»

Nvidia opušča podporo 3D Visionu, kupuje Mellanox za 6,9 milijarde dolarjev

Slo-Tech - Iz Nvidie so sporočili, da bo aprilska posodobitev grafičnih gonilnikov zadnja s podporo 3D Visionu, njihovemu standardu za stereoskopski 3D. Napovedali so tudi nakup proizvajalca podatkovnih vodil Mellanox za kar 6,9 milijarde ameriških dolarjev, kar je doslej daleč najvišji Nvidijin prevzem.

Nvidia 3D Vision je podobne sorte obskuren artefakt kot ločene kartice PhysX ali konzola Shield - le da se je sleherni imetnik geforcev dejansko spomnil nanj ob inštalaciji gonilnikov, ko je moral odkljukati nameščanje 3D Vision programja. Firma je s svojo tehnologijo za stereoskopsko globinsko sliko skušala prodreti leta 2008 in nekaj let pozneje splovila celo inačico 2.0, toda zadeva se ni prijela. 3D je na splošno pogrnil na bolj ali manj vsej fronti, od televizorjev...

12 komentarjev

Nvidia 3D Stereo ?!

Slo-Tech - Matej nam je poslal zanimivo novico o Nvidiinem programčku 3D Stereo. Tukaj imate njegov, sicer kar močno lektoriran in preoblikovan original:

Na Nvidiini domači strani, so na stran za gonilnike dodali program 3D Stereo. Program deluje na vseh Nvidiinih karticah in omogoča neverjetne efekte pri igranju iger. Žal pa lahko povzroči tudi zdravstvene probleme, zato pred uporabo programa naredite medical test. Lepa lastnost programa je, da se ga lahko vklopi in izklopi kar med igranjem igre.

Da še jaz naredim malo spremne besede: te neverjetne učinke boste doživeli samo, če si lastite 3D očala. Če očal nimate, boste videli samo zamaknjeno sliko, ki jo proizvede programček 3D stereo. Drugače pa so 3D očala kar malce nevarna, če jih prepogosto uporabljate, saj močno utrudijo oči, bojda pa povzročajo tudi škilavost. Če hočete 3D Stereo preiskusiti, potem si naložite Detonatorje 12.41. ...

2 komentarja

Detonatorji 12.41

Nvidia - Bombanija z detonatorji se je zadnje čase malce umirila, vendar Nvidia še vedno pridno "štanca" nove gonilnike. Danes so se pojavile nove verzije, (niso nobeni minor bug fixi, zato Primož tace stran) ki vključujejo optimizacije za GeForce3, Direct X, Pentium 4 in Athlone. Najdete pa jih na teh linkih:
  • Detonator3 v12.41 za Windows 9x

  • Detonator3 v12.41 za Windows 2000

  • Detonator3 v12.41 za Windows NT


  • Novi Detonatorji so tukaj, zato se testerji čimprej spravite testirati Nvidiine GeForce in spisati kakšen zanimiv članek.

    8 komentarjev

    Detonatorji 5

    več strani - Uh, danes zjutraj se je v mojem nabiralniku znašlo vsaj 15 e-mailov glede novih Detonator 5 gonilnikov. Yup, na The-Ctrl-Alt-Del so se pojavili novi Detonatorji z vrstno oznako 10.50. Čeprav vse skupaj zveni neverjetno, zaenkrat izgleda, da ne gre za fake gonilnike, saj so uporabniki poročali o stabilnosti in precej boljših performansah, kot pri starih gonilnikih. Kaj naj rečem... če se danes počutite srečne (do you feel lucky... PUNK?), jih najdete tukaj. Še ena dobra in ena slaba novica. Prvo slaba: trenutno je na voljo le Win9x različica. In dobra: dodana je D3D podpora za stereoskopska 3D očala. Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

    3 komentarji

    Novi Detonatorji

    NvNews - Danes smo priča novi neuradni "izdaji" novih Detonatorjev. In nosijo številko 7.52 oziroma oznako Detonator 4. Očitno se z približevanjem izida NV20 pripravljajo tudi gonilniki, ki NVidi stalno uhajajo. No upam, da so bolj stabilni, kot so bili prejšnji iz serije 7.xx ter vsaj tako hitri kot serija 7.xx nasplošno. Za vse, ki uživajo v nalaganju novih gonilnikov in, ki jim morebitne težave poženejo adrenalin po žilah - Tukaj si jih lahko presnamete.

    0 komentarjev

    Okies...

    Jaz - Ok, folkeci, mojih kratkih počitnic je konec in spet sedim na svojem delovnem stolu. V dneh, ko me ni bilo, je za vas skrbel Sergio in vidim, da mu je šlo kar dobro od rok.
    Na žalost je čisto možno, da na e-mail, poslan v teh dneh ne boste dobili odgovora, saj res nimam časa za odgovarjanje na vsakega izmed prav nemarnega kupa, ki se je nabral v mojem nabiralniku. Predvsem so šli po gobe razni e-maili v katerih me sprašujete za nasvete o nakupu, raznih problemih s hardverom in tako naprej. Še enkrat poudarjam, da je za take zadeve namenjen Forum!
    Kot vidite, je Primož delno usposobil arhiv, tako da lahko rečemo, da se je fante res prebudil iz svojega zimskega spanja. Če bo šlo vse po načrtih, bo kmalu vpeljano tudi tako željeno iskanje po strani, potem pa še razne majhne podrobnosti. Na splošno je trenutno v pripravi veliko zanimivih projektov, da razne teste niti ne omenjam, tako da bo dogajanje v prihodnjih mesecih vsekakor pestro. Stay tuned!...

    1 komentar

    Novi Detonatorji

    Zoiah - Ali tudi vi opažate, da novi Detonatorji ne izhajajo več tako pogosto? Prej smo bili deležni novih različic skoraj vsak teden, zdaj pa že dolgo ni bilo ničesar. No, lahko vas potolažim, da so na voljo novi Detonatorji, verzija 6.49. Kaj prinašajo/izboljšujejo/poslabšujejo po pravici povedano ne vem, tako da jih uporabite na lastno odgovornost. Win9x različico najdete tukaj, Win2k pa tukaj.

    2 komentarja