»

NSIS 2.0

Priljubljen primerek uporabe orodja NSIS

OSNews - Če ste namestili katerega od naštetih programov ali pa morda tega ali tega, ste se srečali s programom NSIS, a se tega najbrž sploh niste zavedali. Nullsoft Scriptable Install System je orodje za ustvarjanje namestitvenih programov za Windows. Slovi po odprtosti izvorne kode in izjemni majhnosti, saj zeseda le 34 KB. Omogoča upravljanje preko skript, ponuja že pripravljene metode kompresije in je preveden v številne jezike.

Odslej pa bo NSIS še močnejši od konkurence. Izšla je namreč različica 2.0, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Sodobnejši uporabniški vmesnik namestitev programov tudi grafično poenoti z izgledom novejših okolij Windows, nov način kompresije z...

6 komentarjev

Nvu 0.1

Nov izgled

Mozillazine - Po zgledu Mozilla Firebirda, Mozilla Thunderbirda in Mozilla Sunbirda, ki so se razvili kot samostojne komponente, se je od programske zbirke Mozilla odcepil tudi Mozilla Composer. Po nekaj tedenskem razvoju je danes luč sveta ugledala prva razvojna različica, Nvu 0.1, ki je na voljo kot arhiv za Linux, Windows in v posebni obliki za LindowsOS. Nad razvojem programa Nvu namreč bdi Lindows.com, ki ga izdatno finančno podpira. Glavne novosti so okno z nastavitvami in prilagodljive orodne vrstice v slogu Mozilla *birda, upravitelj strani, nova barvna paleta, zavihki ...

V okolju Windows boste morali v imenik, v katerega ste razširili namestitveni paket, kopirati še datoteki msvcp70.dll in

8 komentarjev

Virus, črv, luknja, virus, črv, luknja, luknja, luknja ...

Slashdot - Včeraj črv, danes luknja. In sicer varnostna luknja v Internet Explorerju. Razmeroma katastrofalna, saj omogoča, da nekomu preko spletne strani ponudite neko datoteko, ki izgleda povsem prijazna, npr. kak PDF dokument, v resnici pa gre za izvedljivo datoteko, ki lahko na uporabnikovem disku počne skoraj vse, torej tudi HudeTraparije™. In seveda je kot ustvarjena za sodelovanje z luknjo, ki omogoča prikazovanje lažnega naslova spletnih strani. Seveda ni odveč, če omenimo, da je Microsoft po šestih tednih še ni uspel popraviti. Za Tomaže je na voljo tudi demonstracija delovanja luknje.

Uporabniki Internet Explorerja, si zdaj sploh še upate namestiti Mozillo, Mozilla Firebird ali Opero?

15 komentarjev

Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Kmalu po izidu novih različic Mozillinih samostojnih programov za brskanje po internetu in delo z elektronsko pošto sta izšli še slovenski različici. Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 sta na voljo na strani Mozilla.Lugos.Si. Za več informacij o novih različicah poglejte med povezane novice. Sicer pa -- veselo brskanje ter pošiljanje in prejemanje pošte.

41 komentarjev

Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird, novopečena samostojna programa iz Mozilline kodne osnove, sta odslej na voljo v slovenščini. Že pred časom je bil na voljo jezikovni paket XPI za namestitev slovenščine v angleški različici programov, zdaj pa sta na voljo še binarna paketa Mozilla Firebirda 0.6.1 in Mozilla Thunderbirda 0.2 za Linux in Windows. Ker so poslovenjene različice in tudi programa sama še vedno v razvojni stopnji, jih uporabljajte le za preskušanje. Veseli bomo vsake povratne informacije! V kratkem lahko pričakujete novi različici obeh programov in še dve novi različici Mozille.

4 komentarji

Mozilla 1.4 Release Candidate 2 v slovenščini

Mozillazine - Drage rojakinje, dragi rojaki, spoštovani državljani Republike Slovenije! Nocoj so dovoljene sanje. Jutri je nov dan!

Izšla je namreč druga in verjetno zadnja predizdaja™ Mozille 1.4, ki ji bo čez nekaj dni sledila tudi končna različica. Tako imate še zadnjo priložnost, da sporočite morebitne napake v delovanju Mozille. A to še ni vse! Tokrat imate celo priložnost, da se pritožite tudi na napake v slovenskih prevodih, saj je urna ekipa SloZilla že pripravila jezikovne pakete XPI, s katerimi v trenutku prilagodite svojo Mozillo slovenskemu okolju. In tudi to še ni vse! Slovenci, ker ste večinoma uporabniki okolja Windows, imate prvi na svetu na voljo tudi celotne binarne pakete Mozille 1.4 RC2 za okolje Windows, tako da lahko namestite Mozillo, ki je poslovenjena že ob prvem zagonu! Vabimo vas, da preskusite Mozillo 1.4 RC2 v slovenščini in s tem prispevate k večji kakovosti končne izdaje.

Nocoj so torej še dovoljene sanje, jutri pa ...

5 komentarjev