»

V pričakovanju Athlona 64(FX)

GamePC - Torek, 23. september, se nezadržno približuje in z njim tudi izid dolgo pričakovanega Athlona64(FX). Ker smo že vsi nestrpni in bi radi čim prej videli, kako se bo odrezal AMD-jev najnovejši procesor, smo lahke tarče raznih kvazi testov, ki so se v zadnjem času pojavljali na spletu in obljubljali vse mogoče in nemogoče stvari.

Če vas zanima, kaj lahko v resnici pričakujemo od prihajajačega x86-64 čipa, si oglejte zares odličen in kvaliteten test Opterona 246, ki so ga spisali na www.gamepc.com. Strežniško kladivo tiktaka z 2,0 Ghz, kar je ravno toliko, kot pričakujemo od Athlona64(FX), s to razliko, da ima Opteron dvokanalni dostop do pomnilnika, ki pa lahko za zdaj uporablja največ DDR333 registriran pomnilnik.

Athlon64-ov pomnilniški krmilnik bo sicer osiromašen za en kanal, vendar pa bo imel to prednost, da ne bo potreboval registriranega pomnilnika in bo tako lahko deloval z DDR400 pomnilnikom. Verjetno bo imel tudi občutno manjši L2 predpomnilnik, saj bo Opteronov...

18 komentarjev

Za vse potrebne -- Opterona kakopak :)

vir: GamePC
GamePC - Opteron se vse bolj širi na police računalniških trgovin. Ker pa procesor sam ne bi nikoli deloval brez ustrezne matične plošče, je Asus izdelal eno prvih matičnih plošč za to AMDjevo čudo, osnovano na arhitekturi K8. Ta proizvajalec matičnih plošč se je izognil AMDjevemu naboru 8000 in se je raje pridružil proizvajalcem, ki so izdali izdelke, osnovane na naboru nForce3 PRO. V sodelovanju z nVidio je nastalo čudo, imenovano Asus SK8N.

Izdelek se lahko pohvali s podporo dvokanalnemu dostopu do pomnilnika hitrosti 333 MHz, AGP 8X, Hyper Transportom in ostalimi naprednimi funkcijami. Na GamePC so ploščo poslali skozi vsa mučenja in rezultate prikazali kot zelo zanimive. V testno posteljico so posadili trenutno najpočasnejšega Opterona,...

19 komentarjev

Opteron na 2GHz

AMD Zone - AMD je pred kratkim predstavil 2 GHz različico Opteron procesorja in na internetu so se že pojavili prvi testi. Enega so spisali na AMD Zone, kjer lahko vidimo da je Opteron očitno prehitel P4 3,2 GHz v večini preizkušenih aplikacij. Več testov še pričakujemo (predvsem kakšno kodiranje zvoka), vendar bo Opteron 146 in nForce3 Pro150 boljša izbira (tudi cenovno) od P4 3.2GHz in Centerwood kombinacije. Opterona 146 še pričakujemo, ker je bil najprej predstavljen samo model 246 (hitrost je povsem enaka kot bo pri 146 modelu), katerega cena je slabih $800 (P4 3.2GHz pa $650). klik

18 komentarjev

Navijanje Opterona

AMD Zone - Znano je dejstvo, da imajo AMDjevi procesorji z jedroma Tbred-B in Barton veliko potenciala. Z izidom Opterona je AMD dvignil kar veliko prahu in tako povzročil Intelu nemalo težav. Veliko uporabnikov se je zatem vprašalo, ali je ta procesor zmožen tudi frekvenc, višjih od privzetih. Zato so si na AMD Zone zastavili to vprašanje in izvedli zanimiv test: Poiskati skrite potenciale Opterona. Če pa vas zanima, kako se je obnesel v testu pa vam predlagam, da obiščete to stran.

10 komentarjev

Malo o Opteronu in ploščah zanj ...

Prva plošča za Opterone z AGP režo

vir: AMDboard.com
več strani - AMD-jev pred kratkim izdani procesor, ki je zmožen poganjati tako 64- kot tudi 32-bitne aplikacije - Opteron - je sedaj veliko na preizkušnjah. Seveda so tu izpostavljene tudi matične plošče ter vezja zanj. Na AMD Board so nam na kratko predstavili bistvene karkateristike prve plošče, na katero lahko "nataknemo" dve procesorski čudesi in ima poleg tega tudi AGP režo. Več.
Na AMD MB so izvedli kratek test večprocesorskega Opteron sistema. Test je zelo zanimiv, saj so v testno posteljico posadili kar štiri Opterone, tiktakajoče pri 1,8 GHz, in zajetnih 7,5 GB pomnilnika, a so naredili napako in testirali s Sandro. Klik!
Seveda pa si za konec lahko ogledate...

2 komentarja

nForce 2 plošče

AMD Zone - Trenutno najbolj popularno čipovje za AMD procesorje je zagotovo nForce 2, ki je prisotno že kar nekaj časa. Na trgu je kar nekaj odličnih primerkov te tehnologije, če pa vas zanima kako se je obneslo 5 najbolj popularnih odklikajte na AMD Zone, kjer so spisali test na kar 14 straneh. Prišli pa so do podobnega zaključka kot vsi ostali, Epox 8rda+ najboljša za navijanje, ABIT NF7 pa nasploh ena izmed boljših plošč.

7 komentarjev

Athlon MP 2800+

Athlon MP 2800+

vir: AthlonXP.com
AMD Zone - Podjetje AMD je uradno naznanilo prihod svojega novega procesorja - Athlona MP 2800+. Zasnovan je na novem jedru, ki omogoča še več drugo-stopenjskega pomnilnika v primerjevi s starejšimi različicami MP procesorjev. Sam procesor pa je osnovan na Socket A. Preberite si novico, ki so jo spisali na AMDZone, v kateri tudi očitajo AMD-ju, da procesorjev MP niso dali na predogled različnim stranem.

Dodatek: Na AthlonXP so procesor že stestirali.

0 komentarjev

Opteroni brez PR

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je AMD nedavno nazaj odločil, da njihovi Opteron procesorji ne bodo oglaševani s pomočjo zloglasnih performance ratingov, s katerimi je AMD začel ob predstavitvi Palomino procesorjev. Informacija je zaenkrat še neuradna, a po vsej verjetnosti drži, poročajo tudi na AMD Zone. Opteron procesorji, prvi AMDjevi grajeni na x86-64 arhitekturi, bodo tako dostopni konec prve četrtine letošnjega leta s hitrostmi med 1.40 ter 1.60 GHz. Originalna novica.

1 komentar