»

Prihajajo usnjena ohišja

Monitor - Nekateri domači hobi-mojstri se igrajo s pleksi, lesenimi ali celo LEGO-ohišji, poklicni oblikovalci pa so pomislili na usnje.

Pri podjetju Inclosia Solutions so namreč razvili poseben postopek, ki bo omogočal vgradnjo usnja ali tkanine v računalniška ohišja, ne da bi to kaj bistveno vplivalo na delovanje in segrevanje računalnikov. Med prvimi, ki so se ogreli za to novotarijo, so pri nizozemskem Tulipu, ki naj bi že jeseni spravili na trg prve usnjene prenosnike.

Podatkov o ceni še nimamo, lahko pa ugibamo, da bo prvenstvena naloga teh strojev predvsem ekshibicionizem in pritegovanje pozornosti nasprotnega spola, čemur primerne bodo verjetno tudi cene.

12 komentarjev

ATI TV Wonder USB 2.0

Viper's Lair - Na spletni strani ViperLair so si ogledali zunanji TV sprejemnik, namenjen sprejemanju TV signalov na računalniku. Gre za ATI TV Wonder USB 2.0, ki je še posebej priročen za uprabnike prenosnikov, odlikuje pa se tudi s hitrim prenosom po USB 2.0 standardu.

ATI-jev zunanji sprejemnik se lahko pohvali z odlično kakovostjo slike in enostavnostjo uporabe, na zgoraj omenjeni strani pa so pograjali visoko obremenitev sistemskega procesorja in (pre)velik električni adapter.

7 komentarjev

S čim nad ubogo ohišje?

Grunt Ville - Ste ravnokar prebrali članek o krasni modifikaciji? Polni elana se podate novim dogodivščinam naproti, ko pa si prvič kritično ogledate svojo najnovejšo stvaritev, doživite hladen tuš. Kako to? Pa imate pravo orodje? Na GruntvillE so predstavili najpogostejša orodja, ki jih uporabljamo v naši "stroki". Četudi njih priporočila za nas niso preveč uporabna, saj večina omenjenih podjetji na našem trgu ni zastopana, lahko članek pomaga razrešiti dileme kako kakšno orodje, ki se ga kar naprej omenja, izgleda.

Če ne gre drugače, se da v trgovini svoje želje vedno izraziti v obliki "tistole tam".

0 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

"Game Accelerator" v novem Abitovem biosu

Viper's Lair - Abit je pred kratkim izdal novo inačico svojega BIOS-a za ploščo IC7. Vanj so vgradili zelo zanimivo novo funkcijo, ki so jo poimenovali Game Accelerator. Kaj pravzaprav to je? Pospeševalnik iger™ nastavitve vašega pomnilnika prilagodi, tako da dela kar najhitreje. Verjetno si veliko uporabnikov želi poganjati procesor in pomnilnik v razmerju 1:1 in se hvaliti z agresivnimi "tajmingi". Prav take stvari vam omogoči najnovejši Abitov bios, katere funkcijo Game Accelerator lahko poganjate pri več različnih nastavitvah, ki so izvirno poimenovane "Turbo", "Street racer" in "F1". Klik!

0 komentarjev

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Petnajst ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na trgu ohišij so že kar nekaj časa prisotna ohišja, ki odstopajo od tistih neizvirnih bež sorodnikov. Prav danes so na Tom's Hardware spisali pravi megatest ohišij, v katerega so vključeni skoraj vsi večji proizvajalci. Gotovo sta najbolj poznani imeni Lian Li in Antec, a ni bilo vključenega Chiefteca, katerega izdelki so dokaj podobni Antecovim. Če vam ohišje ni le škatla, ki prav nadležno ropota, morate članek obvezno prebarti.


Zahvala Trubadurju....

3 komentarji

Xaser III

Overclockers Cafe - Standardno ohišje, katerega kupimo za kakih 5 do 10 tisočakov, je ponavadi bež barve in narejeno zelo površno. Tako ohišje lahko postane zelo zanimivo, če mu dodamo kakšno pleksi okno in neonsko luč. Če pa so vam ročna dela malo tuja, pa lahko sežete globoko v žep, si privoščite ohišje kot je Xaser. Izdelalo ga je podjetje Thermaltake, ki je eno izmed vodilnih na področju zračnega hlajenja. Zato lahko ugotovimo, da je za prepih dobro poskrbljeno, saj boste poleg ohišja dobili tudi ventilatorje, ki so seveda izdelek istega podjetja. Ohišja ne moremo opredeliti glede velikosti, saj je mešanica med midi in big tower ohišjem. Poleg stranskega pleksi okna in dodatnih ventilatorjev je...

5 komentarjev