»

Microsoft posodoblja vaš Windows Update brez opozorila

Slo-Tech - Pred kratkim so nekateri uporabniki Windows opazili, da so se nekatere datoteke na sistemu spremenile brez njihove vednosti. Gre za predrzno potezo Microsofta, ki vam popravek namesti brez opozorila in tudi v primeru, da imate samodejno posodabljanje na nadzorni plošči izklopljeno. O popravku, ki sicer potihem posodobi Windows Update na verzijo 7.0.6000.381, zaenkrat s strani Microsofta še ni uradnih informacij.

Datoteke sicer ne vsebujejo zlonamerne kode, vendar dejstvo, da Microsoft posega po gverilskih taktikah, ne obeta nič dobrega, ne za podjetja, ki za popravke zahtevajo preverjanje, ne za zasebne uporabnike. Tako je nek kitajski študent, ki sumi, da Microsoft zbira njegove osebne podatke, vložil tožbo proti Redmondskemu gigantu za približno 180 dolarjev in javno opravičilo, objavljeno v časopisu.

46 komentarjev

SuSE Z EAL3 certifikatom

Slashdot - Po tem ko so certifikat EAL3 pridobili že skoraj vsi veliki operacijski sistemi za strežnike (Windows, Solaris, HP-UX in AIX), se jim zdaj pridružuje tudi SuSE s svojim izdelkom. Certifikat, ki sicer ne bo imel velikega vpliva na zasebno in poslovno uporabo, daje nemškemu podjetju možnost, da svoj operacijski sistem prodajajo tudi vojski in vladnim inštitucijam. SuSE, ki bo sicer moral pridobiti še EAL4 (vsi prej navedeni sistemi ga že imajo), je s tem dejanjem naredil nov korak k prepoznanovsti in verjetno tudi uporabnosti Linuxa. In med tem ko nazdravljajo novemu uspehu, bodo pri konkurenčni Rdeči kapici v kratkem po vsej verjetnosti pridobili šele EAL2. Klik! za novico, če vas pa zanima več o EAL, kliknite sem.

0 komentarjev

Poceni strežnik

vir: Sudhian
Sudhian - Večini uporabnikov, ki skrbijo za strežnike velikih ali malih podjetij je verjentno poznan problem cene strežnikov - le stežka boste našli poceni strežnik, ki bo odgovarjal vašemu podjetju in ne bo stal malega bogastva. Za majhna podjetja in zasebne uporabnike pa ima Emergecore rešitev, ki jim (vam) ne bo popolnoma izpraznila vašega proračuna.

Dame in gospodje, pozdravite IT100. IT100 je opremljen s 533Mhz procesorjem, 128 MB SDRAM pomnilnika, 20 GB trdim...

11 komentarjev