»

EU prepoveduje navadne žarnice

Heise - Na našem forumu že nekaj časa teče debata o klasičnih žarnicah z volframovo nitko, ki se počasi poslavljajo. Evropska komisija je že konec lanskega leta začela postopke za njihovo prepoved, sedaj pa je vse skupaj formalizirano. Kot poroča Heise, so namreč v Bruslju sprejeli dve direktivi za izboljšanje izrabe energije pri gospodinjskih žarnicah, javni razsvetljavi ter osvetljavi v podjetjih in industriji. Prehod bo stopenjski.

Od septembra 2009 ne bo več moč kupiti žarnic, ki bi bile močnejše od 100 W in bi imele izkoristek slabši od razreda C - ker navadne volframove žarnice proč vržejo 95 odstotkov energije, se v to skupino ne bodo mogle kvalificirati. Septembra 2010 bo zgornja meja znižana na 75 W, še leto kasneje pa na 60 W. Od leta 2012 bodo na prodaj zgolj še žarnice razreda C, od leta 2016 pa razreda B (z izjemo halogenk).

Evropska komisija načrtuje do leta 2020 prihranek 20 milijard kilovatnih ur na ta račun, s čimer bo letno v ozračje spuščenega 32 milijonov ton manj...

321 komentarjev

Je test 3.6GHz P4 lažen?

3dcenter - V torek je Sergio pisal o testu Pentiuma 4 3.6 GHz na tomshardware.com. Sedaj pa se pojavilo vprašanje, ali je bil test res opravljen na 3.6 GHz primerku ali pa gre za kaj drugega. No, te debate naj bi se lotili na forum-3dcenter.net. Sicer je debata v nemščini, a je vseeno zanimivo branje. Za tiste, ki ne znate nemško, je tukaj še ena povezavica, ki vas odpelje na MadOnionov forum, kjer poteka podobna debata. Ali so nas po domače povedano "nategnili", pa presodite sami.

2 komentarja

Spet nekaj za :))

Overclockers Australia - Za konec pa še nekaj pesimizma; ste se že kdaj spraševali, kdaj bo napočil dan, ko boste zapustili ta svet? No, če ste se ali pa se vam zdi, da so napovedovalci prihodnosti premalo učinkoviti, potem morate nujno obiskati to stran, ki vam napove, koliko sekund vam je še ostalo. Preprosto vtipkate svoj rojstni datum, spol (ženske živijo dlje od moških ), ter izberete normalno, pesimistično, optimistično ali sadistično napoved. Nato samo še nabijete na gumb in počakate, kaj vam bo izjavil program. Smeha polna skleda (BTW: če ne kapirate - gre za šalo, zato ne zganjajte alarma, če vam je program izračunal malce prezgoden datum ). Uživajte v napovedovanju .

7 komentarjev

Računalniške neumnosti

Tech Extreme - Za vse potrebne smeha: tukaj si lahko preberete, kaj vse se ti lahko zgodi, če imaš opravka z ljudmi, ki vedo 'bolj malo' o računalnikih...smeha polna skleda.

Dodatek from luni: Na našem Forumu že nekaj časa poteka podobna debata, v kateri uporabniki delijo svoje izkušnje z računalniško manj izobraženimi. Moram priznati, da je nekaj anekdot prav posrečenih... Tukaj!

0 komentarjev

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev