»

Prvi USB monitor - Samsung 940UX

X-Bit Labs - Na X-bit labs so testirali pionirja med monitorji, Samsung 940UX, ki ga je možno priključiti na USB. Večina je najprej najbrž pomislila na omejitev tega priključka - 480 Mbps je sicer solidna prepustnost za večino naprav, ampak monitorji so znani po svoji požrešnosti. Že čisto povprečen 17-palčnik na sekundo prikaže 60 sličic z ločljivostjo 1280 krat 1024 v 32-bitnih barvah, kar znese precej večjih 2400 Mbps.

No, v opisanem monitorju se skriva čip podjetja DisplayLink, ki z brezizgubnim stiskanjem podatkov rešuje opisani problem, tako da naprava deluje...

22 komentarjev

X-bit labs popeljal na test 4 najnovejše procesorske hladilnike!

X-Bit Labs - Kolegi iz ruske strani X-bit labs so na test popeljali štiri najnovejše zračne hladilnike za procesorje na podnožju 939 - Titan Vanessa S- ter L-Type, Thermaltakeov Big Typhoon in Zalmanov CNPS-9500 LED. Uporabili so t.i. burn-in program S&M ter izmerili, kateri procesorski hladilnik se je najbolje odrezal v hlajenju na 2700MHz navitega procesorja AMD Athlon64 3000+ z jedrom Venice E3. Testirali so tako v zaprtem ohišju kakor brez njega, tako da so rezultati pričujočega testa karseda objektivni. Če vas zanima, kako se je obnesel zloglasen Zalmanov gorostas in ali je Thermaltakeov Veliki Tajfun za svojo ceno res najboljši hladilnik, vam branje testa toplo priporočam.

7 komentarjev

Samsungovi LCD-ji odslej brez mrtvih točk

Slashdot - Zares lepo darilo je Samsung pripravil vsem kupcem njihovih zaslonov LCD. Kupci bodo lahko njihove LCD-je, ki jih bodo kupili od danes dalje, v roku šestih mesecev od nakupa brezplačno zamenjali, če bodo na njih odkrili kakšno mrtvo točko (angl. dead pixel). Ostali proizvajalci se držijo načela, da je določeno število mrtvih točk na monitorju "normalno", zato jih ne zamenjujejo, kar je povzročalo probleme pri nakupih prek spleta, ko človek nikdar ne ve, kakšen primerek bo dobil. Samsung je temu storil konec. Klik, klik!

Dodano (22.49): Po začetnem navdušenju so se na spletu pojavile opombe, da za zdaj nova politika velja le v Južni Koreji.

40 komentarjev

Se nam končno obetajo zasloni z zelo zelo veliko ločljivostjo?

Google News - Colossal Storage Corp. je napovedal prijavo nekaj patentov, ki bodo omogočili izdelavo novih tipov ekranov za prikaz slike. Fosfor še ni za odmet. Ugotovili so, da je možno z magnetnim materialom vplivati na stanje fosforja, tako da ta žari brez dodatnega vira svetlobe. Z magnetnim materialom je tudi možno vplivati na čas ugašanja oziroma na jakost žarenja fosforja.

Ker imajo molekule fosforja in magnetnega materiala zelo majhne dimenzije je možno močno povečati gostoto prikazovanja informacije. Napovedujejo možnost izdelave od mikrozaslonov do makrozaslonov z ločljivostmi od 200 terapikslov do 4 petapiksle. [8-O]

Več o sami tehnologiji: Colossal Storage Corp.

32 komentarjev

Pregled in ocenitev petih Samsungovih LCD monitorjev

X-Bit Labs - Pri X-bit labs so pred dvema dnevoma pod prste vzeli kar pet Samsungovih najnovejših SyncMaster ( 172X, 173VT, 510MP, 710MP in 173MP) zaslonov, ki so se ali šele prikazali na policah ali pa so jih šele predstavili, jih preizkusili in spisali dvanajst stranski članek. Verjetno največje presenečenje je model 172X, saj se ponaša z odzivnim časom komaj 12ms.

Skrajni čas, da posodobim moje računalniško namizje in postavim nanj dva nova srebrna lepotca...

2 komentarja

Testi na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Te dni, ko je vročina povsem neznosna, so na X-Bit Labs izvedli nekaj testov računalniških komponent in spisali zanimiv članek. Seveda zadnje čase na področju procesorjev in matičnih plošč teče največ besed okrog Intela ter njihovega čipovja i875P oziroma i865PE, ki so ju tudi stestirali. Za več informacij pa vam podajam povezave do testov.

0 komentarjev

Testa na X-Bit Labs

All in Wonder 9700 Pro

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili dve zanimivi komponenti. in sicer All in Wonder 9700 Pro ter prenosni Sonyjev pekač ter hkrati predvajalnik MP3 glasbenih datotek. Verjetno ste karakteristike te, do nedavnega še najhitrejše grafikulje za neprofesionalno rabo, slišali že velikokrat. Zato pa naj vam le povem, da so testirali inačico All in Wonder, ki ima poleg standardne opreme priložen še dokaj velik kupček strojne ter programske opreme, med drugim tudi daljinski upravljalnik. Klik! Sonyjev prenosnež pa se lahko pohvali z za svoje razmere visoko hitrostjo zapisovanja CD medijev, saj peče pri hitrosti 24x, poleg vsega pa bo navdušil vse DVD-navdušence, saj bere tudi ploščke sedanjosti. Namenjen je predvsem...

0 komentarjev