»

Ebay načrtuje nekaj sprememb

Heise - Nemški Ebay, na katerem pogosto kupujejo tudi Slovenci, je napovedal nekaj sprememb, ki bodo stopile v veljavo sredi junija in se nanašajo na spletne avkcije. Prva novost bo zadevala pisanje oglasov, saj bo po novem HTML-koda, ki jo bo prodajalec naložil za opis izdelka, iz varnostnih razlogov spravljena na drugih strežnikih kot Ebayeva koda. Druga novost bo poenostavljen postopek za vračanje provizije pri storniranju prodaj in možnost postavitve strani s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ) vsakega prodajalca, kjer bo lahko vnaprej pojasnil reči, po katerih največkrat po elektronski pošti povprašujejo kupci.

Najbolj odmevna novost pa bo obvezno brezplačno pošiljanje izdelkov. V 26 kategorijah so izdelki, ki jih bodo morali prodajalci brezplačno pošiljati znotraj Nemčije (oziroma ceno poštnine vnaprej predvideti in vključiti v izklicno ceno). Do 30. junija bodo prodajalci, ki se bodo odločili za ta korak, deležni 20-odstotnega popusta pri proviziji, od takrat dalje pa bo to...

16 komentarjev

VMware ponuja brezplačno virtualizacijo

Slo-Tech - Podjetje Vmware je brezplačno ponudilo VMware strežnik, s katerim lahko znotraj obstoječega računalnika poganjate navidezne računalnike. S pomočjo Vmwareovih rešitev tako lahko znotraj svojega Windows sistema ustvarite virtualni računalnik v katerem teče Linux ali obratno.

Vmware je pred tem že ponudil brezplačen VMware Player (na voljo za okolje Linux in Windows), ki omogoča pogajanje virtualnih strojev od kjerkoli ter nekaj prednameščenih virtualnih strojev, med drugim tudi virtualni Ubuntu, pod Community Virtual Machines pa najdete še številne druge.

Od sedaj naprej boste lahko svoj računalnik nosili s seboj na USB ključku.

21 komentarjev

Za varnost ne potrebujete popolne kode, samo pametne uporabnike

Slashdot - Pri ITBusiness so opravili intervju z eno dandanes najvplivnejših oseb v IT industriji, Bill Gatesom. Pogovarjali so se predvsem o varnosti v Microsoftovih izdelkih in o tem, kaj razvijalci počno glede izboljšanja le- te.

Glede na odgovore vodilnega moža nameravajo v prihodnosti veliko sredstev vložiti v osveščanje uporabnikov, kako uporabljati požarne zidove in o tem, da je programsko opremo treba posodabljati, če želijo ostati varni. Sicer pa ni pozabil povedati, da jim njihova posebna orodja in interni pregledi kode omogočajo skoraj popolno programsko kodo.

Na podlagi teh izjav se postavlja vprašanje, če ne bo morda prihajajoči Longhorn omejil uporabnika na brskanje po 'varnem' spletišču stran na msn.com ter igranju zaupanja vredne pasjanse. [;)]

28 komentarjev

HyperThreading tudi v prenosnikih

The Register - Kot poroča The Register, je Intel dodal podporo že dobro poznanemu HyperThreadingu tudi procesorjem, ki so namenjeni uporabi v prenosnih računalnikih. Za zdaj so na voljo štirje procesorji s hitrostmi 2,66, 2,8, 3,06 in 3,2 GHz. Intel trdi, da vsak izmed njih porabi manj kot 3 W električne energije, gotovo pa je, da imajo 512 kB drugonivojskega predpomnilnika in da še vedno uporabljajo 533 MHz-FSB. Cene za količine nad tisoč kosov so 653, 433, 294 in 234 dolarjev. Izvirna novica.

11 komentarjev

Intel Developer Forum 2003

X-Bit Labs - Taipei te dni gosti zelo znan Intelov Developer Forum 2003, kar ste v naših novicah seveda že lahko zasledili. Na X-Bit Labs so se podali na nekaj teh konferenc in spisal štiri zelo zanimive članke. Podrobno so predstavili Intelove načrte za prihodnost, ki so, sodeč po člankih, zelo visoki.

Kar se tiče brezžičnih omrežij, si je podjetje zadalo nekaj ciljev. Tako bodo podprli standarde, kot so 802.11g, 802.11e in 802.11i -- prvega že do konec tega leta, drugega enkrat v začetku naslednjega leta, zadnjega pa, ko bo potrjen. O Intelovem četvornem 'T' smo že poročali, zato vsem nevednežem priporočam, da vržejo oko™ sem.

Tehnologija izdelave bo po napovedih Intela vedno manjša, kar je tudi logično. Procesorje lahko tako pričakujemo v vedno manjši obliki, prav tako lahko kmalu pričakujemo 0,09- in 0,065-mikronsko tehnologijo. V pričakovanju leta 2009, za katerega Intel napoveduje mikroprocesorje v velikosti 32 nanometrov (0,032 mikronov) in 15-nanometrske prototipe primerkov lahko...

0 komentarjev

Intelovi štirje T-ji

Paul Otellini

vir: Intel
Slo-Tech - Intelova konferenca za razvijalce je v polnem teku in, kakor se za takšne dogodke tudi spodobi, so nas zopet razveselili s kopico novstmi. Tokrat so se bolj osredotočili na dodatne fićre svojih izdelkov in ne na računsko moč, saj je te že skoraj več kot preveč.

Prva novost je tako tehnologija Vanderpool, ki bo omogočala, da bo na vašem računalniku hkrati teklo več operacijskih sistemov. Strojno podporo temu smo zaenkrat lahko videli le na velikih strežnikih - mainframih. Sedaj se nam ne bo več potrebno zatekati k programski emulaciji, kot je na primer VMWare, ampak bomo imeli...

8 komentarjev

Intel prestavil Prescotta?

OC Workbench - Intel bo v sredini novembra predstavil svoj "prenovljen" Pentium 4 procesor, ki bo tiktakal pri 3.2GHz, imel 800MHz FSB ter podpiral Hyper Threading. Novost bosta dodatna 2MB L3 predpomnilnika, ki naj bi v nekaterih primerih povečal hitrost procesorja za okoli 10%.

Na internetu so se že pojavila ugibanja, ali to pomeni prestavitev Intelovih procesorjev z jedrom Prescott in, kot pravijo na Ocworkbench se bo to resnično zgodilo, namreč izid Prescotta je prestavljen na konec letošnjega leta ali pa začetek 2004. Stepping še vedno ostaja C verzija, za katero se govori, da odda neverjetnih 103W toplote.

Postavlja se vprašanje, ali to pomeni veliko priložnost za AMD, ki bo svoje nove procesorje, Athlon-64, predstavil 23. tega meseca. Klik!

2 komentarja

Intelova nova strategija

Intel - Na Intel Devolopers Forum je Paul Otellini, direktor in CEO Intela, orisal novo strategijo Intela, s katero nameravajo še povečati količino prodanega silicija. Tako bo v letošnjem letu kar polovica njihov zmogljiveših rešitev opremljena z HyperThreading tehnologijo. Naslednjo leto pa v večini, če ne kar v vseh.

S tem dejanjem se Intel pripravlja trg za njihove procesorske rešitve z več jedri. S to tehnologijo bo opremljena generacija Xeonov, imenovana Tulsa, ki pride za Potomac serijo, nekje v naslednjih dveh do treh letih. S tehnologijo dvojnega jedra bo opremljena že naslednja serija Itaniumov 2 -- Montecito. Serija, ki pride za tem, Tanglewood, bo opremljena z večjedrno tehnologijo in bo po njihovih besedah sedemkrat močnejša od trenutno dobavljivih Itaniumov.

Kdaj bo vse to na voljo nam, navadnim smrtnikom, se pri Intelu še niso odločili. Nedvomno pa se nam bližajo lepši časi, ko bo večina aplikacij ter iger pisanih večnitno.

5 komentarjev