»

Napajalnik Tagan TG480-U01 480W

modtown - V današnjih dneh ni dovolj samo dober kos strojne opreme, če zanj nimam dovolj dobrega in močnega napajalnega vira za normalno delovanje. Večina napajalnikov "anonimne" izdelave nam tega danes ne more več zagotavljati (še posebej ne, če svoj mlinček navijamo), zato je treba poseči po boljših znamkah in bolj priznanih izdelkih.

Napajalnik Tagan TG480-U01 predstavlja zelo zanesljiv vir električne energije za naš računalnik, hkrati pa je že pripravljen na naslednjo generacijo matičnih pološč. Tako podpira 24-pinski priključek ATX ter dva priključka molex za naprave SATA in seveda še vse ostale standardne, ki jih danes najdemo skoraj na vsakem napajalniku.

Vseh 480 W se hladi preko dveh velikih hladilnih reber z dvema 80...

4 komentarji

Po AT in ATX še BTX

AnandTech - Standard ATX (Advanced Technology eXtended) je že dodobra uveljavljen, saj so danes vse matične plošče izdelane po tem standardu oziroma eni od izpeljank, na primer mini-ATX. Trg sedaj zahteva vedno tišje in manjše računalnike, in tako tudi slednji ne zadošča več.

Tako so "bistre" glave sedle skupaj in rodil se je standard BTX (Balanced Technology eXtended). Predstavili so ga kje drugje kot na Intelovem Forumu Razvijalcev. Razvijalci so se osredotočili predvsem na tišje in hladnejše računalnike, kar ima za posledico to, da bomo potrebovali nove matične plošče, ohišja ter v nekaterih primerih še napajalnik. Matična plošča bo tako po novem na levi strani. Prav tako so premaknili procesor bližje ventilatorju BTX ohišja.

Na AnandTechu so spisali obširen članek o vseh novostih, za tiste bolj tehnične pa še povezava na specifikacije.

36 komentarjev

Veliki test napajalnikov

zmagovalni priključki

vir: AnandTech
AnandTech - Danes so na AnandTechu objavili vnovičen test napajalnih enot, ki ni nič manj obširen kot tisti pred nekaj meseci. Testirali so več kot 18 izdelkov različnih podjetij, ki pa jih, kot ponavadi, z izjemo Enermaxovih in Antecovih, ne moremo kupiti pri nas.

Poleg že običajnega testa dejanske moči napajalnika so bili pozorni tudi na glasnost vgrajenega hladilnega sistema in količino proizvedene toplote. Najbolje sta se odrezala Fortronov in Zalmanov napajalnik, pa tudi Thermaltakovemu izdelku ni dosti manjkalo do prvega mesta. Kupili jih boste težko, test pa vsekakor preberite.

8 komentarjev

Modifikacija napajalnika -- "The Beetle style"

TheModFathers - Mnogo modifikacij smo že izvedli na Slo-Techu, tudi predelavo napajalnika, da smo ga prisilili v delovanju v paru, a denemo lahko, da imajo te modifikacije skupni imenovalec vsaj pogojne uporabnosti s tehničnega vidika. Na TheModFathers si lahko ogledate modifikacijo napajalnika na povsem drugačen način. Napajalnik so vgradili v malo večji plastični otroški model popularnega hrošča in ga opremili z ledicami. Vsekakor zelo zanimivo, a z malo uporabne vrednosti.

4 komentarji

Hladilnik za Hammerja

X-Bit Labs - Za novo generacijo AMDjevih procesorjev bomo rabili tudi nove (močnejše) hladilnike. Podjetje Dynatron je že napovedalo svojo rešitev za hlajenje Hammerjev, celotna zadevica bo merila 78*74*55mm, izdelana bo iz aluminija, na njej pa se bo vrtel 70 milimetrski ventilator, ki bo povzročal 36dB hrupa.

Kar je še zanimivo pri tej novici je to, da je Dynatron tudi podjetje, ki proizvaja 'BOX' hladilnike za AMD. Mogoče to pomeni, da bodo Hammerji kmalu na pohodu?

16 komentarjev