»

Natikanje Blue Orba na sistemski nabor

Viper's Lair - Blue Orb je čisto svojevrsten hladilnik, ki bo mnoge razveselil s svojim izjemnim hlajenjem, vendar pa bo novince kaj kmalu zmedel, ko bodo morali hladilnik natakniti na grafično kartico ali matično ploščo in z grozo gledati, kako se tiskano vezje dobesedno krivi pod močnim pritrdilnim mehanizmom, ki so ga Thermaltakovci zdizajnirali za ta hladilnik. Da bi novinci privarčevali živce, so se na Viper's lair odločili, da spišejo kratek članek o tem, kako zamenjati obstoječ hladilnik za procesorski nabor z Blue Orbom. V članku so napisani vsi koraki, kako zamenjati stari hladilnik z novim in nasvet, da nabor pred namestitvijo še dodatno "zalijete" s kvalitetno termalno pasto .

0 komentarjev

Obisk ABIT-ove tovarne matičnih plošč

Tweak Town - Če še niste popolnoma podlegli sklerozi, potem gotovo veste, da se je na Tajvanu odvijal Computex. Nekateri na Tajvan niso prišli samo zaradi Compoutexa, ampak tudi zaradi obiska računalniških tovarn, ki jih na Tajvanu kar mrgoli. Luni je že poročal o novici, ko so novinarji VIA Hardware obiskali tovarno VIA in si ogledali, kako nastajajo čipseti, vendar brez matičnih plošč ni chipsetov in brez chipsetov ni matičnih plošč hehe. Zato si tukaj lahko ogledate, kako poteka izdelava matičnih plošč pri ABIT-u. Članek je precej zanimiv, zato click here.

0 komentarjev

O matičnih ploščah

Tech Extreme - Tech Extreem, avtorji članka o računalniških glupostih, so se tokrat lotili nečesa bolj resnega: članka o pogostih problemih v zvezi z matičnimi ploščami. To je prvi v seriji člankov, ki bodo govorili o pogostih problemih, ki jih računalničarji serčujejo ob uporabi določenih kosov hardvera, ter seveda o rešitvah zanje. Kot sem že omenil, je prvi v seriji članek o matičnih ploščah in priporočam, da si ga ogledate. Glede na to, da je matična plošča osnova za delovanje računalnika, je lahko tudi ustrezno zakomplicirana in težavna. Naprimer jaz se že skoraj dva tedna neprestano ukvarjam s štirimi KT133A ploščami, ki mi delajo toliko preglavic, kot jih nisem imel pri testiranju vseh drugih kosov hardvera skupaj .

0 komentarjev

ABIT KT7/KT7-RAID FAQ

Jaz - Čeprav je ABIT KT7 družina matičnih plošč odlična, je daleč od brezhibne. Stvari se lahko ob določenih kombinacijah hardvera precej zapletejo in manj izkušenemu uporabniku povzročijo precej preglavic. No, vsi lastniki te plošče s težavami si kar oglejte to stran. Gre za pogoste probleme in njih rešitve v zvezi z vašo omiljeno matično ploščo. Thnx Hedi!

1 komentar