»

Zima vsak dan

Slo-Tech - Ekstremni pristopi k hlajenju niso domena daljnih krajev. Rednim bralcem oddelka Hlajenje in modifikacije našega foruma je gotovo znan Sharpov sistem hlajenja s spreminjanjem faze. Ako so vam tovrstne pošasti in fizika za njimi nepoznane, dovolite, da vas poprej omenjeni oddelek razsvetlji s temama Kako z kompresorskim hlajenjem in Water chiller!!!.

Niso pa hlapljivi plini in razvejana omrežja bakrenih cevčic edina ekstremnost, v katero se podajamo na sončni strani Alp. Mnogi smo se vdali in poteptali predsodek, da voda in električne naprave niso najboljši par. Toda v kolikšni meri stojimo za svojimi novimi prepričanji? Dovolj, da vodno hladimo napajalnik? w1n5uck3r že.

Čemu...

6 komentarjev

KDE 3.2 izšel 3. 2

Slashdot - Končno je izšla nova in težko pričakovana različica namiznega okolja KDE 3.2. Besedilo uradne objave promovira predvsem novosti v izdani različici, ki jih je ogromno, vendar je zaradi preobremenjenosti strežnikov trenutno skoraj nedosegljivo. Poleg odpravljenih hroščev in novosti se KDE 3.2 lahko pohvali tudi z izboljšano odzivnostjo, saj je po prvih preskusih sodeč bistveno hitrejši od predhodnih različic. Na voljo so prvi namestitveni paketi za priljubljene distribucije in tudi izvorni paketki, seznam strežnikov pa se nahaja tukaj. Nova različica najbolj priljubljenega namiznega okolja za Linux in Unix je skoraj 90-odstotno poslovenjena in bo prisotna tudi v novi različici Slo-Tech GNU/Linuxa.

Na novico sta nas opozorila tudi gr3_g0r in gasperino.

19 komentarjev

Pregledi lanskega leta I.

Slashdot - In smo dočakali novo leto. Medtem ko nekateri še spijo in drugi že iščejo zdravilo za mačka pa se po spletu počasi pojavljajo pregledi dogodkov lanskega leta. Tako so ustvarjalci spletnega časopisa Mozillazine objavili pregled dogodkov povezanih s tem, vedno bolj popularnim projektom. Na kratko bi ga lahko opisali z besedami: 5. rojstni dan, nov načrt izdaje programov, Firebird in težave z izbiro imena ter novo poglavje v knjigi Mozille. Seveda ne smemo pozabiti na Projekt slovenjenja Mozille v okviru katerega so bile prevedene vse različice Mozilla zbirke kot tudi tudi nova Firebird in Thunderbird in njune spletne strani. Ko smo že ravno pri odprti kodi naj omenim še LWN kjer so naredili lep časovni pregled dogodkov povezanih z Linuxom v letu 2003.

Na drugi strani so tudi pri Googlu objavili Zeitgeist lanskega leta. Najbolj iskana oseba je bila Britney Spears, največ ljudi je iskalo novice o Iraku ter od znamk Ferrarija. Ne pozabite primerjati s predlanskim letom in...

6 komentarjev

Slotech Linux 1.0.0

Slo-Tech - Izšla je nova različica Slotech Linuxa. Dobrote, ki jih tokratna različica prinaša, obsegajo tako OpenOffice 1.0.3, Mozillo 1.4, KDE 3.1, kot tudi podporo za divx in še marsikaj.

Prav tako boste na CD-ju našli komada Easy sequencing našega uporabnika Kalskeeja in Heat skupine The Stroj.

Še vedno velja, tako kot za prejšnjo različico, da preprosto posnamete CD in naročite računalniku, naj se zažene s CD-ja. Za svoje delo ne potrebuje diska tako, da se vam ni potrebno bati za vaše podatke.

Dolpoteg in dodatne informacije na uradni strani: stran na www.slo-tech.com.

Seveda pa še vedno velja, da bo mogoče dobiti CD tudi na jutrišnjem dogodku.

44 komentarjev