»

SiS prvi s podporo PCI Express?

X-Bit Labs -

Pri Silicon Integrated Systems (SiS) so dejali, da nameravajo biti prvi, ki bodo dejansko izdali plošče s podporo PCI Express. Njihovi poslovni partnerji naj bi tako že prihodnji mesec pričeli proizvajati plošče na njihovem naboru s podporo PCI Express. Zazdaj PCI Express x1 podpirata SiS965 in SiS965L.

Slednji ima poleg tega še šest klasičnih PCI-rež, osem priključkov USB 2.0, 8-kanalni zvok, 100-megabitno mrežno kartico, dva priključka SATA-150 s podporo za RAID in HotSwap ter dva klasična priključka ATA133, medtem ko ima naprednejši SiS965 poleg tega še dva dodatna SATA-150 in gigabitno mrežno kartico. Več o tem.

0 komentarjev

Ko zunaj postane prevroče ...

Overclockers Australia - ... se še kako prileže mrzlo pivo (brezalkoholno, da ne bo stric Keber grdo gledal [:D]). Vendar ne ono iz hladilnika, ampak tisto, ki se ga ohladi na malce bolj eksotičen način - po možnosti s peltierjevim elementom. Kako, boste izvedeli na tej strani, ki sicer ni ravno najbolj prijazna do uporabnikov z analognimi modemi, vendar nazorno predstavlja kako narediti to čudo. Če pa peltierjevega elementa trenutno nimate, pa si lahko v tolažbo privoščite vsaj

12 komentarjev

Dvajsetletnica TCP/IP

Information Week - Da, prav ste prebrali. Naša stara znanca, internetna protokola TCP/IP sta v uporabi že celih dvajset let. Vse se je začelo daljnega leta 1983, ko je ameriško obrambno ministrstvo zamenjalo tedaj uporabljani NCP (Network Control Program) z naprednejšima TCP/IP v svojem sprva vojaškem omrežju ARPANET, ki se je kasneje ravzilo v čudo, ki ga danes poznamo pod imenom Internet. Klik!

6 komentarjev

RAID krmilniki

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si ogledali kar osem zelo zanimivih RAID kontrolerjev podjetij, kot so Adaptec, Dawicontrol, Highpoint, Promise ... Članek je obširen in prijeten za tak deževen dan, kot je danes. Zmagovalca sta 3Ware Escalade 7850, ki si je zaslužil nagrado "izbira urednika" ter Dawincontrolov DC-100 RAID, ki ima najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Za ostalo branje pa le semkaj.

4 komentarji

Test PCI RAID krmilnika

X-Bit Labs - Danes ima že mnogo osnovnih plošč štiri kanale za priključitev IDE naprav, poleg tega pa tudi podporo za enostaven RAID0 ali RAID1, tako da se nakup posebne kartice za RAID v večini primerov ne splača. Kaj pa storiti, če si zaželite naprednejše funkcije, kot so RAID5 ali morda RAID10? V tem primeru pa boste prisiljeni kupiti dodatno RAID kartico.

Enega izmed t.i. PCI RAID krmilnikov so si ogledali pri X-Bit Labs. 3ware Escalade 7850 Controller, kot se krmilnik uradno imenuje podpira vse možnosti RAIDa ter ima kar osem kanalov za priključitev trdih diskov, kar bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše uporabnike. Klik!

0 komentarjev

RAID

Storage Review - Zmeraj bol popularen postaja in če se tudi kdo od vas odloča za to čudo, mu bo prav prišel tale članek - primerjava med Promise SuperTrak 100 in 3Ware Escalade 6400 kontrolerjema. Oba tudi omnogočata HotSwap, hitrost diskovja v takem polju pa je...hm, velika? Ja, velika.

0 komentarjev