»

Nov članek - Izdelava lesenih ohišij

Slo-Tech - Zadnje čase je veliko govora o modifikaciji računalniških ohišij, zatorej tudi ta panoga računalništva postaja vedno bolj priljubljena, avtorji modificiranih ohišij pa si vse pogosteje za cilj svoje "modifikacije" raje izberejo kar izdelavo celotnega ohišja.

In, kot ste morda že opazili, se od danes naprej na Slo-Techu nahaja članek, v katerem se je Eddy razpisal o izdelavi ohišja, izdelanega iz lesa. V svojem članku vam bo razložil vpliv oddajanja toplote...

25 komentarjev

Nov članek - Pentium 4 Extreme Edition

vir: Intel
Slo-Tech - Vojna, kakor nekateri imenujejo dogajanje na področju integriranih vezij, se več kot očitno nadaljuje. Kako se je Intel odzval na AMD-jevo izdajo Athlona64, si je ogledal OwcA.

Pod drobnogled je tako vzel Intelov Pentium 4 Extreme Edition in testiral, kako se obnesejo trije nivoji pomnilnika, s katerimi se ponaša ta dobesedno vroč procesor. Koliko pohitritve dejansko prinašajo omenjeni skupki vezja, je pokazala primerjava z enako hitrim "navadnim" Pentiumom 4, ki je prav tako deloval pri 3,2 GHz.

Se ga torej splača kupiti? Klik!

17 komentarjev

Nov članek - kištica, utišaj se!

Rezanje drugič

Slo-Tech - Posedovanje vse bolj zmogljivega računalnika že nekaj časa postaja breme ne samo za denarnico, ampak tudi za ušesa. Hitre komponente, ki so v te sisteme vgrajene, oddajajo vse več toplotne energije, ki jo je treba tudi odvesti, zaradi česar pa računalniki postajajo tudi vse glasnejši.

Da pa naša ušesa niso nujno obsojena na polifonijo frekvenc, se je prepričal Marjan, ki je svoj sistem zvočno izoliral in hkrati polepšal. Postopek je tudi poslikal, opremil z razlago in nastal je nov članek. Prijetno branje! V forumu pa že poteka debata o članku, tako da se ji le pridružite.

17 komentarjev

Juhuhu, nov članek

Slo-Tech - Mah, saj veste, med počitnicami vedno radi zaspimo na lastnih lovorikah. Zatorej je danes že sreda, skoraj četrtek, mi pa še nič novega na stran. No, na tej strani si lahko za relaksacijsko branje preberete poročilo s Slo-Techove postojanke na prireditvi Infos dva tisoč in ena. Prijetno branje, za jutri pa nekaj bolj resnega.

8 komentarjev

Slo-Tech na TVju

Jaz - Heh, danes dopoldan me je poklical Sergio ves iz sebe in komaj izdavil, da smo bili predstavljeni na TVju. Yup ljudaki, v POP-TVjevi oddaji ŠKL je Slo-Tech bil omenjen v internet kotičku kot Slovenska stran o računalništvu. Aja, jutri ob 11.30 je ponovitev... seveda zahtevam, da se vsi drenjate pred TVji, najbolj zagrizeni pa si oddajo posnemite in jo potem vsakih par dni nostaalgično zavrtite. Aja, o vsej zadevi že poteka debata v Forumu in seveda ste vabljeni, da izrazite svoje mnenje.

2 komentarja