»

Slo-Tech zaspan?!

Slo-Tech - Tisti bolj pozorni ste verjetno opazili, da je bil Slo-Tech "krajši" čas odsoten. Ne boste verjeli, ampak tokrat niso bili krivi hrčki. Kriv je bil hišnik, ki je v prostor, kjer se nahaja strežnik, pomotoma spustil mačko.

Ne bi razlagal, kaj se je zgodilo z delovno silo, lahko pa povem, da ni več ista [:D].

64 komentarjev

Nov slovenski IRC-strežnik

Slo-Tech - Nov slovenski IRC-strežnik je postavljen na Trieri (irc.triera.net). Glede na to, da je domenski zapis za irc.uni-mb.si že popravljen tako, da kaže na Trierin strežnik, je pričakovati, da ga bo le-ta v kratkem popolnoma nadomestil. Uradno je nov strežnik odprt za celotno Slovenijo, vendar pa je zaradi omejevanja škode povzročene z raznimi napadi, usmerjanje prometa nastavljeno, tako da preprečuje dostopanje iz tujine.

Pod tujino pa zaradi zanimivih poslovnih odločitev nekaterih slovenskih ponudnikov dostopa v internet spadajo tudi nekatera slovenska omrežja (na primer SiOL). Tako do nadaljnjega SiOL-ovim uporabnikom ostajata na voljo strežnika irc.link.si ter irc.arnes.si.

Do kdaj?

35 komentarjev

Zamenjava v vrhu Telekoma

STA - Na današnji seji je nadzorni svet Telekoma Slovenije razrešil Petra Graška z mesta predsednika uprave Telekoma. Kmalu zatem je z mesta direktorja SiOL-a odstopil tudi Miran Kramberger. Za vršilca dolžnosti direktorja SiOL-a je bil imenovan Matevž Turk, vodja tehničnega področja (SiOL), Telekom pa bo do imenovanja nove uprave vodila Darinka Virant, dosedanja podpredsednica uprave Telekoma.

Razlog za razrešitev je po vsej verjetnosti nestrinjanje dosedanjega predsednika uprave Petra Graška in ministra za informacijsko družbo glede pripojitve SiOL-a Telekomu, kar bi naredilo razmere na slovenskem trgu internetnih storitev še bolj nepregledne, kot so sedaj, ko je SiOL samostojno podjetje z lastno bilanco.

Po besedah ministra za informacijsko družbo Pavla Gantarja pa je edini evidentirani kandidat za novega predsednika uprave Telekoma Libor Vončina, ki naj bi bil na mesto prvega moža Telekoma imenovan 1. marca. Libor Vončina je v decemberski zamenjavi na vrhu Telekoma na položaju...

31 komentarjev

Motnje v delovanju interneta po Sloveniji

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, danes že skoraj cel dan (pa tudi včeraj zvečer) povezave po Sloveniji občasno ne delujejo oziroma delujejo zelo počasi. Strogo neuradno in nepreverjeno (Slo-Tech postaja tabloid [>:D]) je to posledica "manjšega" DDOS-a na omrežji SiOl-a in Telemacha. Dogodek sicer ne bi imel večjih posledic na sam promet znotraj Slovenije, če ne bi večina SiOl-ovega prometa z ostalimi slovenskimi operaterji potekala preko tujine.

23 komentarjev

SiOL mrk

Slo-Tech - Pred kake pol ure je pri SiOL-u prišlo do "mrk-a", saj je prenehalo delovati kar nekaj njihovih storitev, med glavnimi SiOL ADSL, SiOL TV ter elektronska pošta. Prav tako ni dosegljiva njihova domača stran - www.siol.net in celo na številki 080 1000 ni možno nikogar dobiti. Za kakšne obsežnosti gre, trenutno ni moč reči, vendar bomo gotovo kmalu izvedeli.

Popravek: Končno sem dobil prosto zvezo na Telekomovi številki 080 8000, kjer sem izvedel, da so izpadle vse SiOL-ove storitve povsod po Sloveniji.

Še dobro, da imam pri roki 56k modem...

172 komentarjev

Splošna amnestija

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili... smo se za dan reformacije (ja malo pozno je tale novica) odločili izvesti pomilostitev vseh Owc in Gnojev. Kot kaže ste se na forumu umirili. Upam da še dolgo ne bomo imeli kakšnega novega osebka s tem nazivom.

1 komentar