»

Funkcije v forumu

Slo-Tech - Kar nekaj časa nazaj se je nekdo spomnil, da bi bilo mogoče dobro, če bi bilo možno vklopiti obveščanje o odgovorih tudi brez odgovarjanja v temi. Sedaj si to čudo lahko tudi ogledate (ikonice v zgornji vrstici).

13 komentarjev

Natikanje Blue Orba na sistemski nabor

Viper's Lair - Blue Orb je čisto svojevrsten hladilnik, ki bo mnoge razveselil s svojim izjemnim hlajenjem, vendar pa bo novince kaj kmalu zmedel, ko bodo morali hladilnik natakniti na grafično kartico ali matično ploščo in z grozo gledati, kako se tiskano vezje dobesedno krivi pod močnim pritrdilnim mehanizmom, ki so ga Thermaltakovci zdizajnirali za ta hladilnik. Da bi novinci privarčevali živce, so se na Viper's lair odločili, da spišejo kratek članek o tem, kako zamenjati obstoječ hladilnik za procesorski nabor z Blue Orbom. V članku so napisani vsi koraki, kako zamenjati stari hladilnik z novim in nasvet, da nabor pred namestitvijo še dodatno "zalijete" s kvalitetno termalno pasto .

0 komentarjev

Zanimiva modifikacija Blue Orba

Mikhailtech - Tale modifikacija je nastala zaradi nesreče, ki se je zgodila Mikhailu pri modificiranju njegove GeForce 2 MX kartice. Kot po Murphyju mu je v Blue Orba od nekod zašla žica, ki mu je odtrgala krak ventilatorja in Blue Orb je bil neuporaben za hlajenje grafične kartice. Kaj sedaj? Ne preostane drugega kot zamenjava ventilatorja. Za vse tiste, ki se jim je zgodila podobna nesreča, ali pa si želite zgolj učinkovitejšega ventilatorja v vašem Blorbu, je Mikhail spisal zanimiv članek. Vse kar morate znati je, da ventilator snamete iz ležišča, od nekod izbrskate ventilator podobnih mer in ga prilepite tja, kjer...

6 komentarjev

Crystal Orb

HotHardware - ThermalTake nas vsake toliko razveseli z novim fenomenalnim coolerjem. Tokrat bo razveselil vse lastnike prevročih grafičnih kartic. Blue Orba bo namreč zamenjal nov, hladnejši in tišji Crystal Orb. Kaj naj še rečem, razen da cooler zgleda res slastno! Ampak to itaq vidite že sami. Link do specifikacij.

0 komentarjev

Orange Orb

PC Stats - Najbrž se vsi spomnite legendarnega Blue Orba (med brati "blorb"), ki ga je Theramltake izdal pred kakim letom dni. Blue Orb je s svojo revolucionarno zasnovo in majhnostjo prepričal marsikaterega uporabnika v nakup. Vendar časi se spreminjajo in Blue Orb se bo kljub popularnosti moral umakniti drugim rešitvam. Thermaltake ima že pripravljenega naslednika, ki se imenuje Orange Orb (Oorb). Oorb je malce manjši, kar pomeni, da vam ob inštalaciji na grafično kartico ne bo "pojedel" enega PCI slota, vsebuje pa tudi ventilator, ki se vrti z manjšo hitrostjo (5000 RPM). Kaj pa rezultati? Pri testih se je Orange Orb izkazal kot boljši od Blue Orba, vendar samo za stopinjo C. Pričakovali bi malce več, kajne? No, kakorkoli že, Orange Orb je kar dostojno nadomestilo za Blue Orba, ki bo popravil napake predhodnika.

0 komentarjev

ThermoEngine-ova zver

RipNet - Na Ripnetu so pod drobnogled vzeli pravo malo zverco. Hladilnik AVGS-1050, ki je opremljen z 7500 rpm ventilatorjem. To ni nič posebnega, rečete. Potem pa si poglejte samo debelino le tega, ki znaša celih 38 mm.
Sam hladilnik ima bakreno dno in se je v testu obnesel zelo dobro. Edina zamera, po mojem mnenju, leti na njegovo glasnost, ki znaša več kot 43dB. Članek v celoti si oglejte tu: Hladilnik

8 komentarjev

Nov članek - Radostna destrukcija

Jaz - Ko sem brskal po svojih arhivih, sem opazil na napisan članek, ki mi ga je ^GanjA^ posredoval že pred časom. Članek, nekakšen zafrkantski guide through, je vodič po efikasnem uničevanju CD Recorderja. Trije so se spravili nad ubogo nedelujočo napravico ter naredili iz nje nekaj neraspoznavnega. Smeha polna vreča! Ogled obvezen, še posebej ker gre za "pristen slovenski produkt", ki so ga naredili trije zavzeti Slo-Techerji. Še dve slikici, da vam bo jasno, o čem govorim:

20 komentarjev

Dva BOrba na grafični

RipNet - Heh, po pravici povedano sem že dalj časa pričakoval, da se bo nekdo spomnil na grafikuljo pripopati dva Blue Orba, vse skupaj poslikati, in poskušati prodati OC javnosti kot zadnji dosežek modificiranja . No, končno so se zganili fantje pri RipNetu in se spravili nad ubogo GeForce2 GTS kartico, ter ji napopali po enega Blue Orba na vsako stran procesorja. Moram priznati, da kartica izgleda res vesoljsko, dejanska uporabnost takšne modifikacije pa je, vsaj po moje, vprašljiva. Slikice si oglejte tukaj (ker jih jaz ne morem uploadat na Slo-Tech - reinštalacija sistema).

1 komentar

Blue Orbi na prihodnjih Herculesovih grafikuljah

Insane Hardware - Čeprav Insane Hardware ni ravno znan po verodostojnosti podatkov ki jih razpošiljajo naokoli jim bomo glede te zadeve kar verjeli. Izvedeli so namreč, da sta Hercules in Thermaltake sklenila posebno pogodbo, po kateri bodo prihodnje Herculesove grafikulje (točneje, NV20) uporabljale posebno verzijo Blue Orba. Navadni Blue Orb je visok 25mm in tako blokira sosednjo PCI režo, toda posebna Hercules različica bo velika le 13mm.
V isti novici Insane Hardware omenja tudi informacijo, da bo Nvidia predstavila svoj novi čip na IDFju (Intel Developer Forum) 27. februarja. To se kar ujema s podatkom, da se bo masovna dobava Herculesovih...

8 komentarjev

Kitajski GeForce2 mutanti

X-Bit Labs - Prav zanimivo je videti, kako nekateri proizvajalci trdijo da nekaj ni možno, potem pa drugi naredijo ravno to in sem jim za hrbtom hahljajo. Nvidia je, recimo, vseskozi zatrjevala, da GeForce2 GTS kartice ne podpirajo SDRAM pomnilnika. Potem pa se prikaže neko neznano kitajsko podjetje, UNIKA, in najavi kartico, zaradi katere vodilni v Nvidii še zdaj ne morejo spati. Samo poglejte si tega mutanta: GeForce2 Pro pri 200MHz, 32MB 5.5ns SDR SDRAMa pri 190MHz. Urg ? Še več... na kartici obstaja poseben jumper, s katero ID čipa spremenite iz GTS Pro v Quadro2 Pro. Heh jop, niče več lotanja in premikanja majhnih uporčkov, samo en jumper je potrebno premakniti. Cena zadeve? Okoli $120, kar je v bistvu cena MXa. Jaome . Stran...

7 komentarjev