»

Kanadčani bodo gradili megalomanske solarne elektrarne

Slashdot - Ontarijska vlada je odobrila ogromen energetski projekt, imenovan Sarnia, v okviru katerega bodo bodo skoraj 356 hektarov površine prekrili s sončnimi celicami in tako v ugodnih pogojih zagotovili 40 megavatov električne energije. Takšna količina zadostuje povprečni porabi 10.000 - 15.000 gospodinjstev. Celoten projekt naj bi bil izpeljan do leta 2010, trenutne ocene vrednosti pa segajo do številke 300 milijonov ameriških dolarjev. Nad zaenkrat največjim tovrstnim načrtovanim projektom se kritiki sicer pritožujejo, saj je količina proizvedene elektrike kljub vsemu relativno majhna, poleg tega pa tudi precej dražja od standardnih virov, kot so recimo jedrske elektrarne.

Izvorna novica.

Zaved(e)ni ljubitelji narave bodo seveda pripravljeni plačati malce več za elektriko, zaradi katere Zemlja ni trpela. Razen tistih par hektarov.

79 komentarjev

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl odložen, za tolažbo štiri nove slike

S.T.A.L.K.E.R.

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Izid težko pričakovane igre S.T.A.L.K.E.R., je ponovno preložen, tokrat na konec prve četrtine prihodnjega leta. Da pa ne bi (krvavih) pustolovščin željni igralci večne odloge pričeli povezovati z notoričnim Duke nukem for(n)ever, so takoj za novim odlogom na spletu objavili štiri nove slike iz igre, s čimer naj bi dokazovali, da z igro še vedno mislijo resno. Konec koncev, razvijalci igre so šli slikovni material za okolje igre iskati prav v Černobil in njegovo okolico.

27 komentarjev

Černobil 2004

Zapuščina Černobila

Slashdot - Tehnološki napredek je nujno potreben in neizbežen. A če se vam zdi svet, ki ga predstavljamo z novimi in novimi odkritji na Slo-Techu, pravljičen in idiličen, za trenutek ustavite osle. Razvoj je namreč za sabo pustil neverjetno veliko katastrofalnih posledic in žrtev. Ena izmed najbolj odmevnih do današnjih dni je tragedija elektrarne Černobil.

Neka Ukrajinska mladenka je spisala reportažo o potovanju z motornim kolesom po okolici Černobila, ki ga je opravila 18 let po nesreči. Beloruska mesta in vasice v okolici so izpraznjene, porušene in prežete z radioaktivnim sevanjem. Pretresljive slike, zanimivo branje, napisano v včasih nekoliko nenavadni angleščini.

18 komentarjev

Znani in neznani pisci virusov

The Register - Zaradi zadnjih napadov virusov Sobig in Blaster, le-ti zopet polnijo stolpce računalniških in laičnih časopisov. Zanimiv članek na to temo so spisali na The Registru, kjer so ugotavljali, koliko avtorjev zloglasnih virusov, ki so harali v preteklosti, je bilo razkrinkanih in koliko jih je ostalo neznanih.

Razkrinkani so bili avtorji naslednjih virusov, črvov, trojancev in podobne nesnage: Melissa, Chernobyl, Love Bug, Ana Kournikova in Blaster B. Avtorji neznanih: CodeRed, Nimda, SirCam, Slammer, Klez, Sobig in originalni Blaster. Celoten članek najdete tu.

4 komentarji

"Joža, kak ga boš pa neso?"

Twisted Mods - Ja, če pogosto obiskujete LAN razstreljevanke, morate vašo kištico velikokrat prenašati, kar zna biti pri težjih in večjih ohišjih problem, izguba oprijema na stopnicah pa zna imeti katastrofalne posledice. Pri Twisted Mods so za nas zgrabili za "HeavyDuty Pro Case Handles" (Težko kategorne profesionalne ročice za ohišja). V primeru, da je vaša kištica oblikovana v že omenjen "HeavyDuty" stilu, bodo ročke odličen dodatek - tako moden, kot tudi praktičen. Odnesi me!

1 komentar