»

Zalman Reserator 2

procesorski vodni blok Reseratorja 2

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Prva različica Zalmanovega Reseratorja je naletela na bolj mlačen odziv. Pasiven sistem vodnega hlajenja (nič ventilatorjov na radiatorju) se je namreč precej slabo odnesel, obenem pa je tudi ogromno stal. Zaradi teh slabosti si je v naših krajih pridobil srčkan vzdevek, za katerega je bilo potrebno pred ime izdelka zgolj dodati črko P.Drugo inačico, ki obeta malce več, so pred nekaj dnevi pošteno pretestirali pri X-bit labs in prišli do zaključka, da gre za čisto spodoben izdelek. Reserator 2 (220 dolarjev) sicer ne nudi preveč dobrih performans, tako da se ga bodo overclockerji izogibali, hladi pa bolje od povprečnega zračnega hladilnika, je enostaven za vzpostavitev...

24 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledili slikico precej zanimivega hladilnika, ki so ga našli na Akibi. Zadevica ni podobna ničemur, kar bi poznal, moram pa priznati da izgleda precej dobro. Hladilnik daje vtis velike masivnosti in hladilne sposobnosti, čeprav je na videz tako ali tako nemogoče oceniti njegove sposobnosti. Kakorkoli, bom poskusil izvedeti kaj več in če mi bo uspelo, vas bom obvestil.

2 komentarja

Kaj je DDR SDRAM?

HardOCP - O DDR SDRAMu se zadnje čase govori malodane na vsakem vogalu, toda redki so ljudje, ki dejansko vedo za kaj se gre. Jasno je, da gre za nekaj boljšega, kot SDR SDRAM, toda načini delovanja in dejanske prednosti ne spadajo med splošno znanje. Če vas take stvari zanimajo in podrobno preučite vse, za kar morate odšteti denarce, je ta članek na HardOCPju kot nalašč za vas. Gre za podrobno, toda laiku prijazno razlago delovanja in prednosti DDR SDRAMa. Tudi če ne boste razmeli vsega, boste po branju razumeli precej več ( oziroma tako vsaj pravijo na HardOCPju [;)]).

1 komentar

OC umetnost

vir: HardOCP
HardOCP - Pa naj še kdo reče, da nismo overclockerji tudi po malem umetniki, ter da se ne da iz naših pripomočkov narediti nekaj lepega. Živ dokaz za nasprotno je ta slika, ki sem jo najdel na HardOCPju, v bistvu pa gre za umetniško olepšani ventilator. Meni je zadeva resnično všeč, vi pa se odločite sami [;)]

12 komentarjev