»

Hewlett-Packard povišal dobiček za četrtino

Gibanje delnice HP v zadnjem letu

CNet - Hewlett-Packard je včeraj objavil poslovne rezultate za prvo fiskalno četrtletje leta 2010, ki se je končalo januarja. V tem obdobju so zabeležili prihodke v višini 31,2 milijarde dolarjev, s čimer so ustvarili 2,32 milijarde dolarjev dobička. Osemodstotni rasti prihodkov in 25-odstotni rasti dobička ne gre oporekati, čeprav so analitiki pričakovali še za 10 odstotkov višji dobiček. Prodaja PC-jev se je povečala za 26 odstotkov, medtem ko so na strežniškem trgu vknjižili 11-odstotno rast. Glavni razlog za vzpodbudno rast pa je bila dobra prodaja tiskalnikov, ki je lani zaradi zelenega računalništva precej šepala. HP je vložil ogromno truda v oživitev tiskalnega dela podjetja in to se jim začenja obrestovati.

Pričakovanja za preostanek leta so smela. Glavna finančnica Cathie...

1 komentar

Microsoft in HP bosta sodelovala pri oblačnem računalništvu

Ars Technica - Microsoft in Hewlett-Packard sta v teh dneh sklenila dogovor o sodelovanju, s katerim sta se zavezala k partnerstvu pri razvoju in poenostavitvi IT-rešitev na področju oblačnega računalništva. Sodelovanje med HP-jem in Microsoftom sega že četrt stoletja nazaj. Nov paket je težak 250 milijonov dolarjev in obsega mnogo izdelkov, med njimi optimizacijo HP Converged Infrastructure za Microsoft Exchange 2010, HP Insight Software and Business Technology Optimization z Microsoft System Center itn. Prav tako se je Microsoft obvezal, da bo za svojo platformo Windows Azure uporabljal HP-jevo strojno opremo, za nameček pa bosta podjetji podeseterili investicijo v distribucijske kanale in partnerje po svetu. Več o tem.

1 komentar

Panasonicov zapisovalnik Blu-Ray kmalu na voljo

News.com - Podjetje Panasonic je sporočilo, da bo kmalu na voljo eden izmed prvih zapisovalnikov Blu-Ray, DMR-E700BD. Podpiral bo enostranske dvoslojne medije, na katere bo mogoče zapisati 50 GB podatkov, kar je dovolj za okoli štiri ure in pol visokokakovostne ali 63 ur analogne vsebine, so povedali pri Matsushita Electric. Datum prihoda na police v deželi vzhajajočega sonca je 31. julij. Nov standard je podprt s strani nekaj velikih podjetij, kot so Sony, Pioneer in Hewlett-Packard, a vseeno na trgu ni osamljen, zato se lahko nadejamo še boja za obstanek.

8 komentarjev

Alphe se poslavljajo

iTNews - Hewlett Packard je objavil vest, da se Alphe, 64-bitni procesorji po enajstletnem stažu, v katerem so preživele marsikaj, vse od dejstva, da so najhitrejši procesor na svetu, pa do tega, da so skoraj izginile, pa tudi mnogo lastnikov, vse od DEC-a, Compaqa in HP-ja, dokončno poslavljajo. Zadnja pošiljka novih AlphaServerjev GS1280 bo zapustila tovarne ta teden. To seveda ne pomeni, da bo podpora Alpham popolnoma usahnila, saj bo Hewlett Packard še vedno proizvajal nove strojne dele in posodabljal programsko opremo, le kompletnih novih Alph ne bo več moč dobiti. Več o tem.

10 komentarjev

Compaq in HP

Compaq - Še vedno me vsakič, ko se spomnim, šokira. Vendar pa se je danes ob dvanajstih zgodilo še zadnje dejanje v sagi združevanja Compaqa in Hewlett-Packarda. Da sta od sedaj naprej eno, preverite še na lastne oči na spletni strani "CompaqHP"-ja.

Kdo bo naslednji? IBM in Dell? [:D] AMD in Intel? [>:D]

9 komentarjev

Hpaq: 19. marec

Vnunet - Podjetji Hewlett Packard in Compaq sta oznanila datum glasovanja o predlaganem združevanju obeh podjetij. HPjevi delničarji bodo glasovali 19. marca, Compaqovi pa dan kasneje.

Bo pa boj zelo zanimiv: Carly Fiorina je še vedno prepričana v uspeh, medtem ko bodo (no, naj bi) člani Hewlettovega in Packardovega fonda glasovali proti 17,5 MRD GBP vredni združitvi.

1 komentar

Koncept PC 2001 - "računalnik leta"

X-Bit Labs - Intel in Hewlett-Packard sta predstavila svoje videnje domačega računalnika leta 2001. Ta naj bi baziral na Pentium4 procesorju, imel pa naj bi tudi CD-RW, USB 2.0, Bluetooth in podobno. S svetom naj bi komunicirali preko 18" TFT LCD ekrana, brezžične tipkovnice ter miši, preko kamere in para zvočnikov.
Koliko pa bo zadevica stala pa raje ne sprašujte. Klik!

3 komentarji

Compaq bo prodal oddelek, ki izdeluje Alphe

The inquirer - Compaq je pred nekaj leti zapravil kar precej denarja, ko je kupil podjetje DEC (Digital). Z nakupom podjetja DEC si je Compaq pridobil tudi vse pravice do izdelovanja sila čislanega procesorja - Alphe. Danes me je presenetila novica, ki se je pojavila kot strela iz jasnega: Compaq bo prodal oddelek, ki se ukvarja z razvojem Alph. Sodeč po tej The Inquirerjevi novici, bo oddelek odkupil Intel. Z nakupom tega oddelka pa bo Intel dobil tehnologijo neprecenljive vrednosti. Pa še to: čeprav AMD uporablja Alphino EV6 vodilo, ki ga je pridobil od Compaqa, se posel njega ne tiče.

9 komentarjev

Hewlett-Packardov DVD/CD-RW

CDRLabs - Take rešitve so se mi vedno zdele najbolj fascinantne. Za ljudi, ki v računalniku nimajo dosti prostora, je bilo vedno prvo na vrsti kompenziranje, odločanje, selekcija. To se je pred časom že končalo, ko je Ricoh predstavil svoj kombinirani pogon CD/DVD/CDRW, s katerim je res zaoral ledino na področju. Ta pogon (MP9120A) sem tudi testiral, njega opis si boste lahko prebrali jutri, ko bo članek lektoriran do konca. Danes sem pa na CDRLabs zasledil test še ene kombinirane rešitve, tokrat od Hewlett-Packarda. Oglejte si jo na tem naslovu. Sedaj mi je pa kar žal, da nisem dobil tudi te enote na test...

1 komentar

Intel ukinil Celeron 566

Intel - Kot je bilo najavljeno že nekaj časa, je Intel v petek prenehal dobavljati Celeron2 566MHz procesorje. To seveda ne pomeni, da jih ni mogoče dobiti, saj jih nekateri distributerji še vedno imajo na zalogi, toda le-te zagotovo ne bodo potrajale dolgo, saj gre za nesporno najbolj popularen Intelov procesor zadnje čase. No, naročila za tray (OEM) verzije čipov bodo sprejemali do 13. aprila, zadnja pošiljka teh procov pa bo zapustila tovarno predvidoma decembra 2001.

0 komentarjev