»

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Nov članek - kištica, utišaj se!

Rezanje drugič

Slo-Tech - Posedovanje vse bolj zmogljivega računalnika že nekaj časa postaja breme ne samo za denarnico, ampak tudi za ušesa. Hitre komponente, ki so v te sisteme vgrajene, oddajajo vse več toplotne energije, ki jo je treba tudi odvesti, zaradi česar pa računalniki postajajo tudi vse glasnejši.

Da pa naša ušesa niso nujno obsojena na polifonijo frekvenc, se je prepričal Marjan, ki je svoj sistem zvočno izoliral in hkrati polepšal. Postopek je tudi poslikal, opremil z razlago in nastal je nov članek. Prijetno branje! V forumu pa že poteka debata o članku, tako da se ji le pridružite.

17 komentarjev

Matjaž Rogelj zmagal na svetovnem računalniškem tekmovanju

Jaz - Yay, naš (oziroma Evropski) favorit, Matjaž Rogelj, je dejansko zmagal na svetovnem tekmovanju v računalništvu, ki je potekalo v Rio de Jeneiru. Matjaž je od 100ih mogočih točk zbral kar 98,64... kaj naj rečem: tipo seka in je pravkar postal eden izmed mojih idolov. Če vzamemo v zakup, da se je na to tekmovanje pripravljal kar štiri leta, obenem pa tudi uspešno študiral na pravni fakulteti, dobi njegov podvig še dodatno veljavo. Res pa je prav sramotno, kako je večina "medijev" spregledala ta dosežek. Medtem, ko govorijo o vsakem prdcu naše smučarske reprezentance (to je samo primer, da me ne boste pristaši smučanja linčali), jih takšni računalniški dosežki očitno ne zanimajo. Sramota!

V Forumu o vsemu skupaj že poteka debata, ki jo najdete tukaj.

4 komentarji

Slo-Tech na TVju

Jaz - Heh, danes dopoldan me je poklical Sergio ves iz sebe in komaj izdavil, da smo bili predstavljeni na TVju. Yup ljudaki, v POP-TVjevi oddaji ŠKL je Slo-Tech bil omenjen v internet kotičku kot Slovenska stran o računalništvu. Aja, jutri ob 11.30 je ponovitev... seveda zahtevam, da se vsi drenjate pred TVji, najbolj zagrizeni pa si oddajo posnemite in jo potem vsakih par dni nostaalgično zavrtite. Aja, o vsej zadevi že poteka debata v Forumu in seveda ste vabljeni, da izrazite svoje mnenje.

2 komentarja

Zanimive slovenske strani

Jaz - Na Slo-Techu z veseljem podpremo slovenske strani, ki se nam zdijo obetavne, še posebej, če so delo ljubiteljev in amaterjev. Ena taka stran, ki se je pojavila nedavno se imenuje Konzole.si in, kot bi lahko sklepali, govori o novih in naprednih konzolah. Sicer ti igričarski sistemi v Kokoški niso kaj prida priljubljeni, toda to se s prihodom X-Boxa, Game Cuba in ostalih konzol naslednje generacije zna hitro spremeniti. Stran je oblikovana zelo lepo, fantje pa se trudijo z rednimi dnevnimi novicami in članki. Sicer je trenutno vse skupaj še na začetku, toda s podporo vas, obiskovalcev, se zna razviti v kaj večjega. Vso srečo!

Druga zanimiva in uporabna slovenska stran, ki jo bomo danes omenili se imenuje Discharged, namenjena pa je vsem slovenskim ljubiteljem Quaka in ostalih prvoosebnih strelskih iger. Stran je redno osvežena z dnevnimi novicami, ima pa tudi druge zanimive in redno osvežene dodatke, kot so "Mod tedna", "Slika tedna", "Stran tedna" in druge. Poleg vsega boste na...

1 komentar

Koliko oglasov na Slo-Tech?

Jaz - No, tudi mi moramo nekako živeti in čas je, da se Slo-Techov oglasni prostor začne aktivno tržiti. Toda v vsakem primeru ste na prvem mestu vi, obiskovalci, in tako nas zanima, koliko oglasnih pasic ste pripravljeni tolerirati na Slo-Techu. Zadnja odločitev je seveda naša, toda zadnja stvar ki si je želimo, je počasna stran, prenabasana z raznimi reklamami. Torej, sedaj imate možnost da izrazite svoje mnenje glede te zadeve in prosimo vas, da pri tem pomislite tudi na nas, ki to stran vzdržujemo v svojem prostem času .

26 komentarjev