»

VIA K8T800Pro

HardOCP - VIA, podjetje ki že dolga leta proizvaja nabore za matične plošče (tako za Intel kot tudi za AMD) je izdala nov nabor K8T800Pro, ki je v bistvu K8T800 nabor, z nekaj popravki.



Glavna novost nabora je zaklep PCI in AGP vodila, tako da sta ta dva neodvisna od FSB frekvence (kar pride še kako prav pri navijanju). V novem naboru je tudi nekaj novih bonbončkov kot je naprimer spreminjanje voltaže. Test ki so ga opravili na HardOCP pokaže, kako se le ta obnese pri spreminjanje FSBja in kaj se s tem pridobi na isti hitrosti procesorja. S podporo 939 pinskemu podnožju ga bomo vrjetno srečevali še na mnogih ploščah, za kar je vsekakor vreden ogleda!

0 komentarjev

VIA v februarju pozitivno

X-Bit Labs -

Poslovni rezultati za pretekli mesec, ki jih je objavila tajvanska VIA, kažejo, da je februarja poslovala zelo uspešno. Prihodki do prodaje so se napram januarju povečali za 31,6 odstotkov in so tako znašali 49 milijonov dolarjev. Čeprav je to še vedno za dobrih pet odstotkov manj kot februarja lani, je to dober rezultat, saj so prihodki že dolgo časa vsak mesec padali.

VIA ni uradno komentirala, kaj je zaslužno za takšno povečanje, na DigiTimes pa špekulirajo, da predvsem čipovje VIA PT880 za Pentiume 4. Še večji porast prodaje lahko VIA pričakuje ta mesec in aprila, ko bodo na tržišče prišli nabori PT890, K8T800 Pro in KT890. Več o tem.

0 komentarjev

KT880 je tu

X-Bit Labs -

Tajvanska VIA Technologies je včeraj uradno predstavila svoje novo čipovje, ki nosi ime KT880. Za kakšno impresivno novost ne gre, saj je KT800 čipovje za Athlone XP z dodanim dvokanalnim pomnilniškim krmilnikom, torej je neposredna konkurenca Force2 Ultra 400, ki pa je na trgu že leto dni.

O hitrosti še ni jasnih podatkov, v dobro pa lahko novincu štejemo, da so Serial ATA in podobne tehnologije že integrirane v sam čip. KT880 podpira Athlone XP z 200, 266, 333 in 400 MHz FSB, pomnilnik PC2100, PC2700 in PC3200. Pojavljajo se tudi govorice, da je to čipovje Viin zadnji izdelek na platformi Socket A. Več o tem.

4 komentarji

Poslovni rezultati: VIA, julij 2003

X-Bit Labs - Tajvanski računalniški gigant se očitno še naprej odlično drži. Še sveži Viini poslovni rezultati za pretekli mesec namreč kažejo, da so prodali za skoraj polovico več kot mesec poprej -- 48 milijonov dolarjev namesto 33. Vse žal ni tako rožnato, saj se dohodki od prodaje, če jih primerjamo z lanskim julijem, hitro znajdejo na negativni skali; letos so prodali za slabih devet odstotkov manj. No, če se bo novo čipovje za Opterone dobro prijelo, lahko računamo še na povečanje teh številk. Več o tem.

0 komentarjev

KT600 na poti k izdelovalcem plošč

X-Bit Labs - Poročali smo že (glej povezane novice) o novem Viinem čipovju, nasledniku KT400A, KT600. VIA je dotično čipovje napovedovala že dlje časa, nekaj dni nazaj pa so se na spletu pojavili prvi testi inženirskih primerkov matičnih plošč, osnovanih na njem. Včeraj je VIA uradno objavila, da je čipovje na voljo in da ga je začela masovno pošiljati partnerjem pri izdelovanju osnovnih plošč. Novosti ni mnogo, predvsem nov južni most, podpora 400 MHz-FSB in večje število USB-vhodov, o ceni pa podatkov še ni. Izvirna novica.

9 komentarjev

Viino čipovje za prenosnike

X-Bit Labs -

Pred kratkim smo poročali o KT400A, ki ga je VIA izdala in bo služilo AMD procesorjem za namizne računalnike, danes pa si poglejmo še njegovega bratranca za prenosne procesorje istega proizvajalca.

VIA ProSavage KN400, kot se bo čipovje uradno imenovalo, bo podpiralo vse Athlon XP-M procesorji z 200, 266 ali 333 EV-6 vodilom, vključujoč zadnje izdaje na Barton jedru. KN400 bo tako prvo...

0 komentarjev