»

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar

Hladilnik za diske

SystemLogic - Disk je komponenta, ki jo včasih kar malce zanemarimo. Pri overclockanju je pozornost vedno usmerjena bolj v silicijske dele računalnika, disk pa potegne kratko. Zanemarjanje so nadaljuje do takrat, ko se disk zaradi prevelike temperature sesuje. Še najmanjša škoda se naredi, če izgubimo vse podatke, če pa nimamo sreče, se lahko zgodi, da diska ne bomo več spravili k življenju. Nekateri uporabniki so že dovolj osveščeni, da na disk pritrdijo ventilator, vendar to še vedno ni tisto pravo. Disk se najbolje ohladi, če ga damo v posebno ležišče. Enega izmed množice različnih diskovnih ležišč so stestirali tukaj in bili kar navdušeni nad njim, saj je pri polni obremenitvi disk ohladil skoraj za 15 stopinj C. Če se vam disk pogosto prgreva, potem je nakup ležišča kar dobra naložba. Nakup ležišča se obnese tudi v nenavitih sistemih, v katerih so nastanjeni diski z 10 ali več tisoč obrati. ...

0 komentarjev

Jet Panel

X-Bit Labs - ASUS je s svojim iPanelom dosegel kar precejšenj uspeh na tujem trgu in ni čudno, da so se začele pojavljati razne kopije dotičnega pripomočka. Pogojno bi za eno izmed njih lahko označili tudi Jetwayev Jet Panel. Za razliko od iPanela, je Jet Panel v bistvu le malce nabildano hladilno ležišče za diske, torej nima LCDja in gumobv za "hitre funkcije". Kot takšen je tudi precej manj zanimiv, je pa res, da dela na vsaki matičnih plošči, ki ima dodatne izhode za USB. Večina vas bo verjetno rekla "krneki" in v trenutku pozabila na vse skupaj, toda za tiste, ki vas zadeva zanima, je tu še povezava.

0 komentarjev

ASUSov iProbe

X-Bit Labs - Večina uporabnikov je zelo zadovoljna z Epoxovim POST Debug zaslončkom, ki ga najdemo na njihovih matičnih ploščah, tako da niti ni presenetljivo, da je idejo posvojil tudi ASUS. Goliat med proizvajalci matičnih plošč bo tako kmalu začel proizvajati iProbe pripomoček. iProbe bomo našraufali na prosto razširitveno mesto na zadnji strani računalnika (kamor pritrdimo razne kartice), na njem pa bosta dva LED zaslončka in 2 USB izhoda. Preko LED zaslončkov bomo lahko, podobno kot pri Epoxovih ploščah, spremljali zagon računalnika in tako ugotovili kaj je narobe, če se kaj zalomi. iProbe bo z matičnimi ploščami povezan preko AFPANEL konektorja, ki je že v uporabi za iPanel. Tako bomo iProbe lahko uporabili samo na ploščah, na katere lahko priključimo iPanel.

0 komentarjev

Izdelava lastnih mrežnih kablov

LAN Decay - Tega članka pa se boste verjetno razveselili vsi "Sam svoj mojster" tipi. Na LAN Decay strani so namreč objavili navodila za izdelavo lastnih mrežnih kablov. Meni sicer dotično početje ni najbolj jasno, saj kabli navsezadnje niso tako dragi, da si jih nebi mogli privoščiti, pa tudi dobiti jih ni težko... Kakorkoli, če vas zadeva zanima, si članek le oglejte. Samo ne kriviti koga drugega za skurjene mrežne kartice ali kakšne druge posledice [:))].

3 komentarji