»

Na Hrvaškem ukradeni AMD procesorji?

The inquirer - Po poročanju The Inquirerja naj bi na hrvaškem prodajali ukradene AMD procesorje. Novinar Teo Valič trdi, da se da v nekaterih trgovinah kupiti AMD Athlon XP 2600+, 2800+, 3000+ in 3200+ po nenavadno ugodnih cenah. Naprodaj naj bi bili za kakih 20 dolarjev ceneje (približno 5 slovenskih tisočakov), trgovina, ki so jo povprašali, pa za njih daje enoletno garancijo.

AMD zaenkrat še ni podal uradnega komentarja.

Niso bile garancije na procesorje včasih samo kak teden ali dva?

20 komentarjev

Yamaha CRW-F1 44/24/44

Review Makers - Tale Yamaha se bo (upam) kmalu znašla tudi v mojih rokah, da bom napisal en test še za vas. Se spomnite, ko smo govorili, da bo naslednji Yamahin pekač lahko risal slike na spodnjo stran CD-Rja? No, ta pečka je prišla na police trgovin sicer že kar nekaj časa nazaj, toda izgleda, da so prišli končno tudi v roke piscev testov. Test na Reviewmakers.com si oglejte tule, več o tem pekaču pa kmalu...

1 komentar

Res učinkovit ventilator.

HardOCP - Za vse, ki lahko sladko spijo zraven turbine in hočejo kar najboljše (najmočnejše) ventilatorje za svoje megaohišje, naj si le pogledajo ta dokument. Še malo podatkov, za kaj gre - to je cenik ventilatorjev podjetja Delta. Zraven so tudi specifikacije, najmočnejši od vseh pa ima take lastnosti:
  • 3400 RPM
  • 6,238 M3/minuto
  • 59 Db hrupa.
Vse to pri dvanajstih voltih in 30 Wattih porabe. Hrupno in res samo za tiste z neobčutljivimi ušesi :D.

2 komentarja

Anketa

Slo-Tech - Tokrat se je anketa nanašala na overklokanje. Vprašanaje/trditev se je glasilo/glasila takole: "Moj abak deluje na višjih frekvencah od deklariranih"
- Da 56% (559);
- ne 38% (379);
- urg 7% (68).
Moram reči, da me je rezultat kar malce presenetil. Mislil sem, da ima več Slo-Techerjev navite mašine, toda izgleda, da sem se motil. Glede na to, da pa je overklokarjev še vedno več kot polovica se ne bojim za propad tega "poklica" .

18 komentarjev

Test ventilatorjev

Void Your Warranty - Pojavil se je še en test, ki tokrat ne testira vseh mogočih in nemogočih hladilnikov, pač pa samo 60 mm ventilatorje. Na test so vzeli ventilatorje treh proizvajalcev - Sunon, Thermaltake in Delta. Njihovo učinkovitost pa so preizkusili na hladilniku Thermalright SK6. Kolikor jaz vidim, precej radi natikate raznorazne ventilatorje na svoje procesorske hladilnike, zato oddeskajte sem in si popravite svoje morebitno zmotno mnenje.

0 komentarjev

Itsy bitsy testek skenerjev

Jaz - Simon mi je po emailu poslal en mini vzporedni testek petih skenerjev. Ker ni poleg tabele s podatki o vsakem skenerju podano nič, je žal materiala premalo za konkreten članek. Nič za to - bomo pa atraktivno brali eno zelo atraktivno novico. Zelo lepo je videti, da ko naši uporabniki kaj ugotovijo ter stestirajo, rezultate pošljejo ravno sem. Keep the good work!

Rezultati testa skenerjev
SkenerVhodPredogledA4 - 300 dpiUpravljanje miši
Umax Astra 2000Paralelni58 s11 min 15 sne
Artec 1236USB26 s2 min 24 sda
Umax Astra 2200USB31 s1 min 11 sda
Umax Astra 2200SCSI29 s0 min 56 sda
Umax Astra 3400USB13 s0 min 43 sda


Torej, upam da ste od tega testa potegnili karseda čimveč. Zahvalil bi se tudi Simonu za to, da se je odločil rezultate deliti z nami.

10 komentarjev

Kvalitetni ventilatorji?

Jaz - No, Simon mi je danes poslal eno zanimivo novico, in sicer glede ventilatorjev. V svojem iskanju čimboljših ventilatorjev v Sloveniji je naletel na prodajalca, ki ima na zalogi vse mogoče modele, od najmanjših, do velikih, trimeterskih... Ventilatorji so menda izredno kvalitetni in zato niti ne čudi, da tipo na njih daja garancijo 60.000 ur delovanja (to je kar precej ). Menda zadeve niso najbolj poceni, toda izgleda, da obstaja dober razlog za to... Kakorkoli, tipota z ventilatorji najdete pod imenom V&KL d.o.o., dosežete pa ga preko telefona 01 / 4316 407 ali GSM 041 661 045. Če se bo kdo ojunačil in zadevo malce preštudiral, naj kar objavi komentarje za dobro drugih Slo-Techerjev...

3 komentarji