Slo-Tech

»

Albatron Gigi GeForce FX5700 Ultra pod drobnogledom

X-Bit Labs - Vsem preskusom, ki se dandanes pojavljajo po internetu kot gobe po dežju, navkljub se je pridružil še en, ki so ga spisali ruski tovariši na X-bit Labs. Pod prste so vzeli Albatronov FX5700 Ultra, ki so ga testirali na dolgo in široko v sedemnajstih igrah in 3D Marku, vse skupaj pa spisali v obliki štiriindvajset(!) strani dolgega članka. Na koncu so zapisali, da se kartica odnese primerno (dobre zmožnosti navijanja, dobro hlajenje in dobri rezultati), vendar pa je zaradi hlajenja precej glasna. Za daljše branje pa odklikajte sem.

0 komentarjev

Nova ATI grafična kartica za zahtevnejše uporabnike

Slo-Tech - Podjetje ATI je predstavilo svoj nov izdelek, ki je namenjen zahtevnejšim uporabnikom. Gre za model FireGL X2-256t, ki ima 25 % večjo zmogljivost od svojega predhodnika, kar so dosegli predvsem s povišanjem takta delovanja procesorja in pomnilnika. Zaradi tega so morali prilagoditi tudi razporeditev elementov na plošči. Za hlajenje skrbi hladilnik izdelan iz bakra, kartica ima 256 MB pomnilnika in, kar je redkost, kar dva digitalna priključka za priklop LCD monitorjev (DVI-I). Cena se bo gibala okoli 900 dolarjev, na voljo pa bo konec januarja. Več si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Test 46 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Vsem precej dobro poznani striček Tom je za praznično poslastico postregel s testom kar šestinštiridesetih grafičnih kartic nVidiine, ATi-jeve, Matroxove, S3 in XGI-jeve izdelave. Testirali so kartice DirectX 8.1 in 9 generacije.

Po pričakovanjih se na vrhu izmenjujo trenutno najmočnejši ATI-jevi in nVidiini modeli, predstavniki ostali podjetij pa bolj kot ne "capljajo" zadaj. Od XGI-jevih obljub o novem tekmecu na trgu grafičnih kartic pa ni ostalo prav veliko -- ali so to le začetni problemi relativno mladega podjetja in so bili krivec tudi slabi gonilniki ali pa so bile njihove obljube pretirane.

Zanimivo branje, če v teh prazničnih dneh kupujete kakšno računalniško darilo zase ali za kakšnega znanca -- Klik!

10 komentarjev

Hitra, hitrejša, najhitrejša grafična kartica

X-Bit Labs - Leto 2003 se bliža koncu in tudi v računalniški branži se je pričelo ocenjevanje im premlevanje dogodkov ter izdelkov leta. Na X-Bit Labs so si takó ogledali devet najhitrejših ATI-jevih in nVidiinih grafičnih kartic letošnjega leta. Na oseminštiridesetih straneh so v šestnajstih benchmarkih preizkusili Radeone 9800 XT in PRO, 9600 XT in PRO, 9500 PRO ter GeForce FX 5950 Ultra, 5900, 5700 Ultra in 5600 Ultra. Rezultati tega obširnega testa so pokazali, da naj bi bile nVidiine kartice nekoliko hitrejše in primernejše za profesionalno 3D-oblikovanje, ATI-jeve pa podpirajo večje število novejših tehnologij in imajo lepšo sliko. Presodite sami!

13 komentarjev

ATi Radeon 9800 XT na voljo

vir: Akiba
X-Bit Labs - ATi je pred kratkim izdelal z megahertzi obdarjeno različico Radeona 9800 Pro -- Radeon 9800 XT. Od 9800 Pro se razlikuje le po frekvenci jedra (412 MHz) in 256 megabajtih pomnilnika (pri 730 MHz). Končno so te kartice poslali na police trgovin in sicer pod lastnim (Built by ATi), Sapphirovim, ASUStekovim in VisionTekovim imenom. Priporočena cena se giblje med $485 in $564 v čezlužju ter med $593 in $665 v deželi vzhajajočega sonca. To je trenutno gotovo najboljša in najdražja izbira za zagrizene igralce iger -- edina prava konkurenca je Geforce FX 5900 Ultra. Klik!

11 komentarjev

Kaj DL-jamo

Slo-Tech - Novico nam je poslal Sašo Jovičić.

Na strani File mirrors sem prebral da je v septembru najpogosteje download-an program Nero burning rom, takoj za njim pa so vozači za nVidiine kartice Detonatorji 4/XP za win9x, tretji najpogosteje dolpotegnjeni program pa je DivX4 final kodek. Igre so se uvrstile malo nižje. Prvi (od iger) je Max Payne demo na 14. mestu. Za celoten spisek poglejte sem.

0 komentarjev