»

Micron se pobira

The Register - Verjetno veste, pa tudi poročali smo že, da je Micron, eden vodilnih izdelovalcev pomnilnika, v razburkanih finančnih vodah (sicer, roko na srce, kdo pa ni?). Vendar se tudi temu velikanu obetajo mirnejše vode, saj so po treh letih zabeležili prvi četrtino, kjer so imeli dobiček.

Tako so zadnjo letno četrtino, kjer je sicer tudi promet najvišji, zabeležili ob 1,1 milijardah dolarjev prometa 1,1 milijonov dobička. Ta podatek pa menda ni pomembnen samo za podjetje samo, ampak je tudi dober znak, da se trg pomnilnika obrača na bolje. Kot pravijo pri Registru, ki se sklicuje na IDC, bo prodaja na svetovni ravni ostala visoka nadaljni dve leti, ko naj bi spet prišlo do prenasičenosti trga.

Kako je k dobrim rezultatom pripomogel Intel, in kaj je Micron pestilo pred časi, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev

DDR II kmalu

X-Bit Labs - Micron Technology je včeraj začel proizvajati DDR II module v večjih količinah (ne še v masovnih). To pa niso samo posamezni čipki, temveč tudi že ploščice z gostotami od 1/4 do 1/2 in 1 GB. Do drugega kvartala prihodnjega leta, ko bo Intel na trg poslal čipovji nove generacije -- Grantsdale in Alderwood -- pa bodo produkcijo se povečali.

Spet bo največjo hitrost dosegel v dvokanalnem načinu, DDR II pa ima namen priti v vse vrste računal -- od namiznih do strežnikov in prenosnikov. Intel pričakuje, da mu bodo vsi proizvajalci pomnilnika sledili in s tem ponudili podporo njihovim novim čipovjem. Samsung, Infineon, Micron, Elpida in Hynix naj bi masovno proizvajali ta pomnilnik že v drugem kvartalu. X-bit labs.

5 komentarjev

Micron in DDR-II

X-Bit Labs - Micron, dobro poznani proizvajalec pomnilniških čipov, je napovedal prve pošiljke 1 GB DDR-II pomnilniških modulov izdelovalcem strežniških sistemov. Čeprav ti moduli niso nobena novost, proizvajalec še vedno ni izustil, kdaj bodo na voljo tudi širši javnosti.

Narejeni so v 0,11-mikronski tehnologiji, za optimalno delovanje potrebujejo 1,8 V in so pripravljeni za delovanje pri 400 oziroma 533 MHz. Micron je že demonstriral 256 MB, 512 MB in 1 GB module, kar mu ponuja dobro izhodišče za dobavo čipov z velikostjo od 128 MB do 4 GB pri hitrosti 400 oziroma 533 MHz. Klik!

7 komentarjev

Micron v rdečih številkah

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Micron Technology je objavil poslovne rezultate četrtega fiskalnega kvartala in celotnega fiskalnega leta, ki se je končalo konec avgusta. Rezultati kažejo, da je Micron že tretje leto zapored posloval negativno, saj je v zadnjem z 889 milijoni dolarjev kar 132 milijonov izgube, v celotnem letu pa je izguba znašala 1,2 milijarde, prihodki od prodaje pa dobre tri. Več o tem.

0 komentarjev

Še malo Opterona

The Register - Današnji dan je, vsaj tako kaže, v celoti posvečen AMDjevim Opteronom. The Register, vaš "večni vir preverjenih informacij", nam je danes postregel z novimi cenami AMDjevih procesorjev v prihodnosti. Najbolje jo bodo odnesli tisti, ki si nameravajo v prihodnosti kupiti Opterona, saj je Opteron 144 cenejši kar za 35 odstotkov (iz 669 na 438 USD), Opteron 142 za 33 odstotkov (iz 438 na 292 USD), medtem ko ostaja cena Opterona 140 nespremenjena. Seveda govorimo o veleprodajnih cenah na 1000 prodanih primerkov procesorja.

Tudi dvoprocesorski Opteroni so doživeli pocenitev -- Opteron 244 se je znižal iz 794 na 690 USD kar ustreza 13-odstotni pocenitvi. Opteron 242 je šel iz 690 na 455 dolarjem (24-odstotna pocenitev), in tako dalje. Pocenitvi niso mogli zbežati niti ostali modeli procesorjev iz AMDjeve ponudbe, saj so se v povprečju pocenili za 15 odstotkov. Novica in celotna tabela.

3 komentarji