to spremeniti do zaključka tega leta. Po poročanju RTV je Agencija za pošto in elektronske komunikacije pozvala Telekom, naj preuči možnost priklopa ADSL brez priključka ISDN. Povod za takšno odločitev so verjetno ponudbe alternativnih ponudnikov ADSL, ki delujejo tudi na sistemu PSTN (klasična stacionarna telefonija). APEK tako Telekomu nalaga, da čimprej uredi odprt dostop do ADSL. Predsednik Telekomove uprave Libor Vončina je dejal, da bodo zahtevam ugodili predvidoma do konca letošnjega leta.

Na novico nas je opozoril NoBody-.

131 komentarjev

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Slo-Tech - Potem, ko je pred časom Siol ponujal ADSL za 4 SIT, smo včeraj dočakali še cenejšo ponudbo. K2.net namreč ponuja 10.000 priključkov ADSL za prebivalce Ljubljane, priključnina pa je za 4 SIT cenejša od Siolove, torej je brezplačna.

Ker je potrebno na priklop ADSL malce počakati, K2.net novim uporabnikom do priklopa ponuja tudi brezplačni klicni dostop. Več informacij, ostalo ponudbo in cenik mesečne naročnine si oglejte na http://adsl.k2.net.

37 komentarjev

Prvoaprilske

Slo-Tech - Prvi april že dolgo velja za dan šaljivcev, zato se na ta dan tudi mediji malo pošalijo s svojim občinstvom. Tudi včerajšnji dan ni bil izjema. Tako so se pojavile novice, da se bo naš bodoči evrokomisar namesto s širitvijo EU ukvarjal z evropskim kmetijstvom, marsikdo si je želel, da bi novica o odstavitvi zadnje čase ne preveč priljubljenega selektorja Prašnikarja ne bila zgolj šala, novopečenega Foruma 21 naj oblast sploh ne bi zanimala, v Poletu se je pojavila že več kot očitno "lovska", da bo formula 1 čez tri leta hrumela tudi na mestu nesojenega ljubljanskega stadiona, zelo "sumljiva" je bila tudi novica o tako rekoč obveznem odsevnem brezrokavniku na italijanskih in španskih cestah, vendar vse kaže, da je kar resnična.

Tudi področju računalništva ni bilo prizanešeno s šalami. Marsikomu je zasvetila alarmna lučka ob novici o že pošteno predebatiranemu ASDL za 4 SIT, zato pa so resnične šale prišle iz tujine. Tako priznam, da sem skoraj nasedel novici iz Hrvaške, da bodo...

15 komentarjev

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

ADSL brez ISDN

Finance - Kot smo že izvedeli iz forumov, bo SiOL začel ponujati ADSL brez pogojene ISDN telefonske linije. SiOL bo ponujal tudi IP telefonijo, kar pomeni, da ne bomo ostali čisto brez fiksne telefonije. Komercialni začetek opravljanja teh storitev obljubljajo za prvo četrtletje letos. Cene naročnine za telefonijo obljubljajo nižje, kot so sedaj pri Telekomu.

Verjetne cene bodo naslednje: Priklop: zagotovo ne bo dražji od 30.000 SIT Mesečna naročnina za ADSL: nespremenjena (od 8.000 do 14.600 SIT za fizične osebe) Mesečna naročnina za telefonijo: cenejša od Telekomovih 2.568 SIT.

Seveda lahko obstoječi uporabniki odjavite ISDN priključek in poveste Telekomu, da se ta linija upošteva kot razvezana linija pri Siolu. Siol bi vam naj po besedah direktorja Mirana Krambergerja priklopil ADSL v roku 2 tednov. Prav tako bi naj še letos uvedli VDSL, ki na razdalji do 1500 metrov od centrale dosega hitrosti do 24 Mbit/s prenosa do uporabnika in do pet Mbit od uporabnika. Prvih nekaj 10 uporabnikov...

56 komentarjev

Kabelski internet cenejši kot ADSL

vir: Finance
Finance -

Kot ugotavljajo pri časopisu Finance cenovna primerjava med ponudniki širokopasovnega interneta pri nas kaže, da je izbira kabelskega interneta cenejša. Največji kabelski ponudniki pri so Telemach, Ljubljanski kabel in KKS Online. Najugodnejša je uporaba kabelskega ARNES-a, če seveda dostop do njega omogoča kabelski ponudnik.

Po številu kabelskih deskarjev je na prvem mestu vzhodni del Slovenije s pomočjo ponudnika KKS Online, kjer so že leta 1996 začeli ponujati dostop do interneta. Kot zanimivost v raziskavi še dodajajo, da je koaksialni kabel (za kabelska omrežja) kakovostnejši od navadnega bakrenega vodnika (tega uporabljajo DSL tehnologije), a očitno...

54 komentarjev

Novi ADSL paketi za fizične osebe!

SiOL - Očitno je, da se Slovenija tudi na področju internetnih storitev vse bolj približuje najrazvitejšim državam Zahoda. Tokrat je za prijetno presenečneje poskrbel SiOL, ki je uvedel še nekaj dodatnih ADSL paketov za fizične osebe in po znižani ceni za študente, ki so bili dozdaj dostopni le pravnim. To sta Komfortni Plus (2048/768) in Prestižni Plus (4096/768) ADSL paket. Paketa bodo pričeli tržiti s prvim majem. Cene in podrobnosti si preberite v neuradnem spročilu za javnost.

23 komentarjev