»

Bo YouTube začel posojati filme?

Extremetech - Spletna stran YouTube je bila sprva zastavljena kot središče, kjer bi uporabniki lahko objavili in delili lastne video posnetke, a je kmalu postala vse kaj več kot to. Vedno večje količine avtorsko zaščitenih vsebin, ki so se nalagale nanjo, so vznejevoljile velike založbe. Trenutni status quo vzdržujejo pogodbe z veliko četverico (Warner Music, Sony, UMG in EMI), ki YouTube vsako leto stanejo milijone dolarjev, in odstranjevanje zvoka pri posnetkih, za katere avtorji nimajo pravic.

YouTube je ugledal novo tržno nišo, poroča ExtremeTech. Začeli so pogajanja z Lions Gate Entertainment, Sony Pictures in Warner Brothers o novem poslovnem modelu posojanja filmov. Uporabniki bi tako za majhno pristojbino prenesli film s spleta in si ga ogledali, podobno kot pri iTunes. To bi pomenilo, da bi YouTube uporabnikom prvikrat v zgodovini zaračunal kak cent za ogled vsebin. Ideja ni tako nora, kot se zdi na prvi pogled, saj YouTube lastniku Google še vedno ne nosi dobička, kot bi ga ta želel....

22 komentarjev

Kiberpipa

Slo-Tech - Končno je odprta Kiberpipa, naš novi kiber-kraj, kjer se bodo dogajali prav vsi nadaljni s Slo-Techom povezani dogodki. Otvoritev je bila menda nepozabna, ljudi je bilo polno, vzdušje enkratno. Sketch poroča. Če vas vsaj malo zanima, kje boste v živo videli galerijo modificiranih ohišij (ko se jo bomo spravili organizirati), članek nujno preberite.

13 komentarjev

Galerija ohišij

Tweak Town - Tweak Town je objavil par novih modificiranih ohišij v njihovi Kick A$$ galeriji. Nekatera so pobarvana, nekatera imajo veliko ventilatorjev, druga pa okna. No, je pa tudi nekaj posebnih. Kot recimo ohišje v obliki ohišja malo večjega opitčnega bralnika (No ja, bolj poznan izraz skener), ali pa računalnik v kovčku - nekašna prenosna različica. Sicer pa, zakaj pa ne bi dali računalnika kar v manjšo gajbico?

4 komentarji

Galerija modifikacij

FastMHz - Sicer smo takšne in podobne linke na Slo-Techu objavili že ničkolikokrat, toda kaj je lepšega, kot v turobnem decemberskem popoldnevu gledati slike modificiranih ohišij in se sliniti? No, na FastMHz so obnovili svojo galerijo s 15 novih ohišij in moram priznati, da so nekatera precej dobra. Naš alien-w pa bi se še vedno brez problemov uvrstil med najboljše. Galerijo si lahko ogledate tukaj. Kudos!

3 komentarji

Glaerija modificiranih ohišij

JSI Hardware - Razne galerije, v katerih avtorji lahko objavijo slike svojih modificiranih ohišij so na internetu pognale kot gobe po oblinem dežju, toda še vedno je najboljša tista prva na VirtualHideoutu. Kakorkoli, svojo galerijo so ustanovili tudi na JSI Hardware in če ste navdušenec nad modifikacijami si jo le oglejte. Drugi se lahko zadržite, saj je večina ohišij že razstavljenih kje drugje...

4 komentarji