»

Ohišje z vodnim hlajenjem

Viper's Lair - V teh vročih dneh, ko temperatura naraste tudi do 30 stopinj Celzija, je dobro imeti čim boljše hlajenje za naše abake, najbolje seveda vodno. In kaj narediti, če ste bolj lene sorte in se vam ne da ukvarjati z izdelavo vodnega hlajenja in pa seveda vrtanjem in žaganjem po ohišju? Hja, kupite si ohišje, v katerega je vodno hlajenje že vgrajeno [:)]. Test enega takega kompletka si lahko...

9 komentarjev

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina – izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt – npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Izdelava vodnega hlajenja

Anthony's Thunderbird Overclocking - Hijacker mi je poslal mail z linkom na zelo zanimiv članek. Članek opisuje celotno pot do sestave vodnega hlajenja in je lepo ponazorjen s primeri in slikami. Uporabljen je bil velik vodni blok (7×7 cm), zelo močan peltier (165W), ličen hladilnik za vodo in še en napajalnik, ki je bil zmožen dovajati tistih 13 amperov toka do peltiera. S tem res lepo in pazljivo izdelanim sistemom se je hladil AMDjev Thunderbird 1333. Rezultati pa so... hmm, na prvi pogled slabi, saj je bila temperatura procesorja le eno stopinjo pod sobno temperaturo, vendar se ta rezultat izkaže za dokaj dobrega, če upoštevamo da tak procesor, navit na 1600 MHz pokuri kar 90 (!) vatov električne energije in skoraj vso prevede v toploto. Članek je tekstovno sicer eden izmed krajših, a vam ga priporočam, če ne zaradi drugega pa zaradi slikic. Verjemite mi, zahotelo se vam bo takega hlajenja!

13 komentarjev

Dober članek o Peltierjih

PC Mechanic - Na PC Mechanicu so objavili zares dober članek o peltierjih. Te zadevce so lahko ključ do zelo nizkih temperatur, lahko pa vam mimogrede izžgejo luknjo v procesorju. Verjetno ste že vsi videli slikice zoglenelih procesorjev. To seveda pomeni, da previdnost nikoli ni odveč pri delu s peltierji in dobra izobrazba je nujna za vsako igračkanje. Če se torej nameravate ukvarjati s peltierji, si PC Mechov članek le oglejte. Na Slo-Techu smo o peltierjih pisali že kar nekaj časa nazaj, naš članek pa lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Zanimiva slovenska stran

Jaz - Med vsakodnevnim brskanjem po slovenskem webu sem naletel na zelo zanimivo stran, Eror.net. Sicer je zadeva šele na začetku (takšen vtis sem dobil, mogoče pa se motim...), toda na strani boste našli kar nekaj zanimivih informacij. Predvsem bo zanimala tiste, ki se radi poigrate z grafiko, saj je na strani rastoča zbirka trikov in nasvetov za Photoshop ter kar nekaj zastonjske grafike, ki si jo lahko posnamete na disk. Skratka, meni se je stran zdela zanimiva in primerna, da jo delim z vami. Vsekakor v slovenskem webu manjka takih strani...

0 komentarjev