»

Nova anketa: koliko mora biti cena za SSD še nižja, da boste opravili nakup?

Slo-Tech - Tokrat tiste, ki še nimate SSD-ja sprašujemo, na koliko mora pasti cena za 1 TB, da ga boste kupili. Na forumu se znova in znova pojavlja argument cene za 1 TB, npr. "ko bo cena ta 1 TB xy evrov", ga kupim.

Najnižje cene SSD se danes sučejo med 0,3 in 0,4 za GB, za 1 TB je treba torej odšteti vsaj 340 evrov. Cene za 1 TB klasičnega diska se prično pri okrog 45 evrov.

126 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech - Ker ste se odločili takole ...
V prihodnje bi rad glasoval na anketo:
le enkrat na anketo (neprijavljeni uporabniki ne glasujejo nikoli)77%
(565)
tolikokrat kot mi srce poželi (tako kot sedaj)23%
(171)
Skupaj glasov: 736


... je bila danes za Vas napisana nova skripta za ankete. Sedaj lahko vsak prijavljen uporabnik glasuje le enkrat na anketo, medtem ko neprijavljeni uporabniki ne morete glasovati nikoli in lahko le gledate potek glasovanja. Še niste registrirani? Registrirajte se!

Nova anketa vas že čaka, pričakujte pa vsaj pol manj glasov kot ste jih bili vajeni do sedaj. Sicer pa je tokrat anketa v stilu novic zadnjih dni.

17 komentarjev

Slovenski splet se nezadržno širi

Najdi.si - Pri znanem slovenskem iskalniku Najdi.si so objavili rezultate spremljanja dokumentov na slovenskem spletnem prostoru v četrtletnem obdobju. Naj naštejem nekaj glavnih izsledkov. 13-odstotno povečanje slovenskih spletnih dokumentov - na skoraj 4 milijone in 19.500 strani v zadnjih šestih mesecih. Slovenci najpogosteje iščemo strani povezane z internetnimi storitvami, nakupovanjem, spolnostjo, turizmom, izobraževanjem, računalništvom, avtomobilizmom, telekomunikacijami in glasbo. Slovenci smo bojda tudi vse bolj zadovoljni s ponudbo informacij na slovenskih spletiščih. Ali je k temu pripomogel tudi Slo-Tech, pa presodite sami.

6 komentarjev

Sveta vojna programa Ad-Aware

Salon - Za vse tiste, ki nujnika Ad-Aware še ne poznate: to je programčič, ki vam preskenira spomin, register in disk, tako kot kak antivirus in vam pove, če se kje nahaja kak spyware program (programček, ki se namesti v ozadje ter brez naše vednosti pošilja podatke o našem računalniku na zaželeno lokacijo). Na salon.com si lahko preberete intevju z avtorjem zgoraj omenjega programa. Če ste novi uporabnik interneta ali kak paranoik, je branje nujno, saj boste izvedeli marsikaj (kar bo vašo paranojo še povečajo [:D])

5 komentarjev

Sprememba Start gumba v WinXP

Overclocker's Club - Priznajmo si - operacijski sistem Windows XP se iz dneva v dan bolj uveljavlja in temu skladno se nadobudni "hekerji" spravljajo brskati po registru in ugotavljati, kako narediti modifijacijo na sistemu, pa naj si bo to hitrejši zagon, vklop Clear Typea, razporeditev IRQjev ter podobne čarovnije. Ta sprememba je bolj sproščene narave, saj je v njej le opisano, kako spremeniti "Start" gumbek, ki (ponavadi) krasi vaš spodnji levi del zaslona. Vso srečo .

5 komentarjev