»

Novosti z MacWorlda

MacRumors.com - Pred nekaj urami se je končal tradicionalni vsakoletni govor Steva Jobsa, vodilnega moža Applea, v okviru katerega je vedno predstavljena obilica novosti iz že omenjenega podjetja. Letos je bila prireditev precej navdušujoča, da pa ne bom dolgovezil, bom kar začel z naštevanjem vsega novega.

Prva stvar, s katero je Stevo Službe navdušil množice, je bil Apple TV. Gizmo je bil predstavljen že na nekaj predhodnih prireditvah in je bil do sedaj poznan pod kodnim imenom iTV. Na videz spominja na Mac Mini, le da je pol tanjši (natančne dimenzije so 20x20x3 cm), opremljen pa je s 40 gigabajti trdega diska in Intelovim procesorjem. Na zadnji strani lahko najdemo HDMI in komponentni video izhod, optični in RCA audio...

136 komentarjev

Novosti iz Appla

Novi iPodi salutirajo.

vir: Apple
MacRumors.com - Na današnji predstavitvi je Steve Jobs ponovno postregel z nekaj jabolčnimi novostmi, za začetek so predstavili novo linijo iPodov:
  • iPod je dobil nove igre, svetlejši zaslon in zmogljivejše baterije. Ponujajo modela s 30 ter 80 GB, oba v beli oziroma črni barvi.
  • iPod nano je poleg boljših zaslonov in baterij dobil tudi barve. Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi. Pri vseh obljubljajo kar 24-urno delovanje baterije z enim polnjenjem.
  • iPod shuffle je sedaj na voljo v novi obliki, precej podobni Apple Remote-u, infrardečemu daljinskemu upravljalniku...

23 komentarjev

Touchscreen BomboxPC

Slashdot - Slashdot poroča o projektu združevanja prenosnega radia in zaslona, občutljivega na dotik.

Avtor se je odločil modificirati Hitachi TRK-8200HR in sicer tako, da je vgradil Fujitsu Stylistic 1200 Color TabletPC. Za ta poseg je moral odstraniti kasetofon, VU Meter in kasetofonski števec. Sedaj je v radiu 2 Gigabajta diskovnega prostora, avtor pa v bljižnji prihodnosti načrtuje prehod na 20 Gb. Radio vsebuje tudi pcmcia LAN kartico. Za delovanje moramo vklopiti le en kabel, saj je zaslon vezan kar na radio, ima pa tudi svojo baterijo za popolno mobilnost. Za stikala za vklop, reset in stand-by je bilo potrebno odstraniti izhode za izboljšan zvok. Določena so tudi mesta za USB 2.0, toda...

12 komentarjev

50 let barvne TV

Slashdot - Kot ugotavlja The Houston Chronicle, je Radio Corporation of America 25. marca 1954 v tovarni v Bloomingtonu začel izdelovati prve modele barvnih televizijskih sprejemnikov. Izdelali so 5000 modelov CT-100, ki so imeli 12-palčni zaslon. Cena sprejemnika je bila takrat astronomskih 1000 USD, kar bi danes zneslo okoli 4000 USD.

Prvo leto je bila prodaja slaba, saj je bilo malo TV-kanalov, ki bi oddajali barvno sliko. Črno-beli sprejemniki so na trgu prevladovali še dolga leta, tako da je prodaja barvnih sprejemnikov črno-bele presegla šele leta 1967. Komaj čez 6 let pa je imelo več kot pol gospodinjstev v ZDA barven sprejemnik. Klik!

15 komentarjev

iTV in iRadio

Slo-Tech - V času, ko hitre linije po naših domovih rastejo kot gobe po dežju, ni več nobena redkost, da vse več multimedijskih stvaritev spremljamo preko interneta. Ena bolj uporabnih multimedijskih stvaritev sta tudi tudi TV preko interneta, ter radio. Tu pa se nam, uporabnikom rado zaskoči. Prebijati se moramo skozi malo morje portalov, linkov in strani, kjer lahko do željene postaje pridem. Tu pa nam priskoči na pomoč naslednji programčič.

Internet-TV & Radio Suite 0.3b je izredno enostaven program, ki nam, ko ga namestimo, omogoča ogled TV in radijskih postaj, brez da bi morali karkoli iskati. Kliknemo željeno postajo, vržemo miško na tipko "play" in že...

14 komentarjev

Tudi RTV Slovenija ne zaostaja več

Slo-Tech - Pred kratkim so tudi na nacionalni televiziji popolnoma prenovili svojo spletno stran, ki je sedaj nekoliko bolj všečna. Poleg tega, da ponujajo prenos radijskih postaj v živo (kar omogočajo že nekaj časa) so se odločili ponuditi tudi prenos slike v živo. Tako lahko sedaj poleg obeh največjih komercialnih TV postaj (POP tv in kanala a) v živo spremljamo tudi program TV Slovenija. Že kar nekaj časa pa omogočajo t.i. avdio in video na zahtevo. Očitno se tudi v sloveniji na področju multimedije obetajo lepši časi.:\\ Hitra pipica ne bo odveč, klik pa tukaj!

9 komentarjev

Tudi POP TV in Kanal A preko interneta!

SiOL - Odslej je možno tudi obe naši največji komercialni TV postaji spremljati preko interneta v živo in sicer preko Siolovega multimedijskega portala. Za začetek lahko uporabniki spremljajo v živo televizijski program POP TV in Kanal A, vključno z oddajami 24 ur, Nogometna arena, Ekstra in Popstars.

Televiziji POP TV in Kanal A sta tako prvi televiziji v Sloveniji, ki ju je mogoče v zadovoljivi kakovosti neposredno spremljati tudi prek internet protokola, ADSL naročnikom pa je dostopen tudi arhiv oddaj lastne produkcije hiše.

Za vse "tehnične" odpuljence pa še navedek uradne razlage Siola, kako reč deluje:
"Tehnično je prenos TV programa prek IP protokola izveden tako, da analogni TV signal najprej potuje v enkoder, kjer se...

25 komentarjev

Ko ni časa, ali pa se nam preprosto ne da...

Slo-Tech - ...nam priskoči na pomoč tale programčič. Če ste že bili kdaj v situaciji, ko ste iz določene strani želeli skopirati veliko količino slik vašega priljubljenega filma, igralke (tenisačice?), ali koga drugega, potem veste, da je klikanje po slikah sem in tja nadležno in zoprno opravilo. Le zakaj ne bi medtem ko uživate v hladni (ali topli) pijači s prijatelji za vas slike shranil program Express WebPicture. Posebnost tega programa je, da na zelo enostaven način brez našega truda posname za nas iz interneta večjo količino slik. Vpišemo samo url (npr. http://www.slo-tech.com) in vse kar moramo storiti je le še to, da se za nekaj časa odpravimo na "lepše", medtem pa bo program skopiral vse slike ki se nahajajo na dotičnem url-ju v naš računalnik. Preprosto in hitro. Klik!!

4 komentarji