»

Nova hrvaška spletna streljačina

Mladina - Če našim južnim sosedom že približevanje EU ne gre čisto po načrtih, pa jim toliko bolj uspevajo spletne igrice v Flashu. Spomnimo se samo pred leti, ko smo se lahko igrali potapljanje ladjic v Piranskem zalivu ali se v koži sedaj že pokojnega generala Janka Bobetka v boksarskem dvoboju pomerili s Carlo del Ponte.

Ker glavna tožilka haaškega sodišča v zadnjem času zagotovo ni najbolj priljubljena osebnost južno od Kolpe, ni nič nenavadnega, če se je pojavila v novi tovrstni spletni igrici. Igralec, ki si želi nekoliko odpočiti od monotonega dela, se mora vživeti v vlogo varnostnika (verjetno ciljajo na podobnost s skrivajočim se generalom Gotovino), ki nadzoruje tri vrata dvigala. Če se pojavi oborožen terorist, ga je potrebno nemudoma ustreliti, Carlo del Ponte pa samo, če v roki drži lisice, s katerimi namerava igralca aretirati in poslati v Haag.

16 komentarjev

Flash Player za Linux

Slo-Tech - Macromedia je izdala najnovejšo verzijo svoje predvajajlnika za Flash(7) za Linux. Doslej so imeli uporabniki Linux-a na voljo le predvajalnik za verzijo 6. Izboljšave se nanašajo predvsem na CSS (Cascading Style Sheets) in na SOAP (Simple Object Access Protocol). Predvajalnik bodo svojemu Linux-u najprej priložili Novell, Red Hat, Sun Microsystems, in Turbolinux. Več tukaj.

2 komentarja

Google proti Booble

Je Booble res "nedolžen"?

InternetNews - Po iskalniku Google smo 20. januarja 2004 dobili še (hm, nekoliko bolj specializirani) iskalnik Booble, ki je po besedah avtorjev "iskalnik za odrasle". Ker pa ima Booble precej podobnosti z Googlom (ime, logotip in gumb "I'm Feeling Lucky", ki se pri Booblu imenuje podobno), se je Google odločil od svojega konkuerenta zahtevati umik.

Kljub temu, da Booblovci pravijo, da gre samo za parodijo, pa Google kot kaže nima takšnega smisla za humor in se v skrajnem primeru namerava poslužiti sodišča. Klik!

14 komentarjev

Flash za Linux

Na kaj vas spominja?

PC Linux Online - Izdelava grafik in animacij, ki jih izdeluje priljubljen program Flash, v Linuxu ni možna, ker ni na voljo nobenega podobnega programa. Zadeve so se pred kratkim precej izboljšale, saj lahko Flash poganjamo v Linuxu s pomočjo programa CrossOver Office, vendar izvajanje programa ni tako brezhibno, kot bi si želeli. Potem je tu še novi OpenOffice.org 1.1, ki omogoča izvoz v obliko Flash, a to še zdaleč ni popolna zamenjava.

Zdaj pa se je začel razvoj programa F4l (Flash for Linux), ki ga razvijalci želijo ustvariti kot zamenjavo za Flash za Linux. Zgodnja različica 0.1 alfa sicer omogoča samo risanje osnovnih 2D-predmetov, a morebiti bomo imeli kmalu popolno zamenjavo za Flash na Linuxu.

8 komentarjev

Google news dobil konkurenco

Slashdot - Čeprav je Google pri nas znan predvsem kot iskalnik, pa nekateri vseeno radi obiščemo podstran Google News kjer so na kupu zbrane vse pomembne novice, kakor jih vidijo največje novičarske strani. Princip delovanja je čisto preprost. Bister programček stalno pregleduje določene strani in s pomočjo PosebnihPostopkov™ ugotavlja, o čem največj pišejo in v katere kategorijo spada.

Microsoftu gre očitno Googlov uspeh zelo v nos, saj predstavlja največjo konkurenco njihovem spletnem portalu MSN. Pred kratkim ga je celo poskusil kupiti, a so njegovo ponudbu prijazno zavrnili. Pojavili so se tudi prispevki, v katerih pri Microsoftu zavračajo govorice o nakupu. Kljub vsemu pa so danes predstavili novo storitev MSN-jevih spletnih dveri. NewsBot, ki je trenutno v beta različici, počne pa točno to, kar Google News -- zbira novice.

Kot zanimivost omenimo še News Images - stran, ki namesto povzetkov novic prikazuje samo slike, povezane z novicami. Tako nam ni potrebno zapravljati časa z...

2 komentarja

Bo Microsoft izdelal nadomestek za Flash?

InternetNews -

InternetNews poroča, da pri Microsoftu razvijajo nadomestek za Flash animacije, ki naj bi bil integriran v .NET okolje in uporabljal strojno podporo za pohitritev grafike. Pri Macromedii zaenkrat še niso odgovorili na to.

Kaj pa bo, pa dejansko ne ve nihče. Razvijalci so projekt, ki sicer nosi ime Sparkle, "ljubkovalno" poimenovali Flashkiller. Na zadnji predstavitvi Longhorna sicer tega dodatka še ni bilo videti, ampak precej novosti v Longhornu napoveduje, da Microsoft posveča vedno več pozornosti orodjem za pripravo vektorske 3D grafike, tako v računalnikih, kot tudi v drugih napravah. Več o tem.

6 komentarjev

PDA ki bere magnetne kartice?

Buy Korea21 - Ja, Korejci so se spomnili naresti tudi dodatek za PDA - takega, ki bere magnetne kartice. Morda boste potrebovali sliko, da si boste to predstavljali: To čudo je torej nekakšen podstavek, na katerega položimo dlačnik. Potem nam PDA lahko bere magnetne kartice in celo tiska. Kot sem z njihove strani razumel, je produkt WSC-M30 namenjen predvsem Compaqovim IPAQom. Zanimivo je tudi to, da lahko s pomočjo tega dodatka na dlančnik priklopimo brezžično omrežno kartico ali ostale podobne stvari...

2 komentarja