»

25 najbolj zanič produktov IT industrije

PC World - Pri PC Worldu so sestavili seznam 25 najbolj zanič produktov vseh časov. Na seznamu so se pojavile nam vsem tako znane cvetke, kot so Windows Millennium, IBM Deathstar diski, Internet Explorer 6 in Iomegini ZIP pogoni. Na seznamu pa se najdeju tudi redkejše stvari, kot sta naprimer prenosni Apple Macintosh in IBM PCjr.. Seveda pa ne smemo pozabiti niti zmagovalcev: AOL in RealPlayer, ki sta si (zasluženo) prislužila naziv najbolj zanič izdelkov IT industrije vseh časov.

34 komentarjev

Toshiba bo predstavila nov HD-DVD predvajalnik

PC World - Že v začetku tega leta so se pojavili HD-DVD in nato še Bluray predvajalniki prve generacije, po besedah PC Worlda pa naj bi Toshiba na splavitev pripravljala posodobljene izdelke. Ti bodo podpirali standard HD vse do najvišje možne ločljivosti, 1080p, opremljeni pa bodo tudi z najnovejšim vmesnikom HDMI. Cene se bodo posledično dvignile, šibkejši model, dobavljiv oktobra, bo stal petsto zelencev, za predvajalnik višjega razreda pa boste decembra odšteli dolarskega tisočaka.

Vprašanje je le, če se stvar izplača. Proizvajalci periodično dodajajo nove funkcije v svoje predvajalnike, kot da standard še ni popolnoma definiran, poleg tega pa se tudi ne ve, kdo bo tokrat zasedel prestol. Pametnih rešitev zaenkrat ni, lahko le preberete izvorno novico.

2 komentarja

A64 X2 vs. Pentium EE 840

PC World - Očitno so se začeli pojavljati prvi testi in primerjave med dvojedrnimi procesorskimi rešitvami podjetij AMD in Intel. Tako so pri reviji PC World testirali procesorja obeh proizvajalcev in nato rezultate primerjave prijazno objavili na svoji spletni strani.

V bitko sta se spustila AMD-jev Athlon 64 X2 4800+, ki deluje pri frekvenci 2,4 GHz in uporablja 1 Mb L2 predpomnilnika za vsako od dveh jeder. Nasprotnik iz Intelovega tabora sliši na ime Pentium Extreme Edition 840, deluje pri taktu 3,2 GHz in vsakemu jedru prav tako namenja po 1 Mb L2 predpomnilnika. Intelova rešitev ponuja še dodaten bonbonček in sicer že dobro znan Hyper Threading, ki vsakemu jedru doda še en navidezen procesor - tako da operacijski sistem "vidi" kar štiri procesorje.

In kakšni se procesorja obneseta? Glede na objavljene rezultate AMD-jeva rešitev gladko premaga tekmeca iz nasprotnega tabora, katerega test je prav tako na voljo. Za podrobnejša pojasnila pripročam branje člankov, ki se skrivajo za...

49 komentarjev

Začetek prodaje A760

PC World - Dejstvo, da odprta koda vse bolj prodira na področje poslovnih uporabnikov, je vedno bolj očitno. Tako smo danes že poročali o prvem tabletniku, ki ima naložen Linux, sedaj pa se mu je pridružila še Motorola, ki je na Kitajskem predstavila svoj nov mobilnik A760, ki ga prav tako poganja odprta koda.

Kakor poročajo na PC Worldu, nudi A760 poleg govorne komunikacije, za kateri skrbi Motorolin čip i250, tudi multimedijsko komponento, ki jo krmili Intelov čip. Mobilnik tako služi kot predvajalnik video in mp3 datotek, digitalni fotoaparat, in vmesnik za instantno sporočanje. Programska stran temelji na okviru Qt/Embedded s podporo Javi, kar pomeni veliko možnosti za razvoj.

Kljub vsemu pa Motorola ni objavila ključnih podatkov, kot je predvidena prodajna cena, ter razpoložljivost na drugih trgih, saj je to prepustila ostalima parterjema pri razvoju. Smela poteza, ni kaj.

Več podatkov pa najdete tukaj in tukaj.

0 komentarjev