»

Prenosniki s Pentiumom 4 Extreme Edition

X-Bit Labs - Sicer zna zveneti že klišejsko, vendar dejstvo je, da prenosniki namizne računalnike prehitevajo že na področjih, ki so bili prej domena le-teh. Verjetno je odveč omenjati serijo Centrino kot primer slednjega.

Kot poročajo na X-bit labs, je podjetje Liebermann, ki se ukvarja z izdelavo dragih in zmogljiviih prenosnikov objavilo, da bo v serije Studio, Producer in Hollywood začelo vgrajavati še Pentuime 4 Extreme Edition. To samo po sebi niti ne bi bilo presenetljivo, vsekakor pa so navdušujoče ostale lastnosti. Te obsegajo podporo dvema diskoma, dvema optičnima enotama, 17" zaslon, mrežne vmesnike in še precej ostalih malenkosti. Seznam je obsežen, zato si ga oglejte tukaj, kakor si lahko ogledate tudi ostale podrobnosti serije.

Prenosnikov v Sloveniki verjetno niti ne bo, saj je meja cene še vedno nebo. Na srečo je Avstrija na dosegu roke...

6 komentarjev

Sony predstavil dva posebneža

vir: Sony
The Register - Kot kaže, razvoj prenosnih računalnikov zadnje čase vse bolj dohaja, če ne kar prehiteva razvoj klasičnih modelov. In, kakor nam nakazuje tudi sledeča novica, tudi kaže na brisanje mej med obema skupinama.

Tako je Sony ta teden predstavil dva modela, polprenosnik in ultratanek prenosnik. Prvi sliši na kodno ime PCV-P101 in vsebuje 17" zaslon, mobilni procesor pri 1,66 GHz, 40 GB disk, kombinirano DVD/CD-RW enoto in spodvito tipkovnico.

Druga novost je ultratanek prenosnik PCG-X505, ki se ponaša z debelino enega centrimetra in težo 825 gramov, sicer pa po specifikacijah ne sodi v vrh ponudbe. Cena vseeno ne odraža tega dejstva, saj znaša krepkih 3235 dolarjev. Ameriških,...

7 komentarjev

Pentiumi 4 EE prihodnji teden

X-Bit Labs - Kot poročajo pri X-Bit Labs, so zanesljivi viru blizu Intela zatrdili, da bo Intel prihodnji teden začel pošiljati prve primerke novih Pentium 4 Extreme Edition (EE) procesorjev, ki so jih predstavili na jesenskem IDF-ju. Grajeni so na novem Gallatin jedru, prinašajo pa večji predpomnilnik, ne pa tudi podpore SMP. Za približno tisoč dolarjev boste tako dobili izvrsten procesor, ki je združljiv z obstoječim Socket 478 podnožjem, 800 MHz FSB-vodilom in ima pol megabajta drugonivojskega predpomnilnika in kar dva megabajta L3-predpomnilnika. Več o tem.

25 komentarjev

Toshiba predstavlja nove "nadomestne" prenosnike

X-Bit Labs - Sicer tvegam, da me bo nekaj zagrizenih uporabnikov grdo gledalo, samo ugotovitev, da so prenosniki kljub vsem pomanjkljivostim postali ugodna alternativa namiznim modelom, je v zadnjem času precej na mestu. Tega se očitno zavedajo tudi proizvajalci, ki ponujajo vedno več modelov domačih prenosnikov. Nova predstavnika serije je sedaj predstavila Toshiba.

Modela Satellite A15-S129 in A25-S279 se tako ponašata s funckionalnostjo "sedečih" bratov, saj A15-S129 skriva kombinirano DVD/CD-RW enoto, 40 GB diska ter 15" XGA zaslon, A25-S279 pa 256 MB pomnilnika in 20 GB diska več, poleg tega pa še integriran WLAN vmesnik. Prvi za ceno nekaj več kot tisoč dolarjev, drugi pa še pol toliko. Primerjelno tabelo in ostale podatke si oglejte na X-Bit Labs.

4 komentarji