»

Google Chrome gre na televizijo

Slashdot - Po tem, ko se je na japonskem Googlu pojavil kratek (reklamni) video Googlovega spletnega brskalnika Chrome, so dobili ogromno pozitivnega odziva. Zato so se pri Googlu odločili, da bodo začeli reklamno kampanjo tudi na televizijskih zaslonih. Po pogovrih s TV marketinškim oddelkom so našli skupni jezik za čimboljšo predstavitev prednosti Chrome-a, ta vikend pa se je začelo testno predvajanje oglasov na nekaterih televizijskih mrežah. Če bo odziv oziroma dvig popularnosti brskalnika dovoljšen, bodo verjetno sprožili precej bolj obširno kampanjo. V vsakem primeru pa je ogled 11 kratkih oglasov za Google Chrome skoraj obvezen, oglašujejo pa jih tudi na strani The New York Times. Klik!



Googlovi oglasi imajo celo svoje oglase!

12 komentarjev

Thunderbird 1.0

Mozillazine - Slab mesec po Firefoxu 1.0 je na voljo njegov kolega, Thunderbird 1.0. Prva uradna različica Thunderbirda ponuja nepredne rešitve za upravljanje elektronske pošte, kot so pametno ustavljanje odpadne pošte, zaščita pred zlobnimi prilogami, šifriranje in digitalno podpisovanje sporočil, hitro iskanje sporočil, imeniki za shranjevanje iskanja ... Obenem je Thunderbird snovan na temeljih Firefoxa, torej ponuja tudi dodatne razširitve, teme, prilagodljiv vmesnik in drugo. Ste navdušeni? GetThunderbird.com!

11 komentarjev

Winzip 9.0

Slo-Comp - Nepogrešljiv pripomoček pri delu z datotekami in arhiviranjem je vsekakor arhivar. Na najbolj razširjenem operacijskem sistemu je najbolj priljubljen WinZip, ki je dočakal različico 9.0. Glavne novosti so napredno šifriranje AES z 128- in 256-bitnimi ključi, 64-bitna oblika datotek ZIP, ki dopušča arhiviranje skorajda neskončne množice datotek, in učinkovitejša kompresija. Klik!

18 komentarjev

Zip svet spet enoten, vsaj delno

PC World - Danes je v PC svetu zip format praktično že standard. Vseeno pa se skoraj vedno najdejo podjetja, ki mislijo, da imajo odlično idejo s katero lahko še dodatno izboljšajo nekaj in to še patentirajo za povrh. Takšna je tudi zgodba s podjetjem PkWare, ki ga poznamo predvsem po programu PkZip. Tako so na začetku lanskega leta dodali šifriranje in digitalno podpisovanje arhivov. Vse skupaj so prijavili tudi patentemu uradu. Na drugi strani pa je WinZip predstavil svojo različico šifriranja. Seveda formata nista združljiva. Medtem ko je že izgledalo, da se bo zip svet ločil na dva dela, sta podjetji vseeno našli skupni jezik in zdaj delata na skupnem, odprtem formatu.

Svetova nista dva, svet je eden ...

10 komentarjev

Windows XP box

mini-itx.com - Biti prvi z neko odlično idejo, ki se je ni še nihče spomnil, in jo tudi uresničiti je zagotovo eden od znakov velikega uma. Zatakne se le pri definiciji odlične ideje. Tako je Andy France iskal idealni dom za njegovo matično ploščo Mini-ITX, na kateri je nameraval poganjati Windows XP. Kakor vemo vsi, ki imamo doma gore legalnih programov, znajo biti škatle kar nadležna stvar za shranjevanje, saj imamo kaj kmalu polne vse police. Tako se je rodila ideja, da bi spravil celoten računalnik kar v škatlo Windows XP. Zelo lepo prikazan potek izdelave te modifikacije si lahko ogledate tukaj.

Če je končni izdelek produkt genialnega uma ali le osebe s preveč prostega časa, pa presodite sami.

11 komentarjev

Najbolj kompatibilen format DVD

CDR-Info -

Verjetno je vsem znano, da poznamo nekako tri vrste CD-jev -- CD-ROM, CD-R, CD-RW -- za katere pa so se proizvajalci uspeli zediniti o njihovi združljivosti. Povsod lahko beremo vse. Ko je prišel standard DVD, so se stvari nekoliko zapletle, saj proizvajalci niso našli skupnega jezika, tako da imamo danes "plus" in "minus" inačice medijev DVD -- DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW; DVD+R, DVD+RW; DVD-RAM. Nezdružljive, seveda.

Zavoljo teh neveščnosti, so na CDRInfo naredili obsežno študijo, v kateri so preizkusili 27 samostojnih predvajalnikov DVD, 20 DVD-enot za računalnik in pet zapisovalnikov DVD....

3 komentarji

Novi PKZIP Suite

Slo-Tech - ZIP standad še vedno živi, Žiga pa poroča o njem:

Med vsemi temi "zipi", ima PKZIP za nekatere legendaren pomen. Bil je eden izmed tistih, ki so orali ledino na mnogih področjih. Po besedah ZDNeta pa naj bi bila nova verzije PKZIP Suite-a zopet "tisto pravo". Sam sem sicer malce skeptičen - pkzipa nisem nikoli preveč pogosto uporabljal (maral), saj sta mi WinZIP ter WinACE služila več kot odlično... Program najdete tukaj

1 komentar