»

SuSE Z EAL3 certifikatom

Slashdot - Po tem ko so certifikat EAL3 pridobili že skoraj vsi veliki operacijski sistemi za strežnike (Windows, Solaris, HP-UX in AIX), se jim zdaj pridružuje tudi SuSE s svojim izdelkom. Certifikat, ki sicer ne bo imel velikega vpliva na zasebno in poslovno uporabo, daje nemškemu podjetju možnost, da svoj operacijski sistem prodajajo tudi vojski in vladnim inštitucijam. SuSE, ki bo sicer moral pridobiti še EAL4 (vsi prej navedeni sistemi ga že imajo), je s tem dejanjem naredil nov korak k prepoznanovsti in verjetno tudi uporabnosti Linuxa. In med tem ko nazdravljajo novemu uspehu, bodo pri konkurenčni Rdeči kapici v kratkem po vsej verjetnosti pridobili šele EAL2. Klik! za novico, če vas pa zanima več o EAL, kliknite sem.

0 komentarjev

Mandrake rešen?

Slashdot - Francoski distributer Linuxa -- Mandrake, ki je nekaj časa bil krepko v rdečih številkah in je skoraj bankrotiral, se je očitno uspešno rešil pred stečajem. To je verjetno posledica tudi bolj radikalnih ukrepov, kot je na primer oglaševanje v obliki bližnjic med zaznamki in nekaj malih oglasnih sporočil med nameščanjem. Očitno ves trud ni bil zaman.

Kot so objavili na svoji spletni strani v finančnem poročilu, Mandrake od januarja 2003 posluje pozitivno in v tem ali naslednjem četrtletju pričakujejo prvi dobiček. Zaenkrat so zmanjšali izgubo za sedemkrat, stroške za petkrat in petkrat povečali bruto dobiček. Kako bo Mandraku uspevalo v prihodnje ne vemo, a bi bilo vsekakor žalostno videti, če bi ena izmed najbolj razširjenih distribucij izginila. Klik! za vse, ki si želite več informacij in Klik! za stran z nekaj številkami o Mandrakovem finančnem stanju.

2 komentarja

Hočete zastonj računalnik? Metronomy ga podari!!!

Slashdot - Angleško podjetje Metronomy ponuja zastonj IBM računalnike vsem gospodinstvom, ki jih želijo in so pripravljena prenašati kakšen oglasek tu in tam. Računalnik, ki ga ponujajo, niti ni tako slabo opremljen - Celeron 2.4Ghz, 256mb pomnilnika, 40Gb disk, vgrajena 64mb grafična kartica, DVD-rom, 56K modem, vgrajena zvočna kartica, Windows XP, zaslon in še vse ostalo, kar spada zraven - resda vse to ne spada pod najnovejšo opremo, a za internetno brskanje je kar zadovoljivo.

Ampak, kot že omenjeno, je tu še tista mala napakica, ki smo jo že omenili - predvajanje oglasov. Vsakih 20 minut se vam bo na zaslonu pokazalo sporočilce, ki vas bo opomnilo, da je potrebno pogledati eno minutno oglasno sporočilo, poleg tega pa je potrebno računalnik uporabljati najmanj 30 ur na mesec. O vašem napredku pa bo sistem seveda vsak mesec poročal. Tako, da kar pozabite na nameščanje Linuxa ali česar koli drugega. Klik! in Klik! tu če vas je ponudba morda zamikala.

Ne vem zakaj, vendar me ta...

27 komentarjev

Britansko zdravstvo namerava preiti na Linux

Slashdot - Britanski zdravstveni delavci se lahko prav kmalu znajdejo pred precej drugačnimi vmesniki za svoje pisarniško delo, saj je Nacionalna zdravstvena organizacija (ang. National Health Service) odobrila testiranje Sunovega Linuxa, da bi ugotovili, ali bi zadošča potrebam britanskega zdravstva. Sicer se ta projekt niti ne zdi tako velik, vendar pa je NHS največji delodajalec na otoku in obsega prek milijon uslužbencev ter 800.000 računalnikov, celoten projekt zamenjave pa bi naj v končni fazi stal 2,3 milijarde funtov.

Prehod NHS-a na Linux in ostale odprtokodne programe je lahko velika pridobitev za Linux kot operacijski sistem in močan udarec za Microsoft, ki že tako ali tako izgublja stranke, ki se odločajo za prehod na odprtokodne rešitve. Vsekakor pa končna odločitev še ni padla in zelo verjetno je, da bodo šli Microsoftovi uslužbenci ponovno lobirat k Richard Grangerju, kot so že nekajkrat. Klik!

5 komentarjev

Prva obletnica prenove

Slo-Tech - Vidno se že staram, moram priznati. Sploh se mi več ne da pisati spisov, dolgih tisoče besed . Naj vas samo opomnim: Natanko pred letom dni smo uradno prenovili Slo-Tech ter uvedli oblikovanje strani, ki ga s pridom uporabljate še danes. Izgleda, da vam je res všeč. Samo včeraj smo namreč imeli 3600 obiskovalcev na strani .

9 komentarjev