»

AMD s petimi novimi šestjedrniki

vir: TG Daily
TG Daily - AMD je že od začetka junija, ko so predstavili prve tri šestjedrne procesorje, vodilni v številu jeder. Svojo prednost so pravkar še razširili z dodatnimi petimi modeli, ki kupcem poleg običajnih procesorjev na izbiro dajo še varčnejše oz. bolj požrešne, a zmogljivejše modele. V tej kategoriji sta dva procesorja, Opteron 8439 SE, namenjen štiri- in osemprocesorskim sistemom, ter 2439 SE, namenjen dvoprocesorskim sistemom. Oba imata frekvenco 2,8 GHz in TDP 105 W, velika razlika pa se pojavi pri ceni. Seveda je dražji član družine Opteron 8000, za katerega je treba odšteti 2649 dolarjev, v primeru nakupa 1000 kosov. Drugi, Opteron 2439 SE, je precej cenejši s ceno le 1019 dolarjev na kos, prav tako pri nakupu tisočih kosov.

Ostali trije procesorji spadajo v novo,...

21 komentarjev

Druga faza registracije domen .eu (Sunrise 2)

Slo-Tech - Medtem ko so javni organi in lastniki registriranih blagovnih znamk lahko registrirali domene .eu že v začetku decembra lani (Sunrise 1), lahko svojo predpravico za registracijo sedaj uveljavljajo tudi drugi uporabniki. V drugi fazi registracije domene .eu (Sunrise 2) lahko uporabniki uveljavljajo svojo predpravico tudi na podlagi:
- imena podjetja,
- neregistrirane blagovne znamke,
- trgovskega imena,
- prepoznavnega znaka organizacije,
- družinskega imena in
- značilnih naslovov zaščitenih književnih in umetniških del ter drugih pravic, ki so zaščitene z državnim zakonom države članice EU.

Z evropskimi domenami sicer upravlja zasebna neprofitna organizacija EURid, ki jo je izbrala Evropska komisija. EURid ima po vsej Evropi (vključno s Slovenijo) razprostrto mrežo akreditiranih registrarjev, ki domene podeljujejo v skladu s pravilom “kdor prvi pride, prvi melje”.

Sistem rezervacij je akreditiranim registrarjem omogočil tudi precej lahek zaslužek, saj so posamezne domene na...

4 komentarji

Razprodaja računalniške opreme

NLB - Se vam kdaj zdi, da vam do popolnosti v računalniški sobi manjka še en računalnik? Mogoče želite narediti poceni usmerjevalnik ali pa se rešiti sestre, ki želi na IRC? Če - po vsej verjetnosti temu je tako - , potem je dobra ideja obisk razprodaje odslužene računalniške opreme.

Ena takih imajo pri NLB, in sicer v kleti Emonine stavbe na Šmartinski 130, vsak torek med 12.00 in 14.00. Tako lahko dobite za približno 10.000 tolarjev računalnik razreda Pentium II, če odštejete še dodatnih pet tisočakov, pa dobite še monitor. Približno dvakrat več boste odšteli za komplet s Celeronom 400.

Hvala Bakunin-ju, ki nas je opozoril na razprodajo. Za vse, ki ne veste, kje bo potekala dražba, si tukaj poglejte zemljevid.

22 komentarjev

Eclipse Light - lučka za na monitor

G3D - Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vas je po dolgotrajni uporabi računalnika (celovečernem igranju Quaka 3 ?) bolela glava, ste morali močno mežikniti ali ste imeli meglen vid. Če se vam to pogosto dogaja, potem trpite za tako imenovanim computer vision sindromom (CVS). CVS vam ni prirojen, ampak je največkrat posledica slabe osvetlitve v računalniški sobi. Če radi delate za računalnikom v temi in vam ni vseeno za vaše oči, potem obstajata dve rešitvi: monitor lahko zatemnite ali prižgete luč v sobi. Če vas močna razsvetljava v sobi moti (igralci grozljivk že veste zakaj), potem si oglejte to stran, kjer so stestirali lučko, ki jo enostavno nalepimo na monitor. Lučka je nekaj posebnega, saj nima navadne žarnice, ampak neonko. To pomeni tudi, da odpade nepotrebno oddajanje toplote. Za konec: če trpite za CVS, a bi še vedno radi delali v temi, potem naročite Eclipse Light preko interneta, pojdite v trgovino ali pa si jo naredite sami (upam, da modifikatorji znate še kaj drugega, kot...

4 komentarji