»

Samsung na Applovem zelniku

PC World - Samsung bo ponudil internetno prodajalno glasbe, s čemer bo postal direktna konkurenca Applu in njihovemu iTunes Storeu. Njihovi mp3 predvajalniki do sedaj niso poželi preveč slave, a po novem nameravajo ubrati preizkušeno jabolčno pot in ponudbo podpreti z dodatnimi storitvami - specializirano programsko opremo in že omenjeno spletno trgovino z glasbo. S prodajo bodo najprej poskusili na področjih, kjer se njihovi izdelki že sedaj dobro prodajajo - torej tam, kjer iTunes še ni prisoten.

2 komentarja

Hitachi: 30 GB na 1,8 palca

Slo-Tech - Hitachi Global Storage Technologies, naslednik velikega IBM-ovega oddelka za razvoj strojne opreme za trajno pomnjenje podatkov, je predstavil novo vrsto trdih diskov. Travelstar C4K60 spada v razred diskov s premerom 1,8 palca in nudi kapaciteto do 30 GB. Namesto običajnih priključkov za PC uporablja prikjučke ZIF (zero insertion force), tako da je primeren za uporabo v prenosnih napravah, kot so na primer čedalje bolj priljubljeni predvajalniki MP3. Pa ne le zaradi primernosti priključkov, pač pa tudi zaradi prostora, ki ga je zaradi novega načina priklopa 10% več, in zaradi manjše porabe energije. Klik!

1 komentar

Cherryjeva tipkovnica za Linux

Slo-Tech - Cherry je uveljavljen izdelovalec tipkovnic, ki tako kot konkurenti celo tipkovnice iz nižjega cenovnega razreda opremlja z dodatnimi gumbi, ki služijo predvsem upravljanju večpredstavnih možnosti, npr. regulaciji jakosti zvoka. Kmalu bodo na evropskem trgu predstavili svoj nov izdelek, ki je namenjen operacijskemu sistemu Linux. Tipkovnica bo prepoznavna po pingvinu Tuxu, logotipu Linuxa, in bo imela 29 dodatnih tipk. V Združenem Kraljestvu bo na voljo za slabih 30 funtov, kupec pa bo dobil zraven tudi najnovejši SuSE Linux 9.1. Klik!

28 komentarjev

Največji televizor predstavljen

PC World - Samsung je predstavil največji televizor na svetu. Njegova diagonala meri kar 57 inčev. Televizor, ki je širok 130 in visok 110 cm ter podpira ločljivost 1920 x 1080 pikslov, spada med HDTV (High Definition Television) televizorje in najverjetneje ne bo ugledal masovne produkcije. Po Samsungovi uradni izjavi naj bi bil samo testni primerek, s katerim so preizkusili zmožnosti pete generacije TFT LCD tehnologije.
Samsungov trenutni adut je 46-palčni televizor, ki stane več kot 5.000 dolarjev, torej tudi cena za 57-palčni model ne bo pretirano nizka. Za več informacij pa Klik!

Na to novičko nas je prijazno opozoril tomaxxx.

Mami, a lahko dodam na božični seznam tudi to?

5 komentarjev

Televizija na mobitelih

PC World - Podjetje Idetic je izdalo novo storitev, imenovano MobiTV, ki omogoča uporabnikom Sprint PCS Vision gledanje novic, športnih odlomkov, glasbenih spotov preko mobilnega telefona.

Storitev bo lahko predvajala novice s programov MSNBC in CNBC, California Music Channel-USA, ter ostalih, med katerimi je tudi Discovery Channel. Singal, ki ga bo podjetje Idetic prenašalo, naj bi bil skoraj identičen televizijskemu, pričakuje se lahko le krajša zamuda od približno 30 sekund do ene minute. Poleg tega pa naj bi novost imela tudi določene omejitve kot je ločljivost, ki bo znašala 126x92 slikovnih pik, in bo v precejšnji meri odvisna od velikosti zaslona mobilnika. Klik!

6 komentarjev

Mobiteli in fotoaparati

CNN.com - Po vsej negativni publiciteti, ki so je bili deležni fotoaparati, vgrajeni v mobilni telefon ( klik!), se je nazadnje pojavila tudi zgodba, kjer v telefon vgrajen fotoaparat pomaga policiji pri aretaciji ugrabitelja. Kot lahko preberemo v tej zgodbi na CNN.com je petnajstletni deček uporabil fotoaparat v svojem mobitelu in z njim slikal moškega, ki ga je poskušal ugrabiti, ter registrsko tablico na njegovem avtomobilu. S pomočjo teh podatkov je policija že naslednji dan lahko aretirala moškega, ki ga sedaj čaka do pet let zapora.

4 komentarji