»

Ideja za vodno hlajenje

Hard H2O - Ker med novicami že dolgo ni bilo nobene modifikacije, naj vam pokažem zelo lepo narejeno vodno hlajenje (v bistvu samo rezervoar za vodo). Obarvana voda, rezervoar iz pleksi stekla ter LED dioda in učinkovito vodno hlajenje lahko postane še paša za oči. Tole je sicer industrijska rešitev, a vsekakor jo lahko postavimo kot zgled vsem domačim modelarjem in "modifikatorjem™". Hard H2O.

4 komentarji

1A med vodnimi kiti

OverclockersClubCanada - Ni za vsak žep, a se splača - vodno hlajenje. Pri DangerDen H2O pa ne dobite le zelo zmogljivega sistema, temveč še lep izgled, kar za precej vodnih kitov nismo mogli trditi. Naj se vrnem nazaj na DangerDen H20 CPU Cooling Kit: v lepo spisanem članku izvemo vse od priprav, montiranja in seveda navijanja celotnega sistema in tu se je po pričakovanjih izkazal za enega najboljših, saj ga lahko uporabimo tako na P4 kot na AMD sistemih. Poleg cene, ki znaša 174,99 ameriškega dolarja , niso odkrili nobenih večjih minusov, ampak veliko plusov, s katerimi si je seveda prislužil tudi t.i. OCC Canada A+ Choice Award. Klik!

1 komentar

Okno v notranjost

Voided Warranty - Da, res je, tovrstne modifikacije so postale izjemno razširjene. Vsi režejo svoje diskovne pogone in ohišja ter v nastale luknje tlačijo raznovrstna pleksi stekla, nanje rišejo ter pišejo in se igrajo z LED diodami. A tale modifikacija diska se mi vseeno zdi vredna omembe. Tip je v sicer kratkem, a slikovno obsežnem članku opisal kako je namesto zgornje zaščitne ploskve na trdi disk namestil pleksi steklo z lepim (in zelo pomenljivim [:D] ) logotipom njegove strani in vse skupaj osvetlil z zelenimi svetilnimi diodami. Zanima me, kdaj se bo našel kakšen junak, ki bo podobno modifikacijo posvetil Slo-Techu.

7 komentarjev

Izdelava vodnega rezervoarja

LivePC - Pomemben del sistema vodnega hlajenja (tega se ponavadi zavemo, ko nam spusti liter vode, da preplavi ohišje), rezervoar za vodo, je ponavadi zadnja stvar, na katero mislimo pri izdelavi vodnega hlajenja. Najprej ponavadi pride na vrsto izdelava bloka, nato radiator, črpalka in tako naprej. Za rezervoar se pa žal ponavadi zgodi, da uporabimo tisto, kar je pač pri roki. Da se vam ne bo zgodilo, kar se je meni (že omenjena voda v računalu), si poglejte tale članek, v katerem je lepo opisan potek izgradnje pleksi rezervoarja, skupaj z orodjem, ki ga boste potrebovali za izdelavo. Sicer ne izgleda najlepše, ampak - pomembna je funkcionalnost [:D]!

2 komentarja

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Akvarij v računalniku

Metku.net - Mnogi, ki imajo vodno hlajenje, radi osvetlijo in pokažejo svoj rezervoar z vodo. Kaj pa, če ne bi imeli vodnega hlajenja oz. rezervoarja, pa bi vseeno hoteli imeti vodo v ohišju (sam nevem zakaj, ampak mogoče kdo najde dober razlog). Potem morate prebrati tale članek saj je v njem opisano, kako narediti akvarij iz pleksija in vanj dodati še prezračevanje in osvetlitev. Edino kar še manjka so ribice [:D].

3 komentarji

4. Mednarodni modelarski miting, Moškanjci 2001

Slo-Tech - No, ker se po mojih novicah sodeč nekateri poleg računalnikov zanimate tudi za letala, je tale Boeingova novica kot nalašč za objavo:

V nedeljo, 16. septembra 2001 bo na letališču Moškanjci pri Ptuju 4. mednarodni letalski miting. Pričakujemo močno udeležbo tujih modelarjev s številnimi atraktivnimi modeli, prav tako pa bodo nastopili domači modelarji. V celodnevnem programu boste lahko občudovali modele letal in helikopterjev na tleh, še bolj pa boste navdušeni nad prikazom njihovih zmogljivosti v zraku pod kontrolo izkušenih pilotov. Miting se prične ob 9.00 uri zjutraj, sledi prosto letenje z modeli do 11.00, ko se prične uradni del mitinga z nastopi vseh udeleženih, ki bo trajal cel dan. Za pijačo in jedačo je poskrbljeno. Vabljeni !

Vee informacij tukaj.


Sam sem doma blizu Crngrobškega strelišča, kjer imajo modelarji kar pogosta srečanja in moram reči, da je kar zanimivo gledati, kakšne akrobacije lahko tako majhni modelčki opravijo. Ampak vsaj po mojem mnenju, pa še...

0 komentarjev