»

Kaj bomo v letu 2007 najraje igrali?

Slo-Tech - Industrija iger dela kot vedno s polno paro. Običajno je ta para prav gnilega vonja in ne gre se čuditi, da so tudi izdelki prav gnili. Le nekaj je biserov, ki se jim splača (in si nenazadnje to tudi zaslužijo) nakloniti vašo dragoceno pozornost.. Torej, kaj nestrpno čakamo letos?

Težko nalogo izbora so za vas opravili na Firingsquad, kjer so sestavili seznam 20 iger, od katerih si letos največ obetamo. Po njihovem mnenju (če zanemarimo spodnjih 9 naslovov), bomo še kot tople razgrabili naslednje naslove: Hellgate London, Warhammer Online, Bioshock, S.T.A.L.K.E.R. (resnično upamo), Half-Life 2: Episode 2, Unreal Tournament 2007, Supreme Commander, Enemy Territory: Quake Wars, World of Warcraft: Burning Crusade, Spore. In Crysis.

Za popolen seznam in...

69 komentarjev

Intervju o združitvi nVidiie in ULi Electronics

Neowin - Niti dva tedna ni minilo od združitve teh dveh izdelovalcev veznih čipovij, pa so na Firing Squadu že zaslišali Drewa Henry-ja, direktorja proizvodnje veznih čipovij pri nVidii. V intervjuju so ga povprašali o razlogih ter posledicah nakupa, ki bo nVidii nedvomno prinesel mnogo novih tehnologij, kaj pa se bo zgodilo z ULi-jem, pa bo povedal le čas.

Anandtech.com

Morda bodo nForce vezna čipovja končno dobila spodobne IDE krmilnike

4 komentarji

Radeoni 9800 XT in 9600 XT razkriti

več strani -

Kanadski ATI je danes uradno predstavil svoji novi high-end grafični kartici, Radeon 9800 XT in 9600 XT, ki bosta nasledili že uveljavljeni 9800 Pro in 960 Pro. Poglejmo, kaj so nam pripravili.

Radeon 9800 XT je močno navit 9800 Pro, saj ima osem cevovodov, jedro pa tiktaka pri 412 MHz. Družbo mu dela četrt gigabajta hitrega 730 MHz pomnilnika, vse skupaj zgrajeno v 0,15-mikronski tehnologiji. Cena: pol tisočaka ameriških zelencev.

Radeon 9600 XT ima zgolj štiri cevovode, so mu pa zato pri ATI-ju malce navili frekvence, tako da tiktaka pri 500 in 600 MHz, ima pa 256 ali 128 MB pomnilnika, odvisno od inačice. Cena: 200 dolarjev.

Na spletu se je že pojavilo nešteto člankov, testov in razmišljanj o novih karticah:

23 komentarjev

Intervju z nVidio -- David Kirk

FiringSquad - Zadnje čase se zdi, da nVidia nikakor ne more narediti koraka naprej v primerjavi z ATI-jem, in tako še vedno poteka hud boj med njima. Na FiringSquad so opravili zanimiv intervju z Davidom Kirkom. Govorili so predvsem o programskem jeziku Cg, gonilnikih Detonator 50, primerjali so 32 in 24-bitno barvno globino, Half-Life 2 in še marsikaj zanimivega v zvezi s tem podjetjem. Branje je dokaj zanimivo -- klik!

1 komentar

Intervju z Dave Kirkom

ZDNet - Pred kratkim se je v Londonu mudil Dave Kirk, glavni znanstvenik pri Nvidii, kjer se je z njim pogovarjal ZDNet-ov novinar. Pogovor je tekel o prihodnosti grafike na PC-jih in igralnih konzolah, ali bo računalniška industrija kdaj dosegla filmsko kvaliteto ter o tem, kako bo podjetje vzdržalo krivuljo uspešnosti. Zanimiv intervju lahko preberete tukaj.

0 komentarjev