»

Prvi test RD600

OC Workbench - Na OCWorkbench.com so objavili prvi test prihajajočega ATI-jevega veznega nabora za Intelove procesorje, RD600, od katerega veliko pričakujejo predvsem zagrizeni navijalci, saj naj bi se v njem skrival velik potencial. Poleg tega gre za, v 90 nanometrskem procesu, izdelan čip, za hlajenje katerega zadostuje enostaven pasivni hladilnik.

V sicer kratkem, a zanimivem testu, lahko dobite informacije o zmožnostih novega veznega nabora in primerjavo med njim in Intelovim i975X.

11 komentarjev

CeBIT 2004 1. dan

več strani - Čeprav smo se lahko lani ob tem času že slinili nad Radeonom 9800 Pro pa letos niti prvi dan enega največjih sejmov zabavne elektronike na evropskih tleh ni postregel z najbolj pričakovanimi centralnimi in grafičnimi procesorji. Resda se je pojavil Athlon 64 FX-53 socket 940, a kot kaže Intelovi oz. AMD-jevi procesorji s podnožji T oz. 939 še niso čisto nared za javno predstavitev, prav tako kot tudi ne novi grafični čipi. Vsaj ne na prvi dan [:\\].

K sreči ne velja isto za proizvajalce matičnih plošč, ki so ponosno razkazovali najnovejša vezna čipovja, proizvajalci grafičnih kartic pa so na ogled ponudili prve PCI-Express izvedenke, žal že bolj ali manj znanih, grafičnih čipov. Nov je bil edino ASUS-ov prototip ATi-jevega RV380.

Če vas CPU-ji in GPU-ji dolgočasijo, si lahko na nemški različici tomshardware ogledate ostale elektronske novosti, ki jih je bilo za prvi dan več kot dovolj.

Precej posrečen Ed-ov komentar novih tehnologij si lahko preberete na

0 komentarjev

Intel prestavil Prescotta?

OC Workbench - Intel bo v sredini novembra predstavil svoj "prenovljen" Pentium 4 procesor, ki bo tiktakal pri 3.2GHz, imel 800MHz FSB ter podpiral Hyper Threading. Novost bosta dodatna 2MB L3 predpomnilnika, ki naj bi v nekaterih primerih povečal hitrost procesorja za okoli 10%.

Na internetu so se že pojavila ugibanja, ali to pomeni prestavitev Intelovih procesorjev z jedrom Prescott in, kot pravijo na Ocworkbench se bo to resnično zgodilo, namreč izid Prescotta je prestavljen na konec letošnjega leta ali pa začetek 2004. Stepping še vedno ostaja C verzija, za katero se govori, da odda neverjetnih 103W toplote.

Postavlja se vprašanje, ali to pomeni veliko priložnost za AMD, ki bo svoje nove procesorje, Athlon-64, predstavil 23. tega meseca. Klik!

2 komentarja

Athlon-64 na policah

X-Bit Labs - Zadnje dni je po internetu krožilo kar nekaj testov novega AMD-jevega izdelka. Kljub temu, da je dolgo časa veljal končni datum izida, 23. september, pa je dolgo pričakovi Athlon-64 končno prispel na prodajne police. Vendar so prvi srečneži, ki že lahko kupijo tega hitrostneža le prebivalci dežele vzahajajočega sonca -- Japonske.

Prvi primerki so označeni z 3200+ in tiktakajo pri dveh gigahercih. Za dodatno hitrost seveda poskrbi tudi L1- in L2 predpomnilnik. Slednjega vsebuje procesor kar megabajt, medtem ko je L1 dodan na procesor v količini 128-ih kilobajtov.

Procesorji bodo za optimalno delovanje potrebovali 1,55 V in so grajeni v 0,13 mikronski tehnologiji. Pri AMD-ju so vrednost Athlona-64 ocenili na manj kot 500 ameriških zelencev -- 475 $. Izdelani so v tridesetem tednu letošnjega leta. Višje tiktakajoče primerke pa lahko pričakujemo konec tega meseca. Klik!

11 komentarjev

Athloni 64 prihodnji teden

X-Bit Labs - Več kot leto dni kasneje, kot je AMD prvotno načrtoval, bodo AMD-jevi prvi 64-bitni procesorji ugledali prodajne police in postali dostopni tudi širši srenji. Najprej bodo dostopni, kot je to že v navadi, na Japonskem, poroča Akiba PC Hotline, saj naj bi jih bilo v Tokyu moč kupiti že 19. septembra. AMD Athloni 64 3200+ bodo naprodaj v kompletu z matično ploščo MSI K8T NEO FIS2R po ceni 650 dolarjev, kjer bo procesor predstavljal približno pol tisočaka. Koliko procesorjev bo dejansko na voljo in ali bodo med njimi tudi močnejši modeli, ne ve nihče. Klik!

6 komentarjev

Athlon-64 v akciji

OC Workbench - Athlon-64 je brez dvoma zadnje čase najbolj pričakovan procesor. Razlog je preprost: procesor bo podpiral 64-bitne aplikacije in s tem, če bo vse po načrtih AMD-ja, AMD vrnil nazaj v dirko megahercev. Na OC Workbench so tokrat preskusili testni primerek v, kje drugje kot, Quake 3 Arena. Procesor je sicer hitrejši od trenutno najhitrejših AMD-jev, vendar pa zaostaja za Pentiumom 4 3 GHz. Počakajmo raje na izid ... Klik!

6 komentarjev