»

Nič popravkov za okužen Windows

Ars Technica - Ko je Microsoft februarja izdal varnostni popravek KB977165 za Windows XP, ki je izvedel nekaj popravkov v jedru, so po namestitvi mnogi uporabniki žalostno zrli v moder zaslon, ki je preprečil zagon Windows. Izkazalo se je, da so bili ti sistemi okuženi z rootkitom Alureon, s katerim se popravek ni najbolje razumel. Microsoft je tedaj poizkusil popravljati malomarnost uporabnikov in je izdal orodje, ki zazna rootkit in prepreči namestitev popravka, če ga najde. Aprila imajo v Redmondu podobne težave.

Tudi ta mesec je izšlo nekaj popravkov, ki imajo enake težave z rootkitom. Microsoft se je odločil, da ne bo reševal uporabnikov z zapacanimi sistemi, zato uporabniki z Alureonom ne bodo...

50 komentarjev

Analiza delovanja Bittorrent P2P sistema

The Register - Na znani novičarski strani The Register, so se avtorji potrudili in spisali obširno analizo delovanja Bittorrent P2P sistema. V analizi so se lotili opisa delovanja sistema, preverili dosegljivost popularne internetne strani s torrenti, preverili količino lažnih datotek, izmerili zmogljivosti prenosa, ipd ... Vsekakor zanimivo branje za vse, ki jih zanima delovanje P2P sistemov.

5 komentarjev

Popravki za Microsoftovo programje le na spletu

The Register -

Microsoft je, kot poroča The Register, prepovedal objavljanje popravkov za njihovo programsko opremo na CD-jih in ostalih medijih, ki so največkrat priloženi različnim revijam. Kaj to pomeni za navadne uporabnike?

Vse popravke in servisne pakete boste morali prenesti s spleta (bodisi doma bodisi pri prijatelju s širokopasovno povezavo) ali pa jih za manjši znensek naročiti neposredno pri Microsoftu. Zakaj se je Microsoft za to potezo odločil, utemeljujejo z dejstvom, da bodo le tako lahko uporabniki deležni resnično najnovejših popravkov. Več o tem.

O vohljanju po diskih in pošiljanju zasebnih podatkov z Windows Update servisom ne poročajo. [>:D]

16 komentarjev

Linux vedno bolj v ospredju

The Register - Kot ugotavljajo pri The Register, nam nova Linux distribucija SuSE 8.2 prinaša res mnogo več prednosti kot slabosti. Prav tako je očitno, da so se avtorji zares potrudili, še zlasti če primerjamo še prejšnjo različico. Težnja po zadovoljitvi tako domačih uporabnikov kot lastnikov strežnikov je tokrat še očitnejša in kaže na dopolnitev Linuxove učinkovitosti še s prijaznim upravljanjem. Microsoft, pazi se. Celotna ocena.

5 komentarjev

Windows MicrosoftUpdate?

The Register - Slo-Techov forum neredko obiščejo pogovori o raznovrstnih špijoniranjih, ki jih nad nami, uporabniki, izvajajo NSA, SOVA, MID in multinacionalke -- pardon, Microsoft.

Tokrat nas strašijo tecChannelovci, ki naj bi prestregli paketek podatkov, ki jih Windows Update pošlje svojemu ateku po kodiranem SSL kanalu. Težava s temi podatki je, da jih po kodiranju načeloma ni moč razbiti brez pravega ključa -- tokrat pa so podatke prestregli še preden so bili zakodirani. Klik!

Kaj so ugotovili? Jah, v Microsoftovem opisu delovanja Windows Updatea piše, da jim bodo poslani podatki o na računalniku nameščenem programju, P'n'P id številke ter področne nastavitve -- Windows Update pa se v delovanju izpridi in posreduje tudi podatke o ostalem nameščenem programju.

Da imajo tovrstni podatki veliko vrednost za Microsoft, ki si lahko izgradi lepo statistiko, je jasno; sicer je reprezentativnost dobljenih podatkov vprašljiva, a je pomembnost tega pravzaprav ničelna, saj se izve veliko več kot le...

10 komentarjev

Microsoft prepovedal objavljanje popravkov za žužke v njihovi programski opremi

The Register - Ta pa je bosa. Microsoft je avtorsko zaščitil objavljanje popravkov za žužke v njihovi programski opremi. Elias Levy od Securityfocus.com je prejel pismo, v katerem so ga Microsoftovi odvetniki obvestili, da nima njihovega dovoljenja za obveščanje ljudi o popravkih, če pa bo s svojim "NELEGALNIM" !!! početjem nadaljeval, bo obravnavan kot kršitelj zakona o avtorskih pravicah. Za zgodbo z Microsoftove strani, niso našli nobenega sogovornika. Čeprav sem zagovornik MS-ja in trdim, da so z win2k opravili res dobro delo, sem tudi prepričan, da jim bo treba malo pristriči peruti .. pač, postali so preveliki in premočni. Več si lahko preberete na tem naslovu. [;((] Thanx JLP. [:))]

2 komentarja