»

High-tech pralnica perila

News.com - Kaj imata skupnega Internet in pralnica perila? Na prvi pogled mogoče ne veliko, vendar se najdejo tudi takšni, ki menijo, da precej.

Tako so se podjetje iz Massachusettsa odločilo, da ponudi univerzam rešitev, poimenovano LaundryView. S pomočjo te rešitve lahko študentje preko spleta preglejujejo število prostih pralnih strojev v pralnici, sistem je zmožen prikazovati tudi čas, ki ga do konca pranja potrebuje določen pralni stroj. Sistem bo posedoval tudi možnost obveščanja zaključka pranja preko mobilnega telefona ali dlančnika in ponujal statistiko uporabe za zadnja dva tedna, tako da se bojo lahko študentje odločali za obisk pralnice takrat, ko ne bo gneče. Za vse radovedne pa še prikaz delovanja sistema.

Tako bodo kronično preobremnjeni študentje pridobili še nekaj več časa za študij. Vsaj tako so rekli[0:)]

1 komentar

Nov ZZZ na spletu

ZZZ - Spet je izšel novi interntni časopis ZZZ, tokrat 183. po vrsti. V tej številki si lahko preberete o pisanju igric za Excell, kot je PacMan. Nekaj je tudi informacij o zložljivih večjih tipkovnicah za PC-je.

Omenjen je tudi zelo majhen računalnik s 400 MHz NEC-ovim procesorjem, do 128 MB RAM-a in mrežno kartico. Za več informacij pa klik tukaj.

5 komentarjev

ZZZ online #178

ZZZ - Izšla je nova izdaja spletnega časopisa ZZZ, kjer se je avtor tokrat posvetil predvsem trem iznajdbam.

Prva je Gyrover, robot, ki za svoje delovanje potrebuje samo eno kolo, primeren pa je za zelo ozka področja in tam, kjer je manevrirni prostor zelo dragocen. Drug izum je Powerplank oz. motorna snežna deska, ki jo lahko poženete do 56 kmh, kar je že kar zavidanja vredna hitrost.

Nazadnje se je pisec posvetil amfibijskemu vozilu Aquada, za nameček pa je pripravil še kratek pregled tovrstnih vozil v preteklosti. Omeni velja tudi slike s hitrostnega tekmovanja kolesarjev, ki so skoraj kršili slovenske omejitve na avtocestah. Vas zanima, kaj to pomeni? Klik!

1 komentar

ZZZ 177

ZZZ - V zadnji številki spletne revije ZZZ Online so si ogledali možnosti uporabe meglenega zaslona. Takšnih, kot so jih uporabljali na podmornici SeaQuest, kakor se je avtor izrazil. Vendar pa to niso 3D projekcije, kakršna je na primer Heliodisplay. Vsa čarovnija je le pri ustvarjanju zaslona s pomočjo meglice, na katerega pa se potem projicira slika, tako kot v kinu.
Praktična uporaba? V trgovskih centrih bomo odslej lahko hodili skozi reklame.

Kot ljubitelj ionskih pogonov pa si je pisec ogledal tudi satelit SMART1, o katerem smo že poročali.

Klik!

4 komentarji

ZZZ 161.

vir: ZZZ
ZZZ -

Nova izdaja ZZZ je tukaj. Še sveža, tokrat z zaporedno številko 161. Rusi so si tokrat ogledali elektrarne, pametne kreditne kartice ... Omeniti velja tudi DNK in njegovo povezavo s computingom in še bi lahko naštevali. Odtrgano pač. [:D] Branje priporočeno domala vsem.

2 komentarja

Prva tuja stran v sekciji "Priporočamo"

Jaz - Čeprav je sprva bilo načrtovano, da bodo v levem meniju v sekciji "Priporočamo" samo slovenske strani, se je tja prebila prva tuja. Gre za edini spletni časopis, ki ga redno in goreče spremljam, ZZZ Online. Verjetno vas večina dotično zadevo že pozna, saj vas skoraj konstantno morim ob izzidu novih številk (mimogrede, izšla je 68. številka z GPS traktorjem, pametnimi gumami in podobnimi zadevami!), toda upam, da bodo stran obiskali tudi tisti, ki je prej niso. Gre za res zanimiv časopisek, saj avtor tedensko zbira najbolj zanimive novice in podatke o raznih napol norih tehničnih "izumih" in novostih.

2 komentarja